16 juni 2024

Redaktionen

 

 

 


Stena Fastigheter äger Downtown Camper by Scandic på Brunkebergstorg 9 i Stockholm. Hotellet som uppfördes år 2017 i 11 våningar har 494 rum.

 

 

 

 

 

 



Scandics genomsnittliga beläggningsgrad uppgick till cirka 20 procent i november 2020, till följd av mycket svag efterfrågan på samtliga marknader. Beläggningsgraden om 20 procent är en försämring jämfört med 36 procent under det tredje kvartalet och 33 procent i oktober. De nyligen intensifierade hyresförhandlingarna har hittills resulterat i överenskommelser om reducerad hyra samt erbjudanden om hyresreduktioner från hyresvärdarna om totalt cirka 500 Mkr.

Hela marknadens RevPAR bedöms ha minskat med mellan 68 och 74 procent i de nordiska länderna  i november.
Efterfrågan har varit svag på samtliga marknader på grund av ökad smittspridning och skärpta myndighetsrestriktioner. Situationen är särskilt allvarlig i huvudstäderna, där beläggningsgraden är mindre än en tredjedel av vad som brukar vara normalt. Scandic räknar med fortsatt mycket låg aktivitetsnivå i december och den genomsnittliga beläggningsgraden för det fjärde kvartalet förväntas uppgå till 20-25 procent.

Scandic bedömer att hotellmarknaden kommer att återhämta sig långsamt med fortsatt svag efterfrågan i början av 2021. Det förväntas ta flera år innan marknadens RevPAR och beläggningsgrad kommer tillbaka till de nivåer som rådde innan pandemin.

Som tidigare meddelats har Scandic nyligen intensifierat förhandlingarna med hyresvärdarna och betalar därför reducerade hyror fram till att överenskommelser om nya villkor har nåtts. Hittills har förhandlingarna resulterat i överenskommelser om reducerad hyra samt erbjudanden om hyresreduktioner från hyresvärdarna om totalt cirka 500 Mkr. De avtalade och erbjudna hyresreduktionerna omfattar totalt ett 20-tal fastighetsägare, och gäller främst för 2020-2022.

Ett flertal av hyresförhandlingarna är fortfarande i ett tidigt skede och det är, givet den mycket svaga marknaden, nödvändigt med ytterligare anpassning av hyreskostnaderna. Det ligger både i Scandics och fastighetsägarnas intresse att hitta lösningar som möjliggör lönsam hotelldrift. Under perioden januari-september 2020 uppgick hyreskostnaderna till 41,6 procent av nettoomsättningen och exklusive erhållna statsstöd var hyresandelen hela 47 procent. För ett flertal hotell överstiger hyreskostnaden i dagsläget hotellets totala omsättning, vilket naturligtvis inte är hållbart. I rådande marknadsläge är det osannolikt att nya hyresavtal kommer att tecknas eller att existerande avtal förlängs såvida inte villkoren anpassas till den låga aktivitetsnivån.

Sedan coronakrisen inträffade har Scandic agerat snabbt och kraftfullt. Personalstyrkan har reducerats med omkring 80 procent genom en kombination av omfattande uppsägningar och permitteringar. Scandics kostnadsbas, exklusive hyror, har på kort tid halverats.

Med kraftigt sänkt kostnadsnivå, kombinerat med marknadsledande position och effektiv operationell modell, har Scandic alla förutsättningar att vara den mest attraktiva långsiktiga partnern för hotellfastighetsägarna i Norden.

Stena Fastigheter äger Downtown Camper by Scandic på Brunkebergstorg 9 i Stockholm. Hotellet som uppfördes år 2017 i 11 våningar har 494 rum.

 

 

 


Atrium Ljungbergs första bostadskvarter med 68 lägenheter på Nobelberget är slutsålt. Fotograf: Anders Bobert

 

 

 

 

 

 



Intresset för bostäderna på Nobelberget i Sickla har varit stort. Det första bostadskvarteret, med 68 lägenheter, som stod klart i oktober och är nu slutsålt. I nästa kvarter, med inflyttning i juni 2022, är redan 60 procent av lägenheterna bokade.

På Nobelberget i Sickla skapas ett levande område med bostäder, kreativa verksamheter, park, förskola och nya mötesplatser. Totalt planeras för cirka 500 bostäder i området.

