6 maj 2024
onsdag, 19 juni 2013 19:37

Newsec förvaltar 120 000 kvm åt Granen

Skrivet av 
alt

Mounir Tajiou, vd Granen.

 

Newsec har fått förtroende att förvalta Granens hela fastighetsbestånd om cirka 120 000 kvm fördelat på ett 100-tal fastigheter runt om i landet. Avtalet löper under tre år. Uppdraget omfattar ekonomisk och teknisk fastighetsförvaltning, inklusive uthyrning och projektstyrning, samt fastighetsdrift- och underhåll.

 

– Våra kunder köper kvalitet och kompetens och vi är väldigt stolta över att ha fått förtroendet att vara strategisk partner till Granen. Vi ser fram emot att höja fastighetsvärdena genom fokus på ökat driftnetto via aktiv och lokal förvaltning, fastighetsutveckling, energi- och driftoptimering samt minskade vakanser, säger Jörgen Gustafsson, uppdragsansvarig fastighetschef på Newsec Asset Management.

 

Fastighetsbeståndet består främst av handels- och kontorsfastigheter, varav de flesta i mellersta och södra Sverige. Många av dem har Granen övertagit, i samband med att bolaget köpte en portfölj från Nordisk Areal I AS. Portföljen omfattar 74 handelsfastigheter runt om i landet med en total yta om närmare 90 000 kvm med Systembolaget som ankarhyresgäst.

 

– Vi ser fram emot en nära och långsiktig relation med en kompetent och bred samarbetspartner inom fastighetsförvaltning i syfte att skapa bestående värden, säger Mounir Tajiou, vd Granen.