16 juni 2024

Redaktionen

 

 

 


Michael Moschewtz, vd för Genova.

 

 

 

 

 

 

 



Genova har avtalat om att avyttra fyra kommersiella fastigheter i Gävle och Sundsvall till ett underliggande fastighetsvärde om 128 Mkr före avdrag för latent skatt. Försäljningspriset överstiger bokfört värde med cirka 10 procent.

Avyttringen omfattar fyra fastigheter med lokaler för bilhandel i Sundsvall och Gävle samt en fastighet med handel i ett externhandelsområde i Gävle. Köpare är Tvättbjörnen Holding AB och frånträde är planerat till den 15 december 2020.


– Vi är nöjda med denna försäljning som bidrar till att renodla fastighetsportföljen ytterligare till Genovas primärmarknader Storstockholm och Uppsalaregionen. Samtidigt minskar vi exponeringen mot handel och skapar utrymme för investeringar med inriktning mot samhällsfastigheter och framtida projektutveckling, kommenterar Michael Moschewitz, vd för Genova.

Transaktionen i sammandrag

1. Försäljning, underliggande fastighetsvärde: 128 Mkr. 2. Tillträdesdag: 15 december 2020.3. Uthyrningsbar yta: cirka 10 300 kvm. 4. Årligt hyresvärde: cirka 9 Mkr.

Genova Property Group AB äger, förvaltar och utvecklar fastigheter med fokus på Storstockholm och Uppsala. Per den 30 september 2020 ägde bolaget fastigheter till ett värde om cirka 5,2 Mdr kr och en uthyrbar yta om cirka 187.000 kvm. Bolaget ägde även 5.777 byggrätter för bostäder. Genovas preferensaktier och stamaktier är sedan den 12 juni respektive 30 juni 2020 upptagna till handel på Nasdaq Stockhol
m


 

 

 

 


 

 

 

 




Rekryteringen av Jimmie Ahlgren (bilden) som ny affärsutvecklingschef  är ett led i Whites satsning på projektledning. Han är idag kontorschef för Whites kontor i Halmstad. Han tillträder i sin nya roll 1 januari 2021 och ham får år då uppdraget att förstärka affärsutvecklingen inom projektledning, projekteringsledning och kalkyl. Lotta Sundell tar över som ny kontorschef i Halmstad efter Jimmie Ahlgren.

Jimmie Ahlgren har varit kontorschef på Whites Halmstadskontor de senaste tio åren, men har parallellt arbetat operativt i uppdragen som uppdragsledare och även projekteringsledare. En viktig uppgift han ser i sin nya roll är att få arkitekten att ta ett än större ansvar för projektens ekonomi och vara med och styra projekten mot uppsatt tidplan och budget.

– Det ska bli oerhört kul att vara en del i att utveckla företaget mot att ta mer ansvar i projekten. Jag brinner för att skapa effektiva processer och ser stora möjligheter att arkitekten jobbar mer med framdriften av projektet, i synnerhet med projekteringsledningen. Initialt handlar det om att prata med kunderna och förstå hur vi på bästa sätt kan underlätta deras processer och lösa deras problem, säger Jimmie Ahlgren, tillträdande affärsutvecklingschef för projektledning på White Arkitekter.

Tjänsten innefattar samordning och ledning av affärsutveckling inom projektledning för hela White, i Sverige och internationellt. Jimmie är utbildad byggnadsingenjör med inriktning produktion och projektledning. Sedan examen har han arbetat uteslutande i de projekterande processerna i byggbranschen, vilket har gett honom en bred förståelse för projekt- och projekteringsledning och kostnadsstyrning.

– Genom att ta ett större ansvar för genomförbarheten i de projekt vi skapar kan vi nå längre i både hållbarhet och arkitektur. Internationellt är det en självklarhet att arkitekten leder projektet genom hela projektprocessen. När vi växer internationellt är det en viktig kompentens, och vi ser ett stort behov i Sverige. Jimmie är erfaren i branschen med många år som ansvarig för projekt och kontorschef. Han är en strateg med stort affärsfokus, helt rätt för rollen. Samtidigt får Halmstadkontoret en ny kompetent kontorschef Lotta Sundell, tillsammans med henne kommer Halmstadskontoret att ta nya utvecklingssteg, säger Alexandra Hagen, vd för White Arkitekter.

onsdag, 02 december 2020 14:29

NCC byggstartar We Land i Helsingfors

 

 

 


We Land omfattar 14 våningar ovan mark och tre våningar under markytan, med totalt 18.000 kvm kontorslokaler, 1.700 kvm restaurangområde, 190 parkeringsplatser med laddstolpar och parkering för 450 cyklar.