– Bostäderna på Nobelberget har varit mycket eftertraktade och vi kan nu meddela att alla lägenheter i kvarter 1 är sålda och att i stort sett alla bostadsköpare har flyttat in. Inom kort står även förskolan klar och verksamheterna på bottenplan i bostadshusen flyttar in. I januari öppnar även kafferosteriet i Formalinfabriken. Det är fantastiskt roligt att se allt komma på plats och att intresset för Nobelberget bara växer, säger Ulrica Thelin, försäljningsansvarig Bostad på Atrium Ljungberg. 

I utvecklingen av Nobelberget har man bevarat några av de ursprungliga industribyggnaderna och låtit byggnaderna få en ny roll i området. Bland annat har den tidigare Formalinfabriken omvandlats till kreativa kontor, med ett kafferosteri i entréplan. Den historiska Panncentralen utvecklas till en förskola i lekfull miljö, som öppnar i januari nästa år. Stor omsorg har lagts på miljön kring byggnaderna. Genom området löper ett promenad- och cykelstråk, Sicklastråket, som binder ihop Sickla och Hammarby Sjöstad. Längst stråket finns uteserveringar, en park, soltrappa och inspirerande miljöer för både barn och vuxna.

– För oss är helheten viktig. Livet mellan husen är minst lika viktigt som livet innanför tröskeln. Promenadstråk, park, uteserveringar, platser att mötas på och inspireras av tror vi är en central del för att skapa en attraktiv plats där alla vill leva. Det är precis det vi gör på Nobelberget, säger Linda Wiman, affärsutvecklingschef Bostad på Atrium Ljungberg.


 

 

 


Sernekes entreprenad omfattar till- och ombyggnad av Örebro universitets lokaler för läkarutbildningen. Fastigheten ska byggas till i sex våningar inklusive en källarvåning och ett antal anpassningar ska göras i befintliga lokalytor. Tillbyggnaden omfattar totalt omkring 6.000 kvm och ombyggnaden cirka 1.000 kvm. Foto: White Arkitekter

 

 

 

 

 

 



Serneke har undertecknat totalentreprenadavtal med Örebro universitet och Region Örebro län för om- och tillbyggnaden av Campus vid Universitetssjukhuset i Örebro (USÖ). Kontraktssumman uppgår till cirka 200 Mkr.

Parterna har sedan starten på året arbetat i samverkan med utvecklingen av Campus Universitetssjukhuset och projektet går nu in i fas 2 där entreprenaden ska utföras.

Entreprenaden omfattar till- och ombyggnad av Örebro Universitets lokaler för läkarutbildningen på USÖ-området. Fastigheten ska byggas till i sex våningar inklusive en källarvåning och ett antal anpassningar ska göras i befintliga lokalytor. Det handlar bland annat om hörsal, lärosalar, grupprum, kontor, restaurang samt godsmottagning. I entreprenaden ingår att bygga ett Kliniskt Träningscentrum med avancerade träningsrum där läkarstudenter kommer att kunna träna på avancerade övningsdockor och realistiska vårdsituationer. Tillbyggnaden omfattar totalt omkring 6.000 kvm och ombyggnaden cirka 1.000 kvm.

– Nu har vi äntligen kommit så långt i planeringen av projektet att vi kan byggstarta. En framgångsfaktor har varit att vi aktivt arbetat efter de mål för samverkan som vi tillsammans tog fram under våren 2020. Tät samverkan med Örebro Universitet och med en hög flexibilitet kring sena projektförändringar har möjliggjort att vi tillsammans har optimerat byggnadens funktioner utifrån deras önskemål och verksamhet. Vi ser mycket fram emot att kunna leverera ett förstärkt Campus USÖ för framtidens läkare, säger Magnus Ryström, arbetschef på Serneke Sverige.

– Vi ser fram emot att lära känna en för oss ny entreprenör och hittills har samarbetet fungerat alldeles utmärkt. Attraktiva och väl anpassade lokaler är en förutsättning för att kunna bedriva en modern läkarutbildning, säger Torbjörn Sjölander, fastighetschef på Region Örebro län.

Byggstart sker omgående och entreprenaden beräknas slutföras i fjärde kvartalet 2022.

