30 april 2024
tisdag, 13 augusti 2013 16:43

UGL/DTZ offentliggör delning av bolag

Skrivet av 
alt

Richard Leupen, vd för UGL.

 

UGL Limited (ASX: UGL) har meddelat att företaget tänker genomföra en uppdelning för att skapa två fristående ASX-noterade bolag; ett bolag med fokus på globala fastighetstjänster (DTZ) och ett annat med fokus på teknik-, bygg- och underhållstjänster i Australien, Nya Zeeland och Asien (Engineering).

 

Beslutet om uppdelningen är ett resultat av den företagsöversyn som UGL tillkännagav den 26 mars. Översynen omfattade en detaljerad utvärdering av kostnader och vinster med olika alternativ, även alternativet att behålla nuvarande koncernstruktur. Slutsatsen blev att en strukturell separation av DTZ och Engineering ger en optimal bolagsstruktur för båda företagen.

 

En uppdelning tillåter de båda företagen att verka på vitt skilda marknader, där de kan ha olika geografiska fokus och olika strategiska inriktningar framöver. Styrelsen räknar med att en uppdelning kommer att ge bäst långsiktigt resultat för alla UGL:s intressenter.

 

UGL kommer att gå vidare så snabbt som möjligt för att förbereda DTZ och Engineering på att fungera självständigt. Det blir nödvändigt att upprätta självständiga företagsorganisationer och finansiella strukturer för båda företagen, inklusive separata styrelser och ledningsgrupper och separata strukturer för kapitalhantering och utdelningspolicy. Vidare kommer den globala integrationen av DTZ och utvecklingen av DTZ:s globala huvudkontor i USA slutföras före bolagsdelningen.

 

Huvudsakligen kommer UGL fokusera på att aktivt minska skuldsättningsgraden under de närmaste 12 till 18 månaderna, för att säkerställa att DTZ och Engineering efter separationen kommer ha hållbara kapitalstrukturer som hjälper båda företagen att nå sina strategiska mål och att kunna gå vidare med de tillväxtmöjligheter som uppkommer.

 

– Även om vi kommer att gå vidare så snabbt som möjligt för att förbereda företagen för en delning, kommer vi under förberedelsefasen att fortsätta fokusera på att genomföra tillväxtstrategierna för respektive företag. Det är business as usual för både DTZ och Engineering, och vi kommer att arbeta för att det inte uppstår störningar för kunder, anställda, leverantörer eller andra intressenter, säger Richard Leupen, vd för UGL.