27 april 2024
tisdag, 12 juni 2012 19:49

NCC vässar försäkring vid bostadsköp

Skrivet av 
alt
Peter Svensson, vd på NCC Boende. Foto: Cato Lein.

 

Den europeiska finansoron och bankernas tuffare bolånekrav gör att en hel del bostadsköpare blivit mer försiktiga och tvekar att köpa. För att kunderna ska känna sig trygga i sin bostadsaffär har NCC förbättrat sina försäkringsvillkor för hus och bostadsrätter.

 

– Vi vill möta behovet hos bostadsköparna. Den som har svårt att sälja sin bostad får upp till 10 000 kr i månaden för dubbelt boende under ett helt år. Då ska man veta att genomsnittstiden för försäljning av en bostad är tre till fyra månader, säger Peter Svensson, vd på NCC Boende.

 

Försäkringen NCC Tryggt Boende ingår för alla som köper sin nyproducerade bostad av NCC, oavsett om det gäller hus eller bostadsrätt. Där ingår avbokningsskydd, bokostnadsskydd och prisfallsskydd. Exempelvis gäller bokostnadsskyddet den som blir sjukskriven eller arbetslös och den som har svårt att sälja sin tidigare bostad efter bostadsköpet. Vid dubbelt boende betalar NCC månadsavgiften för den nya bostadsrätten eller boende-kostnaden för det nya huset med upp till 10 000 kronor i månaden under 12 månader. Tidigare var maxersättningen

6 000 kr per månad och försäkringen gällde i sex månader.