6 maj 2024
torsdag, 27 juni 2013 19:54

Akademiska Hus möjliggör fler studentbostäder

Skrivet av 
alt

Akademiska Hus säljer mark för student- och forskarbostäder på Campus Luleå.

 

Som ett led i att förverkliga den nya campusplanen för Luleå tekniska universitet och minska den akuta bostadsbristen för studenter, inleder Akademiska Hus och Lindbäcks planering av bostäder på Campus Luleå. Initiativet innebär att området kan få upp till 130 nya bostäder för studenter och forskare.

 

Universitetets nya campusplan som blev klar i höstas slår fast att studentbostäder är en avgörande faktor för levande, trygga och attraktiva campusområden och för att kunna fortsätta locka studenter från Sverige och övriga världen. Avtalet mellan Akademiska Hus och Lindbäcks innebär att marken för bostäderna säljs när detaljplanen har vunnit laga kraft. Byggstart beräknas kunna ske under 2014 så att bostäderna kan vara färdigställda under 2015.

 

– Vi är glada för det förtroende som Akademiska Hus har gett oss och som gör att vi nu ytterligare stärker vår position som ledande ägare och förvaltare av studentbostäder i Luleå, säger Hans Lindbäck, vd för Lindbäcks Porsön AB och Lindbäcks Fastigheter. 

 

För Akademiska Hus är projektet del i en övergripande målsättning att aktivt bidra till byggandet av studentbostäder över hela landet. Enbart i studentstäderna Stockholm, Uppsala, Lund, Göteborg och Umeå medverkar Akademiska Hus till att mer än 5 000 studentbostäder ska kunna byggas på campus.