Ordersumman om cirka 200 Mkr inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2020.


tisdag, 08 december 2020 13:14

Fredrik Alvarsson, ny vd för SHH

 

 

 

 


 

 

 

 




Styrelsen i SHH Bostad AB har utsett Fredrik Alvarsson (bilden) till ny vd för SHH Bostad från och med den
1 januari 2021. Förändringen sker mot bakgrund av att SHH:s grundare och vd Misha Moeremans d’Emaus meddelat styrelsen att han önskat lämna vd-uppdraget som han innehavt sedan bolaget bildades 2010. Misha Moeremans d’Emaus kommer att kvarstå som rådgivare, styrelseledamot och huvudägare i bolaget.

– Det är med stor glädje att Fredrik Alvarsson accepterat att ta på sig uppgiften som vd för SHH. Fredrik rekryterades 2019 till SHH för att ansvara för koncernens affärsområde Samhällsfastigheter och är rätt person att utveckla och växa SHH-koncernen vidare, säger Johan Ericsson, styrelseordförande i SHH.

– Jag är mycket glad och stolt för detta uppdrag. Vår strategi och riktning är tydlig, där jag nu ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare i SHH utveckla bolaget till nästa nivå, säger Fredrik Alvarsson.

SHH-koncernen har totalt 25 anställda med mångårig erfarenhet inom fastighets- och samhällsutveckling. Sedan start har SHH:s främsta fokus varit utveckling av hyres- och bostadsrätter. Under våren 2019 valde man att bredda verksamheten för att även utveckla samhällsfastigheter. Sedan sommaren 2020 är SHH:s strategi att såväl utveckla som långsiktigt äga bostads- och samhällsfastigheter runt om i landet.

– SHH som jag grundade för 10 år sedan är ett stabilt och finansiellt starkt bolag som nu är inne i en ny fas med stark tillväxt inom segmentet samhällsfastigheter och det är nu rätt tid att lämna över stafettpinnen till Fredrik. Det är ett privilegium att vara SHH:s huvudägare och som engagerad styrelseledamot kommer jag aktivt att stötta SHH och Fredrik, som jag har stort förtroende för, säger Misha Moeremans d’Emaus.

måndag, 07 december 2020 15:21

CLS köper i Berlin och i Watford, London

 

 

 


CLS köper en kontorsfastighet i sex våningar på Kaiserin-Augusta-Allee 112 & 113 (”Goldstuck”). Fastigheten ligger i nordvästra Berlin, Charlottenburg, intill floden Spree.

 

 

 

 

 

 



CLS meddelar att bolaget har avtalat om förvärv två kontorsfastigheter, dels i Berlin, Tyskland, dels i Watford, Storbritannien, för sammanlagt 55,9 miljoner pund, cirka 625 Mkr exklusive kostnader.

Den första förvärvet som avser fastigheten, Kaiserin-Augusta-Allee 112 & 113 (”Goldstuck”), är ett kontor i sex våningar bestående av två angränsande byggnader, som är belägna i nordvästra Berlin (Charlottenburg), intill floden Spree.
Goldstuck förvärvas från Deutsche Investment KVG för 43,5 miljoner euro, cirka 444 Mkr. Fastigheten har ett bra läge, nära flera busstationer som ger direkt tillgång till centrala och västra Berlin. Dess centrala läge gör det också möjligt för många befintliga ockupanter att gå eller cykla till kontoret. Goldstuck omfattar 8. 712 kvm exklusive 93 bilparkeringsplatser.

Fastigheten ”Goldstuck” är för närvarande uthyrd till 29 procent efter att den senaste ankarhyresgästens har flyttat. Det återstående genomsnittliga hyresavtalet omfattar 1,9 år och med 545.000 euro i avtalad hyra. Den nuvarande uthyrningsgraden och den låga nuvarande hyran ger en möjlighet att helt renovera och hyra ut fastigheten till marknadshyror i Berlin, en huvudstad som har låg vakans för kontorsfastigheter. Fastigheten beräknas har en avkastning om 5,6 procent när den är helt uthyrd.

Den andra fastigheten, Radius House, ligger på Clarendon Road i Watford, 3 mil norr om London, och som förvärvas från M&G Real Estate för 16,9 miljoner, pund cirka 189 Mkr. Fastigheten omfattar 3.830 kvm och ligger en kort promenad från Watfords centrum och Watford tunnelbanestation, som ger direkt tillgång till London Euston station inom 16 minuter.

