6 maj 2024
måndag, 24 juni 2013 18:26

Goodman vill utveckla i Eskilstuna

Skrivet av 
alt

Goodman har option på att köpa två fina tomter i Eskilstuna Logistikpark.  

 

Eskilstuna kommun och Goodman har tecknat ett avtal som ger Goodman option på att exploatera ett 14 hektar stort markområde uppdelat på två tomter. Avtalet ger Goodman rätt att erbjuda potentiella logistikkunder ytor om totalt 84 000 kvm med inriktning på varudistribution i Mälardalen och Skandinavien. En av tomterna ligger intill E20 medan den andra har en direkt järnvägsförbindelse med Svealandsbanan.

 

Goodman har valt Eskilstuna på grund av dess strategiska läge i Mälardalsregionen i kombination med tillgången till tre transportsätt som främjar en effektiv distribution, utbildad arbetskraft och en effektiv kombiterminal som möjliggör ett bra varuflöde.

 

– Att Goodman som är en av världens största aktörer inom utveckling av moderna logistikanläggningar har valt Eskilstuna är ännu ett tecken på att vår investering i Eskilstuna Logistikpark börjar ge resultat. A-förpackning öppnade ett nytt lager i parken tidigare i år, DHL har tecknat en avsiktsförklaring för en tomt för att bygga ett nytt lager för distribution och det finns fler företag som knackar på dörren, enligt Manuel Brändeborn, näringslivsutvecklare i Eskilstuna kommun.