1 maj 2024
torsdag, 15 augusti 2013 09:31

GE ska sälja till Kungsleden för 5,5 Mdr

Skrivet av 
alt

Biljana Pehrsson, styrelseledamot och tillträdande vd för Kungsleden.  

 

Kungsleden har tecknat ett avsiktsförklaringsavtal med GE Capital Real Estate om förvärv av 84 kommersiella fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 5,5 Mdr kr. Beståndet är till största del beläget i Stockholm och Göteborg och merparten utgörs av kontorsfastigheter. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 567 000 kvm.

 

– Beståndet har en profil som passar väl in i Kungsledens nya strategi med fokusering mot segmenten kontor, industri/ lager och handelsfastigheter i storstadsregioner och tillväxtorter. Vi går nu in i en sedvanlig fas med due diligence, säger Biljana Pehrsson, styrelseledamot och tillträdande vd för Kungsleden.  

Avsiktsförklaringen ger Kungsleden exklusivitet att genomföra en teknisk, legal och finansiell due diligence av fastighetsbeståndet. Affären är villkorad av att inga väsentliga avvikelser framkommer under processen med due diligence. Köpeavtal beräknas kunna ingås i oktober med tillträde före årsskiftet. Affären föranleder inte Kungsleden att anskaffa ytterligare riskkapital.