4 maj 2024
onsdag, 04 september 2013 17:36

Pbb/SEB lånar Victoria Park och Cornerstone 2,7 Mdr

Skrivet av 
alt
Mikael Igelström är vd för Cornerstone Sverige sedan april 2012.

 

Pbb Deutsche Pfandbriefbank skriver i ett pressmeddelande att banken den 20 augusti har finansierat två bostadsportföljer åt noterade Victoria Park. De beviljade lånen omfattar totalt 550 Mkr för förvärv av dels en bostadsportfölj i Linköping, dels en bostadsportfölj i Markaryd kommun. De två bostadsportföljerna omfattar totalt 2 178 lägenheter om 176 000 kvm. Merparten av lägenheter ligger i Linköping.

 

Greg Dingizian, vd på Victoria Park, säger:

– Affären är av strategisk betydelse för Victoria Park. Med förvärvet tar vi ett stort steg i vår ambition att etablera Victoria Park som en viktig aktör på den svenska bostadsmarknaden.

Victoria Park äger totalt 243 000 kvm bostäder och cirka 18 000 kvm kommersiella lokaler. Bolaget äger även byggrätter om cirka 19 000 kvm i Limhamn, Malmö.

 

Norbert Müller, Head of Real Estate Finance Continental West hos Pbb, säger i en kommentar:

– Den svenska bostadsmarknaden erbjuder en attraktiv riskjusterad avkastning. Vårt team i Stockholm arbetar nu med flera transaktioner. Sverige är vår huvudmarknad i Norden.



Pbb Deutsche Pfandbriefbank har även tillkännagivit att banken tillsammans med SEB, Skandinaviska Enskilda Banken, till lika delar, har refinansierat Cornerstones Nordic Retail Fund, som äger 11 svenska köpcentrum. Lånefaciliteten uppgår till 2 114 Mkr.