7 maj 2024
onsdag, 26 juni 2013 19:43

Bud på Empire State Building

Skrivet av 
alt

Efter attacken den 11 september 2001, är Empire State Building med 102 våningar om 381 meter, den högsta byggnaden i New York.

 

En ännu okänd anbudsgivare erbjuder sig att köpa New Yorks Empire State Building för 2,1 miljarder dollar. Orsaken till att den välkända byggnaden är till salu är att Empire State Realty Trust Inc vill resa cirka 1 miljard dollar för att genomföra den näst största amerikanska börsintroduktionen av en REIT.

 

Tidigare i veckan lades två bud. En budgivare är redan känd som Rubin Schron. Han har meddelat att han ska köpa en skyskrapa för 2 miljarder dollar i kontanter. Detta erbjudande meddelades genom Stephen Meister, en advokat som företräder den minoritet av investerarna som motsätter sig en börsintroduktion av Empire State Building. Schron, som bland annat är delägare i Manhattans Woolworth Building, erbjöd nyligen en icke återbetalningsbar deposition om 50 MUSD när ett kontrakt blev undertecknat, samtidigt som han lovade att slutföra affären inom 90 dagar.

 

Det är Malkin Holdings som planerar att bilda en fastighetsfond efter att bolaget fått tillstånd från investerare som representerar mer än de föreskrivna 80 procent av aktierna i Empire State Building.

 

Malkin Holdings värderar Empire State Building till 2,53 miljarder dollar. SF