 

 

NCC har planerat konceptet för We Land i samarbete med Helsingfors stad och arkitektfirman JKMM Arkitekter samt tillsammans med företag och hyresgäster i området. En blivande hyresgäst i We Land är Deloitte.


 

 

 

 

 

 

 

 

 


NCC börjar bygga det nya kontorskonceptet We Land i området Ruoholahti i Helsingfors under december. 2020 Projektet har som mål att klassas som Outstanding, vilket är den högsta rankingen i miljöcertifieringssystemet BREEAM.

- Vi vill förvandla Ruoholahti-området till ett av Helsingfors mest attraktiva områden och vi är glada att vi nu kan börja bygga denna moderna och hållbara kontorsbyggnad, säger Petri Bergström, chef för NCC Property Development i Finland.

Ruoholahti är ett kontorsdistrikt med 19.000 arbetsplatser och cirka 20 procent av de huvudkontor som ligger i Helsingfors. NCC har planerat We Land-konceptet i samarbete med Helsingfors stad och arkitektfirman JKMM Arkitekter samt tillsammans med företag och hyresgäster i området. En blivande hyresgäst i We Land är Deloitte, som kommer att flytta sitt finska huvudkontor till We Lnd under 2023, när området ska vara klart. Uthyrningsgraden är för närvarande 29 procent.

We Land omfattar 14 våningar ovan mark och tre våningar under markytan, med totalt 18.000 kvm kontorslokaler, 1.700 kvm restaurangområde, 190 parkeringsplatser med laddstolpar och parkering för 450 cyklar. Byggnaden ligger bredvid det snabbväxande Jäkäsaari-området och Helsingfors internationella västra hamn Länsisatama.

Byggnaden är designad med målet att nå den högsta möjliga BREEAM-rankingen Outstanding, vilket blir första gången för NCC i Finland och bland de första av sådana byggnader i Finland. BREEAM Outstanding är ovanligt i byggbranschen även internationellt. Rumsutformning, materialval, tjänster, kommunikationsvägar till och drift av We Land görs enligt principen “Så grönt som möjligt”.

Projektet orderregistreras i affärsområde Building Nordics under fjärde kvartalet 2020.
onsdag, 02 december 2020 14:17

Fler flyttar till Nobelberget i Sickla

 

 

 


Nobelberget i Sickla utvecklas till en dynamisk och levande plats med bostäder, kreativa verksamheter, park, förskola och nya mötesplatser. Sicklastråket löper genom Nobelberget och binder samman Sickla med Hammarby sjöstad. Foto: Atrium Ljungberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De första boende har precis flyttat in på Nobelberget i Sickla och nu fylls bottenvåningarna i de nya bostadshusen med kommersiella verksamheter. Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med fyra nya aktörer med tillträde inom de närmsta månaderna.

Nobelberget i Sickla utvecklas till en dynamisk och levande plats med bostäder, kreativa verksamheter, park, förskola och nya mötesplatser. I det första bostadskvarteret fylls nu även bottenvåningarna med verksamheter.

Längs med Sicklastråket öppnar outdoorföretaget Marmot kontor med ett showroom för säsongsbetonade friluftskläder, klätterutrustning, tält, sovsäckar och ryggsäckar. Vägg i vägg öppnar den eko-inriktade barnmatsproducenten Alex&Phil sitt kontor. Både Marmot och Alex&Phil flyttar in under första kvartalet nästa år. I lokalerna ut mot Sickla industriväg har avtal tecknats med Jimmy's Barbershop och frisörsalongen Studiotid. Jimmy’s Barbershop har redan öppnat och Studiotid slår upp sina dörrar i mitten av januari.

– Vi är mycket glada att Nobelberget och det nya Sicklastråket, som binder samman Sickla med Hammarby sjöstad, fortsätter att fyllas med liv och rörelse. Vi ser fram emot att hälsa alla dessa verksamheter välkomna till Sickla. Det känns verkligen att det bubblar och att det är mycket på gång nu, precis som det ska vara i en stadsdel med en blandning av boende, arbetande, kultur, handel och service, säger Charlotta Gustafson, Head of Leasing på Atrium Ljungberg.

