16 juni 2024

Redaktionen

tisdag, 15 december 2020 15:13

Heimstaden köper 253 bostäder i Mölndal

 

 

 


Fredrik Årman, transaktionschef Heimstaden Sverige.

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 




Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, expanderar till Mölndal genom ett förvärv av 253 bostäder till ett värde av 438 Mkr.

Beståndet är beläget i Rävekärr, cirka 4 kilometer söder om Mölndal centrum. Ett dynamiskt område med närhet till natur och vatten, samt det växande life sience klustret GoCo Health Innovation City, vilket borgar för en stadig tillväxt i regionen.

– Mölndal är en spännande kommun med goda framtidsutsikter och förvärvet är i linje med vår ambition om att expandera portföljen i regionen. Vi ser fram emot att erbjuda kunderna i Mölndal den bästa tänkbara service och förse dem med omtänksamma boenden, säger Fredrik Årman, transaktionschef Heimstaden Sverige.

Mölndal blir den 32:a kommunen Heimstaden Bostad etablerar sig i och är den första kommunen i direkt närhet till Göteborg. Bolaget har sedan tidigare en uppstartad produktion av 230 bostäder i Partille och kommer i början av 2021 att starta byggnationen av 180 bostäder i Nya Hovås. Båda projekten beräknas ha inflyttning under 2023.

Panreal har i affären agerat som rådgivare till Heimstaden Bostad AB.

tisdag, 15 december 2020 14:32

Pictet/Brunswick köper av Bonnier i Akalla

 

 

 


Pictet och Brunswick gör sitt första förvärv av Vanda 3 om 63.000 kvm i Akalla Stockholm, med Bonnier Fastigheter som säljare.

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 




Pictet Alternative Advisors (”Pictet”) och Brunswick Real Estate (“Brunswick”) inleder ett partnerskap för fastighetsinvesteringar, med fokus på långsiktigt hållbara datacenter i Norden. Det första förvärvet är en fastighet om 63.000 kvm i Stockholm, med Bonnier Fastigheter som säljare.

Pictet och Brunswick kommer att investera i både befintliga datacenter och utvecklingsprojekt på den nordiska marknaden. Genom Brunswicks modell med lokala förvaltningspartners säkerställs ett aktivt värdeskapande på fastighetsnivå, med tydliga förbättringar för miljö och samhälle.

De nordiska länderna har gynnsamma förutsättningar för datacenter, bland annat tack vare tillgång till naturlig nedkylning och hög andel grön energi. Under det senaste årtiondet har över 200 datacenter etablerats av stora internationella aktörer såsom Facebook, Microsoft och Google.

Det första förvärvet, fastigheten Vanda 3 i Akalla, omfattar 63.000 kvm uthyrningsbar area fördelat på datacenter, tryckeri, lager och kontor. Fastigheten, med hyresgäster i sektorer som har stora energibehov, återvinner värme som genereras och distribuerar till fjärrvärmenätet, vilket reducerar klimatavtrycket avsevärt.

 

Vanda 3 har stora utvecklingsmöjligheter, är attraktivt beläget i Akalla och i takt med genomförandet av infrastruktursatsningar i området kommer det geografiska läget att stärkas ytterligare. Säljare av fastigheten är Bonnier Fastigheter och bankfinansiering tillhandahålls av den tyska banken Helaba.

Patrik Andersson, partner och vd Brunswick Real Estate, säger:
– Vi är oerhört glada över samarbetet med Pictet som innebär en realisering av vår nya förvärvsstrategi inom datacenterrelaterade fastigheter i Norden. Brunswick har ett tydligt fokus på ständig utveckling och förbättring av fastighetsbeståndet med mätbara hållbarhetsmål, vilket stämmer väl överens med Pictets strategi. Vi ser fram emot att identifiera fler förvärvs- och utvecklingsmöjligheter med Pictet i hela Norden.