Byggnaden är helt uthyrd för fyra hyresgäster med en återstående genomsnittligt hyresavtal om 1,9 år. Den nuvarande kontrakterade hyran på £ 1,04 miljoner speglar en netto initialavkastning på 5,6 procent. Cirka 51 procent av de nuvarande inkomsterna är avtalade med The Secretary of State for Housing, Communities and Local Government, fram till år 2030, vilket medför säkra och långsiktiga intäkter.

Båda förvärven har tillträde i början av år 2021.

Fredrik Widlund, CEO för CLS, säger:
– Dessa förvärv ger en kombination av långsiktiga, säkra intäkter och en betydande aktiv kapitalförvaltning. Köpen visar CLS breda kapacitet och förmåga att förvärva på våra nyckelmarknader. CLS har varit disciplinerad i sitt tillvägagångssätt för förvärv men företaget har funnit några högkvalitativa möjligheter som kompletterar den befintliga portföljen. I kombination med våra tidigare förvärv i Tyskland och Storbritannien har CLS förvärvat för nästan 170 miljoner pund  hittills under räkenskapsåret, vilket förbättrat vår portfölj avsevärt.


måndag, 07 december 2020 14:35

Zengun utser Mick Salonen Högberg till ny vd

 

 

 

 


 

 

 

 




Rekryteringen av
Mick Salonen Högberg (bilden) innebär att styrelsen i Zengun Group AB har utsett honom till ny vd och koncernchef från och med 1 januari 2021. Han tar över efter Sture Nilsson som slutar på egen begäran. Sture Nilsson kvarstår i koncernen till dess att överlämningen är genomförd. I samband med ledningsförändringen så initieras en omorganisation av bolaget i syfte att ytterligare befästa den företagskultur och de framgångsfaktorer som varit grunden till den starka utveckling Zengun haft sedan starten för elva år sedan.

– Mick Salonen Högberg tar nu steget upp från vd-uppdraget i dotterbolaget Roland Anderssons Bygg Aktiebolag (RA Bygg) och blir vd och koncernchef för hela Zengun Group AB. Han har en gedigen bakgrund i branschen, har med framgång arbetat på nästan alla positioner i bolaget, kan vårt bolags DNA i grunden och är med sina personliga egenskaper sällsynt väl rustad för att axla ledarskapet. Det är med full tillförsikt jag ser fram emot nästa fas i den spännande resa som bolaget varit på sedan starten 2009. Jag vill också, på mina egna och bolagets vägnar, tacka Sture för det han bidragit med till Zengun genom åren och som han nu lämnar vidare till Mick och våra fantastiska medarbetare, säger styrelseordförande Jan Örnevik.

– Zengun är ett bolag som vuxit snabbt och med god kontroll. Jag kom in i Zengun redan vid uppstarten 2009 och har varit med under hela tillväxtresan. Fortsatt tillväxt är ett självklart mål och en utmaning jag med stor respekt och tillförsikt antar. Vi ska bygga vidare på det som tagit oss dit vi är idag. Våra värdeord: Kunskap, Affärsmannaskap och Gemenskap är lika självklara att vårda på vägen till framtiden som det mindset vi alltid bär med oss - att vara i ständig utveckling, jobba med och för varandra, växa som individer, team och bolag med fullt fokus på leverans. Jag är stolt, ödmjuk och väl förberedd inför uppgiften, säger Mick Salonen Högberg.

Zengun är en av de ledande byggentreprenörerna i Stockholm. Företaget driver byggprojekt på uppdrag av välkända aktörer i fastighetsbranschen. Zengun arbetar alltid nära kund och samarbetspartner som en komplett leverantör med fokus på kommersiella fastigheter. I portföljen finns också bostadsprojekt och projekt inom samhällsbyggnad.


måndag, 07 december 2020 14:27

ByggPartner utser Sture Nilsson till ny vd

 

 

 

 


 

 

 

 




ByggPartner utser Sture Nilsson (bilden) till ny vd och koncernchef och nuvarande vd Fredrik Leo övergår i ny roll inom koncernen. Det innebär att Sture Nilsson lämnar Zengun som han blev vd för i januari 2019. ByggPartner har under senaste åren haft en stark organisk tillväxt och i senaste kvartalsrapporten presenterades en rekordhög orderingång och orderstock. För att framgångsrikt fortsätta tillväxten, som framgent planeras att ske både organiskt och via förvärv, samt anpassa organisationen för en framtida högre affärsvolym, har styrelsen beslutat att stärka koncernledningen genom att utse Sture Nilson till vd och koncernchef.