Sedan tidigare är det klart att kafferosteriet Black Honey Coffee Roasters öppnar i den industrihistoriska tegelbyggnaden Formalinfabriken på Nobelberget. Högre upp i huset sitter Konstjord, en community och coworking space för konstnärer och kreatörer, edtech-bolaget IST samt Sport Design Sweden. I den tidigare Panncentralen, med sin karaktäristiska skorsten, öppnar Jensen förskola efter årsskiftet och nyligen öppnade även Sickla Padel fyra utomhusbanor på berget. De nytecknade hyresavtalen är så kallade gröna hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.



 

 

 


Huvudbyggnaden för projektet Mental Health Rehabilitations Centers (MHRC) för långvarig mentalvård.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skanska har tecknat kontrakt med San Mateo County om att bygga fem nya vårdbyggnader för Cordilleras Health System i Redwood City, Kalifornien. Kontraktet är värt 90 miljoner dollar, cirka 770 Mkr, vilket kommer att ingå i orderingången för USA för det fjärde kvartalet 2020.

Projektet omfattar fyra nya Mental Health Rehabilitations Centers (MHRC) för långvarig mentalvård. Dessutom kommer det att byggas en ny byggnad för övergångsboende.

Byggnadsarbetena påbörjades i november 2020 och färdigställande är planerat till december 2023.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i USA, specialiserat inom husbyggnad för företag, infrastrukturbyggande samt utveckling av kommersiella fastigheter i utvalda städer. Skanska USA omsatte 74 miljarder kronor 2019 och hade cirka 7.900 anställda i sin verksamhet.


onsdag, 02 december 2020 13:21

Åke Sundvall får markanvisning i Riksby

 

 

 


Åke Sundvall får en markanvisning i ett planområdet som är den första etappen av programmet för centrala Bromma och det är avgränsat med Bromma flygplats i norr och Kvarnbacksvägen i söder. Planområdet omfattas huvudsakligen av fastigheten Riksby 1:13 och delar av Ulvsunda 1:1 och Riksby 1:1.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Exploateringsnämnden i Stockholm har på sitt sammanträde den 12 november 2020 beslutat att markanvisa Åke Sundvall ett kvarter i Riksby för bostäder och kommersiella lokaler. Markanvisningen innebär att Åke Sundvall ska bygga cirka 55 bostadsrätter och totalt cirka 15.000 kvm för verksamheter.

I Riksby vid Linta Gårdsväg utreds möjligheten för drygt 900 bostäder, lokaler för verksamheter, nya gator, stråk och parker i ett centralt läge med framtida möjliga kopplingar till omkringliggande områden. Planområdet är den första etappen i programmet för centrala Bromma och är avgränsat med Bromma flygplats i norr och Kvarnbacksvägen i söder. Planområdet omfattas huvudsakligen av fastigheten Riksby 1:13 och delar av Ulvsunda 1:1 och Riksby 1:1.

– Att få vara med och sätta prägel på Riksby känns väldigt roligt för oss. Det var just på Bromma Flygplats som Åke Sundvall en gång i tiden genomförde sin första entreprenad när han byggde den nya utrikeshallen i början på 1940-talet. Nu är vi återigen i samma område och får vara med om att skapa ett av stadens mest omtyckta områden, säger Martin Sundvall, vd för Åke Sundvall Byggnads AB.

Programmet för centrala Bromma godkändes i augusti 2017 och detaljplanen för Linta Gårdsväg är den första av flera planerade etapper i Riksby. Detaljplanen omfattar drygt 900 bostäder, varav hälften hyresrätter och hälften bostadsrätter, cirka 160.000 kvm verksamhetsyta, grundskola, förskolor, idrott, torg, parker samt en pumpstation för fjärrvärme. Ett viktigt mål med planprogrammet är stor variation, såväl i utformning av kvarter och hus som i upplåtelseformer.

– Just blandningen av kontor, bostäder, skola och möjlighet till idrott och rekreation samt närheten till fina strövområden tror vi gör detta område väldigt attraktivt, avslutar Martin Sundvall.

Detaljplanen för Åke Sundvalls anvisade mark bedöms kunna antas någon gång under det tredje kvartalet 2023.

