8 maj 2024
söndag, 11 augusti 2013 15:27

Prologis presenterar starka resultat i Europa

Skrivet av 
alt

Allan Lavén, regiondirektör Prologis Norden.

 

Prologis, Inc. (NYSE:PLD), världens ledande ägare, förvaltare och utvecklare av industriella fastigheter, har presenterat resultatet för det andra kvartalet 2013. Uthyrningsgraden inom Prologis Europas 12,6 miljoner kvadratmeter stora fastighetsportfölj var 93,1 procent vid utgången av kvartalet. Efterfrågan på bolagets fastigheter fortsätter att drivas av omstrukturering av leveranskedjor, handel och e-handel.
 
Prologis Europa hyrde ut 786 600 kvm under det andra kvartalet, varav 267 700 kvm var nya kontrakt.
 
– Med fortsatt lågkonjunktur i Europa är många av våra kunder försiktiga. Ändå var uthyrningsaktiviteten stabil och vi säkrade en rad långa hyresavtal. Vi ser också en upphämtning i förfrågningar från potentiella kunder, säger Philip Dunne, vd för Prologis Europa.
 
De starkaste marknaderna för Prologis under det andra kvartalet i norra Europa var Köln, Düsseldorf och södra Nederländerna, i södra Europa var det Lyon och Le Havre och i Central- och Östeuropa Poznan och Warszawa.
 
I Sverige är alla Prologis logistikfastigheter, om sammanlagt 354 000 kvm, fortsatt fullt uthyrda.
 
– Den svenska marknaden för logistikfastigheter är försiktigt positiv. Vi för ständigt en dialog med attraktiva kommuner som kan erbjuda planlagd mark i A-lägen för att ha en beredskap för nya projekt, säger Allan Lavén, regiondirektör Prologis Norden.