Alexander Thams, Head of Nordics Real Estate på Pictet Alternative Advisors, säger:
– Vi är mycket glada över att ha genomfört vår första investering i Norden, som är en strategiskt viktig marknad för oss. Pictet har som målsättning att utöka fastighetsportföljen med ytterligare datacenter och att investera upp till 5 miljarder kronor i regionen. Marknaden för datacenter i Norden har stor potential, tack vare tillgång till naturlig nerkylning och ett stabilt affärsklimat. Vi ser fram emot att samarbeta med ett välrenommerat team som Brunswick, som delar vår ambition om att utveckla miljömässigt hållbara fastigheter.

Tomas Hermansson, vd på Bonnier Fastigheter, säger:
– Det känns bra att lämna ansvaret till så erfarna aktörer som Brunswick och Pictet. Vanda 3 är en unik fastighet i ett väldigt bra läge och jag är övertygad om att de nya ägarna kommer att förvalta fastigheten väl och fortsätta utvecklingen på ett bra sätt. Bonnier Fastigheter har för närvarande en stor projektportfölj och försäljningen av Vanda 3 frigör resurser till nya spännande projekt som Portalen och Pirhuset i Värtahamnen samt Munin NXT i Uppsala.

tisdag, 15 december 2020 14:17

Herlitz bygger unikt hotell i Göteborg.

 

 

 


Herlitz Properties ska bygga om fastigheten vid hörnet av Tredje Långgatan och Nordhemsgatan i Göteborg till ett unikt hotell med musik och kultur i fokus.

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 




Herlitz Properties meddelar att fastigheten vid Tredje Långgatan i Göteborg ska bli unikt destinationshotell.
Fastigheten vid hörnet av Tredje Långgatan och Nordhemsgatan i Göteborg kan komma att bli ett unikt hotell med musik och kultur i fokus. Konceptet för destinationshotellet ”The Village” är framtaget bland annat i samarbete med en prisbelönad brittisk konstnär.

Planen är att öppna upp fastigheten ännu mer för allmänheten genom arkitektur, konst och musik. Vi vill bevara och utveckla nuvarande fastighet så att det kan få stå i hundra år till, säger Alban Herlitz, vd för Herlitz Properties.

Herlitz Properties ligger bland annat bakom prisnominerade Kvarteret Lokmästaren och förädlingen av Carlanderska Villan och Bolltorps Sanatorium i Göteborgsområdet. När Herlitz nu planerar för ombyggnation av fastigheten vid Tredje Långgatan innebär det ett extra våningsplan, 160 hotellrum och en insida som ska präglas av kulturella möten.

– Fastighetens unika karaktär är en av få i Göteborg som påminner om hur det ser ut Soho i New York, vilket vi är mycket svaga för. Genom att bland annat bevara nuvarande gatufasader vill vi förvalta känslan som gör området så unikt. När vi köpte fastigheten 2017 så visste vi samtidigt att den var i behov av att genomgå omfattande renovering. Möjligheten för oss att bygga enligt gällande detaljplan för att med lönsamhet kunna behålla och utveckla fastigheten vägde upp det, säger Alban Herlitz.

Området kring Tredje Långgatan i Göteborg är bland de mest levande och ”The Guardian” har listat området till det ”hetaste” i Europa och området är även omnämnd av hotellbranschen som ett av de mest attraktiva områden att starta hotell i. Utöver hotell planeras fastigheten även husera flertalet restauranger, fungera som shared workspace, musikstudio och med liveuppträdanden och konstutställningar.

– Vi vill tänka annorlunda vad gäller skapande inom fastighetsbranschen. Istället för att fastigheten tas fram av en arkitekt ska konceptet tas fram genom ett samarbete tillsammans med en erkänd musiker samt en prisbelönad brittisk konstnär, som nyligen tagit del av en RIBA-award, vilket är ett av Storbritanniens förnämsta arkitekturpris. Än så länge kan jag tyvärr inte avslöja namn, säger Alban Herlitz.

Fastigheten, som är en industribyggnad från sent 1800-tal, har även ett tillhörande gårdshus på dess innergård som hotats av rivning – något som Herlitz även vill sätta stopp på.