Åke Sundvall , bildat 1942, är ett familjeföretag i tredje generation som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Stockholm och Uppsala samt i Skåne genom ett dotterbolag. Åke Sundvall förvaltar cirka 500 bostäder och har drygt 3.500 bostäder i projektportföljen,

 

 

 


Masmästarens vd är till vänster Mats Sonehag. Styrelsen ordförande i Masmästaren är till höger Sverker Lerheden.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balder har tecknat avtal om att, med tillträde under första kvartalet 2021, förvärva Masmästaren som är ett fastighetsbolag med fastigheter i Falun, Borlänge, Västerås, Uppsala och Nacka. Beståndet omfattar cirka 250.000 kvm, med ett fastighetsvärde om cirka 5 Mdr kr, fördelat på hälften bostadsfastigheter och hälften kommersiella fastigheter.
– Masmästaren är ett fantastiskt fint bolag som vi med tacksamhet välkomnar till Balderfamiljen, säger Balders vd Erik Selin.

Affären är en av de största i Sverige under år 2020, jämfört med Nyfosas köp av 38 fastigheter från SBB för 4,89 Mdr kr och SBB:s köp av 7.100 bostäder från Sveafastigheter Bostad för cirka 4,7 Mdr kr.

 

Masmästaren ägs av fyra ägare: Sverker Lerheden, med 32 procent och  80.000 aktier, Arne Skoglund, med 32 procent och 80.000 aktier, Hans-Olof Lund, med 32 procent och 80.000 aktier via bolag samt Mats Sonehag med 4 procent och 10.000 aktier via bolag.

 

Masmästaren Fastigheter AB bildades årsskiftet 2001/2002 då Byggnadsfirman Lund AB förvärvade Fastighets AB Tornets förvaltningsenhet i Falun/Borlänge. Fastighetsbeståndet omfattade då cirka 24 fastigheter med en uthyrbar area om 80.000 kvm.Enligt årsredovisningen var resultatet för 2019 är det bästa i Masmästarens historia med hyresintäkter om 312,3 Mkr med ett driftnetto om 176,3 Mkr.  Förvaltningsresultatet var 125 Mkr med ett årsresultat om 89,9 Mkr. Marknadsvärdet på fastigheterna uppgick till 4.875,6 Mkr och den justerade soliditeten var 45,4 procent.

I årsrapporten skriver Masmästaren att 2019 var ett mycket händelserikt verksamhetsår med flera förändringar i fastighets­innehavet. Med början i Uppsala, där en centralt belägen fastighet för­värvades. Dragarbrunn 22:1 förvärvades i bolagsform och innehåller det mesta, allt från bostäder till butiker. Läget är det bästa, mellan Stora Torget och Östra Ågatan och på sikt kommer detta att bli en av Masmästarens profilfastigheter.

Vidare köptes en bostadsfastighet i centrala Falun i en bytes­affär. Fastigheten som förvärvades är granne med befintlig fastighet, Prästtäkten 20 och ger en större och bättre byggrätt att utveckla. Planen är att bygga bostäder med start årsskiftet 2020/2021. Ytterligare ett bostadsprojekt har förvärvats, där ett färdigt projekt förvärvades, Vitsippan 5 i Falun. Här kommer Masmästaren att bygga drygt 60 nya bostadslägenheter som ska stå klara att hyra ut i oktober 2021. Ännu en försäljning i slutet på året gjorde 2019 till ett av de mest händelserika åren för Masmästaren.

Masmästarens hittills största projekt, kvarteret Torget i Uppsala färdigställdes 2019 och är nu fullt uthyrd.

Finansiellt har Masmästaren fortsatt åtnjutit effekten av de nedpressade marknadsräntorna. Masmästarens försiktighetsstrategi med långa räntesäkringar ger trygghet i en orolig marknad.

Masmästaren fastighetsutveckling, som genomförts under flera år, ger tillsammans med ett framgångsrikt uthyrningsarbete goda förutsättningar att kunna bibehålla och förbättra förvaltningsresultatet under kommande år.

tisdag, 01 december 2020 19:53

NREP Logicenters gör rekordförvärv i Oslo

 

 

 


Strax utanför Oslo Airport har Logicenters nu förvärvat en förstklassig logistikanläggning på 84.800 kvm av Møller Eiendom och Stokke Industri. Norges näst största livsmedelsaktör, Coop, är långsiktig hyresgäst i fastigheten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu stärker NREP Logicenters sin position i Osloregionen genom ett rekordstort förvärv i form av en av Nordens mest högklassiga logistikanläggningar. Förvärvet rör sig om en 27 meter hög toppmodern och högkvalitativ fastighet om 84.800 där Coop är hyresgäst. Enligt engelska medier betalar NREP Logicenters för anläggningen cirka 3 Mdr kr till en direktavkastning om cirka 3,9 procent.

