19 maj 2024
söndag, 16 juni 2013 15:42

(S) föreslår byggpakt

Skrivet av 
alt

Magdalena Andersson är socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson.

 

Socialdemokraterna (S) har tidigare föreslagit stimulanser för byggande av mindre bostäder för studenter och ungdomar, ytterligare förenklingar i Plan- och bygglagen och statliga kreditgarantier för upprustning av bostäder från miljonprogrammet.

 

Nu förslår partiets ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson och bostadspolitiska talesperson Veronica Palm också en bred nationell samling för ökat byggande, motsvarande de arbetsmarknadssamtal som regeringen nyligen genomfört.

 

– Bostadsbristen inte minst i storstadsregionerna har blivit ett av de största hindren för svensk tillväxt. Det hindrar människor från att ta arbete där de finns och det hindrar företag från att expandera. Det är en central framtidsfråga för svensk ekonomi, säger Magdalena Andersson

 

Hon fortsätter:
– Vi tror att det behövs en byggpakt ledd av regeringen. Varje större offentlig och privat aktör får redovisa hur många fler bostäder som de skulle kunna påbörja, vad som idag hindrar dem från att redan nu göra detta, och vilka statliga beslut som behövs.