– Vi vill inget annat än att gårdshuset ska bevaras. Så fort vi är igång med arbetet så kommer vi att ansöka om en kompletterande plan för att säkerställa gårdshusets överlevnad. För oss är det viktigt att ge byggnaderna en standard som är tidsenlig, samtidigt som vi kommer att göra det på ett varsamt sätt så att det arkitektoniska uttryck som byggnaderna har idag både behålls och tillvaratas, säger Alban Herlitz.



tisdag, 15 december 2020 14:05

Catella säljer landmärke i Helsingfors

 

 

 


Stiftelsen för studenter vid Aalto-universitetet (KY-stiftelsen) har med Catella som rådgivare sålt en kontorsfastighet, som kallas KY-byggnaden  i Helsingfors centrum. Köpare är NCC Property Development Oy.

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 




Catella agerade som KY-stiftelsens exklusiva finansiella rådgivare vid avyttringen av en historisk landmärkefastighet, som kallas KY-byggnaden i Helsingfors centrum. Köpare är NCC Property Development Oy.

Stiftelsen för studenter vid Aalto-universitetet (KY-stiftelsen) har sålt en kontorsfastighet, som kallas KY-byggnaden och ligger på Pohjoinen Rautatiekatu 21 i Helsingfors centrum.

Den välkända fastigheten byggdes år 1941 och den har en varierande bakgrund i KY-samhället som lägenhet, kontor, detaljhandel och restaurang. Den sju våningar höga byggnaden bestod ursprungligen huvudsakligen av studentlägenheter men lägenheterna omvandlades till kontorslokaler på 1970-talet. För närvarande används några av lokalerna av KY Foundation. Dessutom består byggnaden av kontors- och restauranglokaler.

Byggnaden ligger vid gränsen till distrikten Kamppi och Etu-Töölö och är en del av de nationellt betydelsefulla byggda kulturmiljöerna.


 

 

 


På Chalmers campus Johanneberg har Akademiska Hus sedan år 2011, tillsammans med Johanneberg Science Park och Chalmersfastigheter, arbetat för att skapa ett attraktivt kluster för samhällsbyggnad på det södra campusområdet. Foto: Felix Gerlach

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 






Johanneberg Science Park stärker nu banden till fastighetsägaren Akademiska Hus. Bolagen har sedan tidigare ett tätt samarbete för att utveckla Chalmers södra campusområde. Nu stärks ambitionen att tillsammans med övriga partners initiera och driva innovationsprojekt med fokus på fastigheter, energi och mobilitet.

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag äger, utvecklar och förvaltar Akademiska Hus kunskapsmiljöer för universitet och högskolor över hela landet. På Chalmers campus Johanneberg har bolaget sedan 2011, tillsammans med Johanneberg Science Park och Chalmersfastigheter, arbetat för att skapa ett attraktivt kluster för samhällsbyggnad på det södra campusområdet. Ambitionen nådde en höjdpunkt under 2019 när Akademiska Hus innovativa kontorssatsning A Working Lab stod klart och bolaget själva flyttade hit sitt Göteborgskontor. Johanneberg Science Park och Akademiska Hus har också goda erfarenheter av samarbete i EU-projekten Fossil-free Energy Districts (FED) och IRIS Smart Cities.

A Working Lab är namnet både på byggnaden och på Akademiska Hus koncept för co-working och flexibla mötesplatser, vars första site var Johanneberg Science Park. Redan i byggnadsfasen innehöll projektet ett flertal innovativa satsningar, exempelvis vad gäller träbyggnation, energilösningar och en digital tvilling av byggnaden. Att Akademiska Hus nu blir fullvärdig partner i Johanneberg Science Park innebär möjligheter för fler innovativa samverkansprojekt i byggnaden och på campusområdet.

