26 juni 2024
tisdag, 29 april 2014 11:02

NP3 Fastigheter går mot en börsnotering

Skrivet av 
alt
Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

 

alt

Rickard Backlund, styrelseordförande NP3 Fastigheter.

 

Styrelsen i NP3 Fastigheter har beslutat att påbörja förberedelserna för en notering av bolagets aktie. En notering och ägarspridning planeras ske vid årsskiftet 2014/2015. NP3 har starka kassalöden med fokus på kommersiella fastigheter i norra Sverige. Bolaget har en stabil ekonomisk bas och god resultatgenerering. NP3 befinner sig i en fortsatt tillväxtfas med målsättning att nå ett fastighetsvärde om 4-5 Mdr kr. Bolaget har idag direkt och indirekt ett 60-tal aktieägare. En notering förbättrar NP3s tillväxtmöjligheter ytterligare och ger bolaget en bredare ägarbas.

 

Catella Corporate Finance har anlitats som finansiell rådgivare till NP3.

– NP3 är ett norrländskt fastighetsbolag med stark lokal förankring. Nu siktar vi in oss mot en notering vilket blir ett spännande och naturligt nästa steg i bolagets utveckling. Vi ser flera intressanta affärsmöjligheter i marknaden och avser att vara fortsatt aktiva på våra utvalda orter säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

 

I en kommentar kan sägas att det växande NP3 har en stark ledning i Andreas Nelvig som vd och Rickard Backlund som styrelseordförande, men även med starka huvudägare som Erik Selin, vd Balder och bolagets grundare Lars-Göran Bäckvall. Sedan har en NP3 en stark nisch mot kassaflödesorienterade fastigheter inom handel, logistik och industri med stark fokus mot hyresgästerna. Bolagets tillväxt och resultat talar för en lyckad notering tillsammans med Catella.

 

Tillväxttakten kommer att fortsätta för bolaget som idag äger fastigheter för cirka 2 Mdr kr. Under 2013 förvärvade NP3 fastigheter för 0,5 Mdr kr och i ett samtal med Andreas Nelvig säger han att han ser flera affärer i bolagets marknadsområden i Luleå, Umeå, Sundsvall, Gävle, Borlänge, Falun, Borlänge och Östersund.

 

Bolagets starka kassa, förmånliga kreditlöften, bra kassaflöden, goda bankrelationer talar för ett NP3 som kontinuerligt kommer att stärka sina nyckeltal med skicklig närvaro tillsammans med kunderna, hyresgästerna. SF