Logicenters fortsätter att etablera och befästa sin närvaro på strategiska platser för logistik i Norge. Strax utanför Oslo Airport har Logicenters nu förvärvat en förstklassig logistikanläggning på 84.800 kvm av Møller Eiendom och Stokke Industri. Norges näst största livsmedelsaktör, Coop, är långsiktig hyresgäst i fastigheten. Vidare finns det möjlighet att bygga ut anläggningen och Logicenters ser fram emot att kunna utforska utvecklingsmöjligheterna i fastigheten ytterligare tillsammans med hyresgästen Coop.


– Jag är väldigt stolt över att kunna meddela off market-förvärvet av denna förstklassiga logistikanläggning på ett av Norges bästa logistiklägen. Det går helt i linje med vår långsiktiga strategi att förvärva fastigheter av just den här kalibern. Det är inte heller ett sammanträffande att de två största logistikanläggningarna i vår fastighetsportfölj, denna samt en i Bålsta, kommer att nyttjas av aktörer inom dagligvaruhandeln. Det är en bransch som i lägre utsträckning än andra påverkas av konjunkturen då det alltid kommer att finnas en efterfrågan på livsmedel, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Fastigheten är fullt automatiserad och rymmer kyl-, frys och tempererade lagerytor och möjliggör för hyresgästen att hantera stora volymer av produkter och varor. I linje med Logicenters strategi kring hållbarhet och energieffektivisering finns möjligheter att installera solceller på fastigheten, såväl på taket som på fasadväggarna.

– Som en av Nordens främsta fastighetsinvesterare strävar vi alltid efter att intensifiera vår närvaro på strategiska platser runt om i regionen – vilket är precis vad vi har gjort i och med förvärvet av denna fastighet. Detta förvärv är den enskilt största investeringen vi har gjort inom logistik och är även det senaste i ledet i vår ambition att vidare utöka NREP:s närvaro i Norge. Vi vill tacka Møller Eiendom och Stokke Industri för ett gott samarbete och ser fram emot att fortsätta vårt partnerskap med Coop i deras fastighet, säger Jens Petter Hagen, Partner, NREP Norge.

CBRE har agerat kommersiell rådgivare för NREP Logicenters i denna transaktion, medan Wikborg Rein har varit juridisk rådgivare.

Møller Eiendom och Stokke Industri har tillsammans ägt och utvecklat fastigheten sedan den stod färdig år 2015. Investeringen gjordes med ett femårsperspektiv.

– Vi är mycket glada över att ha nått en överenskommelse med NREP. Deras fokus på att utveckla moderna logistikfastigheter och ett långsiktigt ägarskap var mycket passande för både fastigheten och hyresgästen, säger Thomas Sletten, Chief Investment Officer på Møller Eiendom.

På säljarsidan har Pangea Property Partners varit exklusiv finansiell rådgivare för Møller och Stokke. Advokatbyrån Thommessen har också varit rådgivare åt säljarna i denna transaktion.

tisdag, 01 december 2020 15:19

Atrium Ljungberg rekryterar Linda Wiman

 

 

 

 


 

 

 

 




Rekryteringen av Linda Wiman (bilden) som bostadsutvecklingschef  innebär att Atrium Ljungberg satsar vidare på nya bostadsprojekt, efter framgångarna med den första etappen av Nobelberget i Sickla.

Linda Wiman
kommer närmast från motsvarande tjänst på Magnolia. Hon har sedan tidigare lång erfarenhet av chefsbefattningar inom marknad och försäljning på JM. Linda tillträder tjänsten som bostadsutvecklingschef på Atrium Ljungberg den 1 december 2020.

– Vi har uppnått strålande resultat i vår bostadsutveckling på Nobelberget, såväl kundnöjdhets-, stadsutvecklings- som affärsmässigt. Vår strategi handlar om att skapa levande stadsmiljöer med ett blandat innehåll av såväl arbetsplatser som handel, kultur, utbildning och vård. Här spelar bostäder en mycket viktig roll, säger Linus Kjellberg, affärsområdeschef Affärsutveckling på Atrium Ljungberg. Utöver Nobelberget har vi starka bostadslägen på flera andra av våra platser i Stockholm och Uppsala. Med sin gedigna erfarenhet och kompetens blir Linda en nyckelspelare i den fortsatta satsningen framåt, tillsammans med resten av vårt duktiga bostadsteam.

