6 maj 2024
torsdag, 27 juni 2013 19:58

Första spadtaget Semcons nya kontor

Skrivet av 
alt

Semcons nya huvudkontor byggs vid porten till Lindholmen Scince Park.

 

I dag tar kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén första spadtaget för Semcons nya huvudkontor på Lindholmen i Göteborg. Den nya byggnaden, ritad av Semrén & Månsson, blir granne med SVT och porten till det tekniktäta Lindholmen Science Park. BRA Bygg AB är byggentreprenör, Castellum investerar och Eklandia blir fastighetsägare.

 

Semcon finns redan idag i ett kajnära läge på Lindholmen. I januari 2015 går flyttlasset till ett nytt huvudkontor. Målet har varit kostnadseffektivitet och en anpassning till bolagets aktuella och framtida verksamhet. Allt är helt enkelt skräddarsytt för kundernas behov av säkra projektleveranser. Inte minst via en fungerande funktion som satellitkontor med servertillgång på distans.

 

– Det är en affärsmodell som kontinuerligt ökar och nu får vi också en plattform för vår fortsatta internationella expansion. Femvåningsbyggnaden på cirka 9 000 kvm kommer att rymma 500 medarbetare och gynna personliga möten, inte minst genom sin stora inomhusgård, säger Markus Granlund, koncernchef på Semcon.

 

– Semcons nya huvudkontor blir porten till Göteborgs teknik- och kunskapshjärta Lindholmen Science Park. Etableringen kommer även att fungera som en ny länk till framtidens förädlade Frihamn, säger Olle Lindkvist, t f vd på kommunala Älvstranden Utveckling AB