19 maj 2024
onsdag, 19 juni 2013 19:40

Wihlborgs hyr ut och får ny utmaning

Skrivet av 
alt

Tieto flyttar till Wihlborgs fastighet Skrovet 5 på Dockan i Malmö.

 

Wihlborgs har tecknat ett hyresavtal med IT-konsultföretaget Tieto Sweden AB, som ska hyra 5 000 kvm kontorsyta i fastigheten Skrovet 5 på Dockan i Malmö. Samtidigt har Wihlborgs hyrt ut Tietos nuvarande lokaler om 6 000 kvm i fastigheten Östersjön 1 vid centralstationen till Nordea. Det sammanlagda hyresvärdet för de båda avtalen är cirka 28 Mkr per år.

 

– Det är glädjande att Tieto fortsätter att utveckla sin verksamhet inom Wihlborgs fastighetsbestånd. Redan när vi i januari köpte deras nuvarande lokaler så visste vi att de var på gång att flytta. Efter deras inflyttning till Skrovet 5 är denna fastighet åter fullt uthyrd. Ytorna har stått tomma sedan mars i år när ÅF flyttade samman sina verksamheter till ett eget hus på Dockan, även det i Wihlborgs ägo, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs.

 

Wihlborgs har också mottagit den sedan tidigare kända uppsägningen från Högskolan avseende deras lokaler på Dockan. Ytorna på totalt 22 000 kvm är belägna i två fastigheter, Kranen 2 och Kranen 8, och motsvarar en årshyra om 30 Mkr. Hyresavtalen löper ut den 30 september 2015.

 

– Uppsägningen är stor och det blir såklart en tuff match att fylla ytorna. Men den nuvarande hyran är väldigt låg, cirka 1 400 kr/kvm. Samtidigt öppnar det för en unik möjlighet för stora företag, myndigheter eller kanske utbildningsverksamhet att flytta ner till det dynamiska Dockan, säger Anders Jarl.

 

Enligt Jarl har Wihlborgs drygt två år på sig att fylla ytorna igen och han menar att detta inte vara en omöjlig uppgift.