– Jag är både glad och ödmjuk inför att ansluta till ett av de mest spännande och innovativa bolagen på marknaden. Jag delar företagets värdegrund och tro på att sätta människan i fokus och det ska bli spännande att vara en del av ett bolag som bygger stad på riktigt, säger Linda Wiman. Jag ser fram emot att ta stafettpinnen för Atrium Ljungbergs bostadsutveckling och tillsammans med övriga teamet fortsätta skapa värde för våra områden.

Atrium Ljungberg har en stor projektportfölj som möjliggör investering motsvarande 36 miljarder kronor, främst i Sickla i Nacka, Slakthusområdet, Slussen och Hagastaden i Stockholm samt i Uppsala. Av den totala projektportföljen motsvarar cirka 40 procent planerade bostadsprojekt med varierande upplåtelseformer, belägna inom bolagets befintliga utvecklingsområden. Bostäder är en central del i Atrium Ljungbergs stadsutvecklingsstrategi som går ut på att skapa levande, hållbara stadsdelar med ett blandat innehåll.

Planerade bostadsprojekt, Atrium Ljungberg:

Slakthusområdet
I Slakthusområdet planeras drygt 400 bostäder med blandade upplåtelseformer. I området finns även ett möjligt co-living koncept. Produktionsstart från år 2025.

Sickla
På Nobelberget planeras totalt cirka 500 bostadsrättslägenheter där säljstarten av det andra kvarteret precis inletts. I det första kvarteret, som är i det närmaste slutsålt, började de första bostadsköparna flytta in i oktober. Byggnationstiden för samtliga kvarter beräknas pågå till 2030. I centrala Sickla pågår detaljplaneprocesser för cirka 500 lägenheter med olika upplåtelseformer i flera olika bostadsprojekt och även i Kyrkviken finns möjlighet att uppföra cirka 700 bostäder.

Gränbystaden Uppsala
I Gränbystaden i Uppsala färdigställdes 2019 tre kvarter i de så kallade Entréhusen med närmare 200 hyresrätter. Just nu pågår byggnationen av det första kvarteret av den kommande Parkhusen. Det första kvarteret Innehåller drygt 40 hyreslägenheter med inflyttning i maj 2021. De återstående tre kvarteren i Parkhusen kommer att innehålla närmare 250 lägenheter där upplåtelseform ännu inte är beslutad.
I Östra Sala Backe i Uppsala pågår detaljplanearbete som beräknas vinna laga kraft under fjärde kvartalet 2021. Här har Atrium Ljungberg en markanvisning för ett bostadskvarter med totalt cirka 150 lägenheter, med blandad upplåtelseform. Preliminär byggstart 2025.

Hagastaden
I Hagastaden pågår en förstudie för två möjliga bostadskvarteren Kv. Stanford och Cambridge. Totalt cirka 400 lägenheter med bedömd byggstart 2024

tisdag, 01 december 2020 15:02

K2A köper 122 studentbostäder i Karlstad

 

 

 


Karlstad Kronokassören 3, som K2A köper av Lönnen Fastigheter, omfattar 122 studentbostäder i direkt anslutning till Karlstad universitet.  Fastigheten inrymmer två byggnader uppförda under 2017 med en total uthyrningsbar area om cirka 2.600 kvm och ett hyresvärde om cirka 6,7 Mkr på årsbasis

 

 

 

 

 

 

 



K2A, Knaust & Andersson Fastigheter AB har tecknat avtal om att, via bolag, förvärva fastigheten Karlstad Kronokassören 3. Fastigheten omfattar 122 studentbostäder i direkt anslutning till Karlstad universitet. Säljare är Lönnen Fastigheter och transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om 115 Mkr. K2A kommer att erlägga köpeskilling i samband med tillträdet under januari 2021. K2A avser att finansiera förvärvet genom banklån samt eget kapital.

Fastigheten inrymmer två byggnader uppförda under 2017 med en total uthyrningsbar area om cirka 2.600 kvm och hyresvärdet beräknas uppgå till cirka 6,7 Mkr på årsbasis. Studentbostäderna har hög standard och ett attraktivt läge med närhet till universitet. Byggnaderna är energieffektiva och klassificeras som ljusgrön, enligt K2A:s gröna ramverk.

– I september byggstartade K2A sitt första bostadsprojekt i Karlstad på fastigheten Harklövern 1 där 46 studentbostäder utvecklas. I och med förvärvet av Kronokassören 3 ökar K2A beståndet i Karlstad, vilket både möjliggör en effektivare framtida lokal förvaltning samt skapar bättre förutsättningar för ytterligare projekt- och affärsmöjligheter i Karlstad, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.