15 maj 2024
måndag, 04 juni 2012 20:50

Wallenstam inviger vindkraftverk i Gästrikland

Skrivet av 
alt
Från vänster: Thomas Dahl och Bo Strandberg.

 

I fredags invigdes vindkraftsparken Thomas Dahl bestående av tio verk i Vettåsen/ Mårtensklack i Sandvikens och Ockelbo kommuner. Wallenstam har som tradition att namnge sina vindkraftsparker efter de medarbetare som har arbetat flest år i bolaget. De tio verken har en installerad effekt om 23 megawatt.

 

Efter driftsättningen har Wallenstam totalt 35 vindkraftverk och tre vattenkraftverk i drift med en sammanlagd installerad effekt på 69 megawatt. Det motsvarar också 69 procent av målet att vid utgången av 2013 vara självförsörjande på förnybar energi för egen och kunders räkning. För att nå målet krävs en installerad effekt om 100 megawatt.

 

– Vår vindkraftsatsning bygger på en stark vilja att kunna förse våra kunder och oss själva med miljövänlig energi och samtidigt få kontroll på en av våra största kostnadsposter. Namngivningen är ett bevis på uppskattning, de medarbetare som hittills har fått vindkraftsprojekt namngivna efter sig har i snitt arbetat nästan 29 år i bolaget, säger vd Hans Wallenstam.