25 april 2024
onsdag, 22 augusti 2012 18:56

JM bygger Kista Torn

Skrivet av 
alt
Kista Torn ska bli Stockholms högsta byggnad med 120 meter.

 

JM har beslutat att produktionsstarta Stockholms högsta hus i Kista centrum. Projektet har namnet Kista Torn och kommer att bli 120 meter högt. Första inflyttning sker om drygt två år och produktionsstarten av projektet redovisas under tredje kvartalet 2012.

 

Kista Torn är en skyskrapa av internationell karaktär kombinerad med svensk inredningskvalitet. Projektet, som har en mycket god bokningsnivå, omfattar 266 lägenheter om två till fyra rum och kök.

 

Huset består av sammantaget 40 våningar och alla lägenheter är bostadsrätter med inglasad balkong, flertalet får milsvid utsikt över Stockholm. Högst upp planeras en takterrass.


Byggnaden, som ritats av Brunnberg & Forshed, får en fasad av betong och glas som ger ett variationsrikt och dynamiskt mönster. JM planerar även att bygga ett lägre tvillingtorn med ytterligare 90 lägenheter.

 

– Det är spännande för JM som bostadsutvecklare att bygga Stockholms högsta hus. Eftersom höga bostadshus är ovanliga i Sverige har vi bland annat hämtat kunskap och inspiration från projekt i New York, säger Per-Arne Jonsson, projektledare på JM.