– Innovationsarenan A Working Lab är en fysisk plats där vi kan utbyta idéer och utforska framtidens teknik för en hållbar samhällsbyggnadsbransch. Här startar projekt, innovation och utveckling som sträcker sig från det lokala till det globala i nära samverkan med akademi, näringsliv och samhällsaktörer. Nu ser vi fram emot att växla upp vårt samarbete med Johanneberg Science Park ytterligare och utveckla innovationsarenan tillsammans, säger Ulf Däversjö, direktör för innovation och hållbar utveckling på Akademiska Hus.

– Akademiska Hus och Johanneberg Science Park delar visionen om att skapa en hållbar samhällsbyggnad genom innovation och med deras engagemang i vårt bolag får vi ytterligare skjuts framåt i vårt arbete med att formera starka samarbeten för att nå denna vision. Akademiska Hus kan dessutom med sitt nationella perspektiv bidra med mycket kunskap och möjligheter att se till att hållbara innovationer får spridning över hela landet, säger Mats Bergh, vd för Johanneberg Science Park.




tisdag, 15 december 2020 12:26

Peab bygger till Danderyds sjukhus

 

 

 


Det nya uppdraget för Peabs dotterbolag Smidmek är en delad entreprenad som gäller byggnad 61 vid Danderyds sjukhus, där Smidmek ska leverera stommen. Byggnaden kommer att bli cirka 34.000 kvm stor och 14 våningar hög, med vårdavdelningar, mottagningsverksamheter och en helikopterflygplats. Bild: Carlstedt arkitekter/CF Mølle

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 






Smidmek AB, ett bolag i Peabkoncernen, har fått uppdraget att leverera stommen till en ny byggnad vid Danderyds sjukhus i Stockholm. Beställare är Region Stockholm genom Locum AB och kontraktssumman uppgår till 169 Mkr.

Smidmek är en totalleverantör av prefabricerade stommar i betong och stål. Det nya uppdraget är en delad entreprenad som gäller byggnad 61 vid Danderyds sjukhus, där Smidmek ska leverera stommen. Byggnaden kommer att bli cirka 34.000 kvm stor och 14 våningar hög, med vårdavdelningar, mottagningsverksamheter och en helikopterflygplats. Målet är en flexibel byggnad som ska kunna förändras med vårdens skiftande behov utan att stora ombyggnader krävs.

– Som samhällsbyggare känns det extra bra att få vara med och bygga framtidens vårdlokaler. Vi är stolta över att få detta uppdrag av Locum, säger Carl Rülcker, ansvarig för Smidmek.

Uppdraget är en stomentreprenad med montagestart i mars 2022. Stommen beräknas vara färdigmonterad i mars 2023.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2020.


 

 

 


Jens Nagel, chef för Hemsö, Tyskland.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 






Hemsö förvärvar en äldreboendeportfölj med 10 fastigheter i Tyskland. Merparten av äldreboendena är belägna i stora tyska metropolregioner och inkluderar nio olika äldreboendeoperatörer som hyresgäster. Investeringen uppgår till cirka 100 MEUR, cirka 1.020 Mkr. Säljare är AviaRent SICAV-SIF, ett fondbolag med säte i Luxembourg. Tillträde beräknas ske under första kvartalet 2021.       

De tio fastigheterna, som omfattar 59.000 kvm och cirka 900 äldreboendeplatser, varav fem fastigheter är belägna i delstaten Niedersachsen, en i Nordrhein Westfalen, en i Baden Württemberg, en i Brandenburg,  en i Sachsen och en i Schleswig Holstein. Tre av fastigheterna har en stor andel seniorboenden, totalt 128 lägenheter. Den genomsnittliga hyreslängden är 11 år och 6 av de nio hyresgästerna är nya för Hemsö.

– Med detta förvärv kompletterar vi vår befintliga portfölj väldigt bra då fastigheterna har en bra geografisk spridning och flera olika hyresgäster. Merparten av äldreboendena ligger i stora tyska metropolregioner och vi breddar oss genom förvärv i delstater där vi inte har så stor exponering, säger Jens Nagel, chef för Hemsö, Tyskland. 