Nuvarande vd Fredrik Leo kommer att kvarstå som vd under en övergångsperiod för att sedan tillträda en ny roll som marknadschef och fortsatt ingå i bolagets koncernledning efter att Sture Nilsson tillträtt. Tidpunkt för tillträde kommer att kommuniceras senare.

– Jag är glad över att vi idag kan presentera Sture som tillträdande vd för ByggPartner. Sture kommer med sin gedigna erfarenhet inom bygg och tillväxtbolag att stärka och komplettera vår koncernledning. En viktig del i Stures uppdrag är att prioritera lönsam tillväxt. Det är också glädjande att Fredrik, som har bidragit till bolagets utveckling stannar kvar i bolaget och jag vill tacka honom för hans insats som vd och välkomna honom till sin nya roll som marknadschef, säger styrelseordförande Tore Hallersbo.

Sture Nilsson
är 62 år och kommer närmast från vd-rollen i den Stockholmsbaserade byggentreprenören Zengun. Han var dessförinnan regionchef för Veidekke Bygg Stockholm. Sture Nilsson har vidare haft ledande roller som vd, affärsområdeschef eller CFO i flera andra bolag, ofta med ett tydligt tillväxtuppdrag.

– ByggPartner har haft en fin historisk utveckling och har ambitionen att fortsätta växa, vilket tilltalar mig. Bolaget har en stark lokal förankring och företagskultur och det är en viktig förutsättning för vidare geografisk expansion. Jag ser fram emot att tillsammans med koncernledningen och övriga medarbetare i ByggPartner fortsätta att utveckla bolaget så att det kan växa vidare med god lönsamhet. Speciellt spännande är ByggPartners kompetens och erfarenhet inom träbyggnation som jag tror kan komma att utvecklas betydande kommande år, säger Sture Nilsson.

måndag, 07 december 2020 14:10

Oscar Properties hyr ut till skola i Nacka

 

 

 


Projektområdet, där Oscar Properties hyr ut 5.000 kvm till Kunskapsskolan, är beläget i Bakaxeln i Nacka, som ligger vid korsningen Värmdövägen-Alphyddevägen och ingår i den norra delen av detaljplaneprogrammet för Planiaområdet i Sickla inom Nacka stad.


 

 

 

 

 

 



Oscar Properties Holding AB offentliggör att bolaget tecknat en avsiktsförklaring att ingå ett hyresavtal om en skolverksamhet i Nacka omfattande cirka 5 000 kvm. Bolaget har även tecknat en avsiktsförklaring om en bostadsportfölj i norra Sverige med ett hyresvärde motsvarande cirka 20 Mkr. Båda dessa avsiktsförklaringar visar på bolagets nya riktning där fokus tar avstamp i såväl fastighetsförvaltning som bostadsutveckling.

Bolaget har för avsikt att ingå ett hyresavtal med Kunskapsskolan omfattande cirka 5.000 kvm av befintlig byggnad till skolverksamhet i Projekt Bakaxeln i Nacka.

- Vi är väldigt glada över denna avsiktsförklaring för skolverksamheten i Nacka, vilket utgör ett viktigt första steg i utvecklandet av denna fastighet, som även planeras att innehålla bostäder. På så sätt kommer vi att bidra till att skapa den livfulla stadskaraktär som är ambitionen med hela området kring Värmdövägen och Alphyddevägen, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties har även ingått en avsiktsförklaring avseende köp av en bostadsportfölj i norra Sverige för 110 Mkr där portföljens hyresvärde för 2020 uppgår till cirka 20 Mkr.

– Denna avsiktsförklaring är helt i linje med vår strategi att skapa stabila kassaflöden och samtidigt fortsätta utveckla fastighetsprojekt. Båda dessa affärer återspeglar vår resa mot ett mer renodlat förvaltnings- och utvecklingsbolag där vi tar avstamp inom såväl fastighetsförvaltning som bostadsutveckling, fortsätter Oscar Engelbert.

