29 april 2024
måndag, 02 september 2013 16:00

CBRE investerar i Basale Sverige

Skrivet av 
alt

Mikael Wallgren, vd CBRE Sverige och Ulf Attebrant, vd Basale Sverige.

 

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG) och Basale AS, meddelar att CBRE Group, Inc har förvärvat en majoritetspost i Basale Sverige AB. Basale, med huvudkontor i Trondheim, är ett av Nordens främsta fristående företag inom förvaltning och utveckling av kommersiella fastigheter. Basale Sverige AB ägs därmed gemensamt av CBRE och Basale AS.


Teamet på Basale Sverige kommer att bli en del av CBRE:s marknadsledande EMEA Property & Asset Management, som förvaltar lokaler om mer än 35 miljoner kvm inom EMEA-regionen med fokus på högkvalitativa fastigheter, shoppingcenter och större fastighetsportföljer. Basale kommer framöver att heta CBRE-Basale och kommer även fortsättningsvis att ledas av Ulf Attebrant, idag VD på Basale i Sverige.

 

Mikael Wallgren, vd på CBRE i Sverige, säger:
– Vi vill givetvis kunna erbjuda våra kunder, nationella som internationella, ett komplett utbud av tjänster inom kommersiella fastigheter. Med hjälp av teamet på Basale blir CBRE nu tveklöst en av Sveriges starkaste fastighetsrådgivare med ett fullständigt tjänsteutbud.

 

Ulf Attebrant, vd på Basale i Sverige, tillägger:
– Vi är stolta över att CBRE visat ett stort förtroende för Basales verksamhet, för vår kompetens och kunnandet hos våra medarbetare. Samgåendet med CBRE öppnar för väldigt spännande utvecklingsmöjligheter för bolaget."

 

Hilmar Auran, CEO, Basale AS, kommenterar motivet till affären:
– Vi har under de senaste åren etablerat Basale Sverige AB som en kvalitetsleverantör inom fastighetsförvaltning och utveckling. Samarbetet med CBRE, som är en av värdens ledande aktörer, kommer att ge våra kunder, medarbetare och samarbetspartners ytterligare fördelar.

 

Guy Hollis, Managing Director på CBRE i Norden, CBRE säger:
– Vår svenska verksamhet går från klarhet till klarhet. Denna investering gör att vi kan lägga till ytterligare en dimension i vårt erbjudande till våra kunder. Vi har en mycket ambitiös plan för att växa och utveckla vår verksamhet på den svenska marknaden.

 

Basale Sverige AB är ett av Sveriges främsta förvaltningsbolag som idag förvaltar lokaler om 450 000 kvm. Företaget har sitt kontor i Stockholm med ett 30-tal anställda. Basale har uppdrag av Stockholms Stad, nationella pensionsfonder, fastighetsbolag och internationella investerare. Verksamheten omfattar alla delar i kommersiell förvaltning – från utveckling och projekt till teknisk förvaltning och fastighetsskötsel.


CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA (baserat på 2012 års omsättning). Företaget har ungefär 37 000 anställda och fler än 300 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen. I Sverige har CBRE två kontor, i Stockholm och Göteborg, där vi är runt 50 anställda. CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom ett flertal områden – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, uthyrning och utveckling, samt värdering. Bolaget, som arbetar med research och konsulttjänster, har sju olika affärsområden – Capital Markets, Office Leasing, Retail & Logistics Advisory, Retail Tenant, Valuation Advisory, Research och Corporate Services.


Basale AS är en av Nordens ledande aktörer inom förvaltning av kommersiella fastigheter. Bolaget, som ägs till 100 procent av OBOS, har ett huvudkontor i Trondheim samt regionkontor i Oslo, Stavanger, Bergen, Bodö, Tromsö, Stockholm och Köpenhamn. Koncernen med dotterbolag har över 210 anställda och förvaltar cirka 2,6 miljoner kvm lokalarea i fastigheter i Norge, Sverige och Danmark. Totalt förvaltar Basale fastigheter till ett värde över 30 Mdr kr.