7 maj 2024
tisdag, 26 februari 2013 20:06

Catella vinner Champions League i mäkleri

Skrivet av 
alt
Modekedjan C&A:s huvudkontor vid Quartier, nära flygplatsen i Düsseldorf.

 

Catella har i partnerskap med Codic Immobilien und Projektentwicklung Beteiligungs GmbH genomfört en av de största och mest komplexa transaktionerna på fastighetsmarknaden i tyska Düsseldorf. Under de senaste 12 månaderna har förhandlingar förts gällande uppgradering och utbyggnad av modekedjan C&A:s huvudkontor vid Quartier, nära flygplatsen i Düsseldorf. C&A har tecknat ett nytt långsiktigt hyresavtal och Catella har, på uppdrag av fastighetsägaren Generali Deutschland Immobilien GmbH, förmedlat hela projektet till en sluten fond för nästan 100 MEUR (cirka 846 Mkr).

 

I en kommentar jämför Guido Knümann, managing partner i Codic, förhandlingarna med att vinna Champions League i fastighetsmäkleri.
    – Catella här mödosamt samlat alla trådar och skapat en sann win-win-situation. Projektet ska genomföras i tre faser fram till 2014, kommer alla restaureringsprojekt i portföljen och de två nya flyglar slutföras, säger han.

 

Den nya byggnaden kommer att innehålla cirka 5 500 kvm kontorsyta, omkring 360 nya parkeringsplatser och en ny konferensanläggning. Sammantaget omfattar komplexet efter avslutat projekt år 2014 cirka 37 000 kvm och 900 p-platser.