25 april 2024
tisdag, 28 augusti 2012 19:43

Friends Arena invigs i Solna

Skrivet av 
alt
Thomas Perslund kastar bygghjälmen i luften framför Friends Arena i Solna.

 

Nu har Arenabolaget i Solna AB och huvudentreprenören Peab lämnat över nycklarna till Friends Arena, Sveriges nya nationalarena. Efter flera år av byggnation är arenan i stort sett klar och endast de sista förberedelserna återstår för att få arenan i toppskick inför invigningen av arenan den 27 oktober.

 

– Byggfasen är över och vi har fått nycklarna. Det visar vi genom att nu tända fasaden på arenan, säger Thomas Perslund, vd för Friends Arena. Han fortsätter:

 

– Vi kommer att ha en färg kvällar och nätter och vid arrangemang kommer ljuset på fasaden ofta återspegla eventet. Vid den officiella invigningen, Svenska Ögonblick, kommer fasaden att lysa i gult och blått liksom vid landslagets matcher.

 

Det första spadtaget till arena togs av H.K.H. Kronprinsessan Victoria i december 2009. När den nu invigs kommer det vara en av världens mest moderna arenor med en publikkapacitet på 65 000 vid konserter och 50 100 vid sportevenemang. Arenan kan även skärmas av för mindre evenemang om cirka 10 000 besökare.