19 maj 2024
söndag, 16 juni 2013 15:33

Ringstorpshöjden ger Helsingborg en ny siluett

Skrivet av 
alt

Helsingborgshem bygger 191 lägenheter i punkthus och radhus.


 

Den 13 juni tog Helsingborgshems styrelse investeringsbeslutet för det nya kvarteret Ringstorpshöjden omfattande 191 hyreslägenheter. Upphandlad entreprenör är Peab och husen är ritade av Tengbom. Byggstart sker i november och första flyttlasset går under våren 2015. Kontraktssumman uppgår för Peab till 322 Mkr.

 

Kvarteret har ett attraktivt läge vid det charmiga koloniområdet Ringstorps sommarstad och det gamla vattentornets grönområde. Den svårslagna utsikten kommer att prägla utformningen av husen och kvarteret. Av de 191 lägenheterna byggs 178 i tre punkthus, 12, 14 respektive 16 våningar högt. Dessutom byggs 13 radhus längs med Ringstorpsvägen.

 

– De blivande hyresgästerna är människor som uppskattar grönområden och rekreation i närheten av city. Lägenheterna ligger i framkant när det gäller genomtänkta och flexibla planlösningar. För att ta tillvara den fantastiska utsikten har vi lagt stor vikt vid att erbjuda hyresgästerna generösa balkonger med plats för både avkoppling och odling, säger Charlotte Albertsson, marknadschef Helsingborgshem.