25 april 2024
tisdag, 28 augusti 2012 19:24

Pembroke hyr ut stort i city till Nordea

Skrivet av 
alt
Nordea har tecknat avtal om 21 000 kvm på Mäster Samuelsgatan 21 i Stockholm.

 

Pembroke Real Estate meddelar att företaget tecknat hyresavtal med Nordea för sitt ombyggnadsprojekt på Mäster Samuelsgatan 21 i centrala Stockholm. Nordea kommer att hyra en kontorsyta om 20 000 kvm och den nya byggnaden, som ska stå färdig under 2015, kommer att tillhandahålla totalt 30 000 kvm kontors- och butikslokaler.

 

Pembroke etablerade sig på Stockholmsmarknaden 2008 och bygger för närvarande om tre av sina fastigheter på Mäster Samuelsgatan – Hästen 22, byggnaden norr om Hästen 23 och Hästen 24 – så att de blir en sammanhängande byggnad på Mäster Samuelsgatan 21. Denna förväntas bli den första nya LEED Platinum miljöcertifierade byggnaden i centrala Stockholm.

 

– Under de senaste åren har vi arbetat för att åstadkomma ett nytt spännande byggnadsprojekt i Stockholm genom att blanda idéer och erfarenhet från våra internationella projekt med lokalkännedomen hos vårt designteam. Vi ser att Mäster Samuelsgatan 21 kommer att bli en viktig del av vår långsiktiga investeringsstrategi i Stockholm, säger Erik Gustafson, chef för Pembrokes Stockholmskontor.


Tengbom är arkitektbyrån som arbetar med projektet. Martin Ringfast, partner på företaget säger:

 

– I centrala Stockholm finns det ett alltmer begränsat utbud av integrerade, miljöeffektiva byggnader som är anpassade till internationella växande företag. Vi har arbetat i nära samarbete med Stockholms stad för att utforma en byggnad som sätter en ny standard för operationell effektivitet och hållbar design.