6 maj 2024
tisdag, 25 juni 2013 19:49

SveaHem köper för 91 Mkr i Sundsvall

Skrivet av 
alt

SveaHem köper 184 lägenheter i Sundsbruk, Sundsvall.

 

SveaHem, ägt av bröderna Peter och Mattias Karlsson, köper fastigheten Finsta 1:163 i Sundsbruk, Sundsvall, från Svenska Stålbyggen Holding AB och dess dotterbolag Sköns Bostäder AB. Catella Corporate Finance har varit rådgivare till säljaren. Försäljningen sker genom en bolagstransaktion med ett underliggande fastighetsvärde om 91 Mkr, motsvarande cirka 7 300 kr per kvm.

 

Svenska Stålbyggen, ägt av bröderna Peter och Jonas Åman, köpte fastigheten år 2004 av norskägda Nor‐Sve och har sedan dess genomfört en genomgående upprustning. En tredjedel av fastigheten är ombyggd till seniorboende med ett antal servicefunktioner. Finsta 1:163 består av fem åttavånings punkthus och ett garage. Den uthyrbara ytan är cirka 12 500 kvm innehållande 184 lägenheter.

 

Ljusta Aktivitet Centrum, LAC‐gruppen, med stark lokal anknytning har skött förvaltningen och kommer även fortsättningsvis att göra det.

 

– Det har varit ett stort intresse för fastigheten och det har funnits högre bud, men det har varit viktigt för oss att hitta en långsiktig köpare, säger Peter Åman.  

 

Svenska Stålbyggen är via dotterbolaget Sköns Bostäder AB kvar i Sundsvall där bolaget efter försäljningen äger 450 lägenheter i Sundsbruk och Johannedal samt ett vårdboende i Johannedal.