6 maj 2024
måndag, 24 juni 2013 18:31

Skanska säljer för 617 Mkr till Stena

Skrivet av 
alt

Skanska säljer den miljöanpassade Gröna Skrapan, ritad av White Arkitekter.

 

Skanska säljer kontorsfastigheten Gröna Skrapan i Göteborg för 617 Mkr. Köpare är ett till Stena Fastigheter närstående bolag och tillträdet sker i tredje kvartalet. Fastigheten ligger intill E6/E20 i Gårda och omfattar cirka 17 000 kvm. Den är fullt uthyrd och bland hyresgästerna hittar vi Skanska, Gunnebo, Apply Emtunga och Hitta.se. CBRE har varit rådgivare till Skanska vid transaktionen.

 

Det 16 våningar höga landmärket är ett resultat av Skanskas gröna resa och det är ett av de första kontorsprojekten i Norden som certifierats på den högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED. Fastigheten är även certifierat enligt EU GreenBuilding.

 

Under 2012 mottog Gröna Skrapan priset Sweden Green Building Award i kategorin LEED New Construction som ett projekt med föredömligt miljöarbete.

 

– Försäljningen bekräftar efterfrågan på attraktiva kontorsfastigheter i strategiska lägen i Göteborg samt visar att våra flexibla och hållbara kontorslokaler är tilltalande för såväl hyresgäster som investerare, säger Micko Pettersson, vd för Skanska Fastigheter Göteborg.

 

Detta blir Stena Fastigheters tredje kommersiella fastighet i Gårda.

 

– Gårda är ett expansivt område i Göteborg med mycket bra kommunikationer. Dessutom blir fastigheten ett bra komplement till vårt befintliga bestånd i Gårda. Det ligger helt i linje med vår strategi att förvärva bra fastigheter i centrala lägen, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.