6 maj 2024
torsdag, 27 juni 2013 20:04

Henderson och TIAA-CREF i allians om 450 Mdr kr

Skrivet av 
alt

Johan Åström, Sverigeansvarig på Henderson.

 

Henderson Group plc (Henderson) och amerikanska Teachers Insurance and Annuity Association – College Retirement Equities Fund (TIAA-CREF) slår ihop sina fastighetsrelaterade verksamheter i Europa och Asien. Det nya gemensamma namnet blir TIAA Henderson Global Real Estate med en total förvaltningsportfölj på cirka 450 Mdr kr, vilket gör alliansen till en av världens största fastighetsförvaltare.

 

TIAA Henderson Global Real Estate kommer ägas till 60 procent av TIAA-CREF och till 40 procent av Henderson. I Nordamerika tas Hendersons fastighetsverksamhet över av TIAA-CREF till 100 procent.

 

– En mycket spännande satsning som ger oss en bredare kapitalbas med nya investeringsstrategier. Det kommer definitivt ha en positiv påverkan på våra redan goda investeringsmöjligheter i Norden, säger Johan Åström, Sverigeansvarig på Henderson.

 

Henderson gjorde sina första fastighetsinvesteringar i Norden år 2005 och öppnade kontor i Stockholm i fjol. För närvarande förvaltar Henderson i Norden cirka 2 Mdr kr i fastighetsvärde för fyra olika fondstrukturer. Det största enskilda innehavet är gallerian i Tuna Park i Eskilstuna. En galleria med 66 butiker som köptes under 2011 och som förvaltas av Jones Lang LaSalle.