17 maj 2024
onsdag, 23 januari 2013 19:37

NLP och Tribona fusioneras

Skrivet av 
alt
Peter Strand, vd Northern Logistic Property.

 

Styrelsen för NLP och dess helägda dotterbolag Tribona AB (publ) har godkänt en fusionsplan för överföring av NLP-aktier från Oslo Börs (“OSE”) till NASDAQ OMX Stockholm. Tribona har även inlett en ansökningsprocess för en notering på NASDAQ OMX Stockholm.

 

Vid noteringen i Stockholm används namnet Tribona AB (publ). Avsikten är att skapa ett nytt varumärke och en ny logotyp samt en ny och tydligare vision av företaget i samband med överföringen av aktierna till NASDAQ OMX Stockholm. Första dag för handel på NASDAQ OMX Stockholm antas vara den 21 maj 2013. Fusionsplanen förutsätter godkännande av en extra bolagsstämma i NLP, som kommer att hållas den 26 februari 2013.

 

NLP har  gått  med på att teckna nya bilaterala lån om totalt 4 087 Mdr kr, med en löptid på 3-5 år,  hos Swedbank AB, Aareal Bank AG, Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba) och Sparbanken Öresund AB.

 

– En notering i Stockholm kommer att omfatta NLP i en större kontext av noterade företag som är verksamma på en större fastighetsmarknad och en större fondbörs, vilket ger oss tillgång till en bredare investerarbas, säger Peter Strand, vd Northern Logistic Property.

 

NLP har anlitat Pangea Property Partners AS som finansiell rådgivare och advokatfirmaet Schjødt AS och Fredersen Advokatbyrå AB som juridisk rådgivare. H + K Strategies Sweden AB har biträtt bolaget med råd om Investor Relations och finansiell kommunikation.