Oscar Properties har för avsikt att ingå hyresavtal med Kunskapsskolan för skolverksamheten i Nacka senast den 28 februari 2021. Gällande portföljen i norra Sverige kommer parterna att ingå bindande avtal innan 15 december 2020, villkorat av finansiering.


måndag, 07 december 2020 13:50

Gymjätte öppnar i Arninge Centrum

 

 

 


Genesta köpte Arninge Centrum i Täby av Unibail-Rodamco i september 2017. Köpcentrumet omfattar 20.300 kvm.



 

 

 

 

 

 

 

 



Genesta har skrivit hyresavtal med en av Sveriges största gymkedjor. I början av 2022 öppnar Nordic Wellness i Arninge Centrum, Täby. Den toppmoderna träningslokalen blir på hela 3.300 kvm.

Med Nordic Wellness stärks Arninge Centrum som en viktig destination i nordöstra Stockholm. Vi är väldigt glada för att öppna ett gym här, säger Emma Stenlund på Genesta.

Lokalen ligger på andra våningen i det som i dag kallas ”ICA-huset” och kommer erbjuda gruppträning, ytor för fria vikter, styrke- och konditionsmaskiner och omklädningsrum med bastu. Dessutom lovar gymaktören en stor dos träningsglädje på plats.

– Vi ser fram emot att få bidra till ett friskare Täby! Populära Arninge Centrum passar oss perfekt med mycket folk i rörelse och lättillgänglig parkering. Det känns som att vårt toppmoderna gym tillsammans med de andra aktörerna blir en bra och spännande mix, säger Magnus Wilhelmsson, vd för Nordic Wellness.

Genesta förvärvade de två fastigheterna i Arninge Centrum år 2017 och mycket har hänt sen dess.  En av de två byggnaderna har genomgått en omfattande renovering där alla butiker och restauranger har fått egna entréer från parkeringen. Tidigare i år öppnade hästsportkedjan Hööks, lågpriskedjan Dollarstore och hamburgerrestaurangen Bores. Även Jula och Elon har nyöppnat i större och modernare lokaler.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet och den nya snygga fasaden. Arninge Centrum andas nu satelithandel och modern destination istället för trångt köpcentrum, säger Emma Stenlund.

Med Nordic Wellness i spetsen utvecklas nu den andra fastigheten med inriktning mot bland annat hälsa och välmående.

– Vi hälsar Nordic Wellness varm välkommen till oss, säger Emma Stenlund.

CBRE har haft uthyrningsuppdraget för Genesta.


 

 

 


Vasakronans Fastighet Platinan i Göteborg omfattar totalt 60.000 kvm och ska erbjuda kontor, Vasakronans eget erbjudande om coworking, restauranger, hotell samt takterrass och skybar med utsikt över älven och hamninloppet i början av år 2022.

 

 

 

 

 

 

 



Korab International hyr hela plan 16 och får lokaler om 974 kvm med utsikt i alla väderstreck och tre egna terrasser. EA Digital Illusions CE hyr en lokal om 639 kvm på plan 14, även den med terrass. Platinan når därmed en uthyrningsgrad om 78 procent.


Vid nya Hisingsbrons fäste, i direkt anslutning till E45 och med 200 meter till Västlänkens station, Nils Ericsonterminalen och övrig kollektivtrafik uppför Vasakronan Platinan.

Fastigheten omfattar totalt 60.000 kvm och kommer att erbjuda kontor, Vasakronans eget coworking-erbjudande Arena, restauranger, hotell samt takterrass och skybar med utsikt över älven och hamninloppet.

Platinan är den första byggstenen i utvecklingen av Lilla Bommen som på sikt ska bli ett färgstarkt område och erbjuda ett helt annat innehåll än idag.

– Platinan är vårt första bidrag till stadens större vision om den nya Älvstaden. Ambitionen är att fastigheten både gestaltningsmässigt och innehållsmässigt ska bidra till att vitalisera framtidsområdet Lilla Bommen. Läget är ett av stadens bästa och intresset för både huset och området är stort, säger Kristina Pettersson Post, chef region Göteborg.

Redan vid projektstart var det klart att Scandic hyr 25.000 km, sedan dess har även Wistrand Advokatbyrå, KPMG, STC Training Club och COWI tecknat avtal. Med uthyrningarna till Korab och EA Digital Illusions CE når Platinan en uthyrningsgrad om 78 procent.

Byggnaden miljöcertifieras enligt LEED Platina och ska stå färdig för inflyttning i början av 2022.