4 maj 2024
onsdag, 20 februari 2013 20:35

Niras utvecklar framtidens sjukhus i Norden

Skrivet av 
alt
Johan Mörling, uppdragsansvarig på NIRAS.

 

Niras har fått förtroendet att arbeta med dels en strategisk utvecklingsplan för Danderyds sjukhus, dels en fördjupad strategisk förstudie för S:t Görans Sjukhus. Sedan tidigare deltar bolaget i utvecklingen av Sabbatsbergs sjukhus till nytt specialistcentrum. I Danmark arbetar Niras som byggherrerådgivare för till- och ombyggnationer av Universitetssjukhuset i Århus, för Rigshospitalet i Köpenhamn samt för byggnationen av ett nytt Universitetssjukhus i Odense.

 

Uppdraget i Danderyd innebär att Niras i samverkan med Locum och Danderyds sjukhus ska arbeta fram ett förslag på utveckling av, samt en övergripande strategi för Danderyds sjukhusområde under 30 år. För S:t Göran ska Niras i samverkan med Locum och Capio S:t Göran ta fram en fördjupad förstudie för byggnad 30 och 40. Uppdragsansvarig på Niras är Johan Mörling.

 

– Det är spännande att arbeta med dessa uppdrag och tillsammans ger de oss en unik möjlighet att sammanföra erfarenheter och kompetenser i Norden för att skapa bra framtida sjukhus, säger han.