I Tyskland äger och förvaltar Hemsö samhällsfastigheter med ett fastighetsvärde på cirka 10 Mdr kr främst inom äldreomsorg. Äldreboenden utgör huvuddelen av dessa. Med det senaste förvärvet äger Hemsö 65 äldreboenden som omfattar cirka 6.200 äldreboendeplatser och cirka 460 seniorlägenheter i Tyskland. Hemsö är därmed en av Tysklands största ägare av äldreboenden.

 

Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Hemsö finns i Sverige, Tyskland och Finland. Hemsös verksamhet kännetecknas av långa hyresavtal och stabila hyresgäster. Tredje AP-fonden är majoritetsägare. Det totala värdet på Hemsös fastighetsbestånd uppgår till 59,7 Mdr kr. Hemsö har sedan mars 2015 kreditbetyg A- från Standard & Poor´s och sedan april 2020 kreditbetyg A från Fitch Ratings.

 

 

 

 

 


Malmös nya stadsdel Elinegård är Citylabcertifierat, vilket är det första hållbarhetsprogrammet i Malmö som tilldelas den prestigefulla certifieringen.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 






Tillsammans med beställaren Ikano Bostad, och övriga aktörer, har White Arkitekter tagit fram ett hållbarhetsprogram som blivit Citylabcertifierat. Certifieringen omfattar den andra etappen av Malmös nya stadsdel Elinegård och är det första hållbarhetsprogrammet i Malmö som tilldelas den prestigefulla certifieringen.

– Enskilda hus bygger inte en hållbar stad. Certifieringen är ett kvitto på att det lönar sig att samarbeta och tillsammans utmana varenda del i den traditionella stadsbyggnadsprocessen i vår strävan att skapa jämlika och långsiktigt hållbara samhällen, säger Josef Sjöberg, hållbarhetsstrateg och certifierad Citylabsamordnare på White.

Att certifieringen, som utfärdas av Sweden Green Building Council, berör en hel stadsdel istället för enskilda hus, och att den lägger stort fokus på hur stadsbyggnadsprocessen organiseras och drivs är det som Josef Sjöberg tycker är mest intressanta med den.


– Certifieringen behövs eftersom den tar ett helhetsgrepp när en stadsdel ska utvecklas. Den kräver inte enbart att de olika aktörerna förhåller sig till FN:s globala mål och våra nationella miljökvalitetsmål. Den kräver också att varje projekt gör sin egen unika nulägesanalys, utifrån sin lokala kontext, säger Josef Sjöberg.

– Genom att arbeta nära tillsammans har vi tagit fram ett hållbarhetsprogram med konkreta mål och aktiviteter som vi hoppas kommer göra märkbar skillnad för de boende i området och hur vi tillsammans kan arbeta för att nå de globala utvecklingsmålen i Agenda 2030, säger Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd/väst på Ikano Bostad.

Arbetssättet som certifieringen innebär, att bryta ned varje enskilt mål och se till varje projekts förutsättningar, medför att alla aktörer tvingas bli engagerade och vända på alla stenar i sitt arbete för att kunna leverera.

– Endast genom att arbeta tillsammans med hållbarhetsfrågorna på det här övergripande viset har vi en chans till den nödvändiga samhällsomställning vi står inför, säger Josef Sjöberg.

Josef Sjöberg är sedan några år tillbaka certifierad Citylabsamordnare. Det var utifrån den kompetensen, tillsammans med sin erfarenhet som processledare inom stadsutveckling och specialist inom social hållbarhet på White, som han knöts till projektet Elinegård. I projektet med Ikano Bostad har han fungerat som ett kunskapsstöd till projektledningen i certifieringsprocessen och agerat bollplank i stadsutvecklingsprocessen när det kommer till hållbarhetsfrågor.

 

 

 


Universitetshuset är en symbolbyggnad både för Lunds universitet och för staden. Det är också en av SFV:s finaste och mest välbevarade kulturhistoriska byggnader. Fotograf: Åke E:son Lindman

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 






Under de senaste åren har Statens fastighetsverk (SFV) tillsammans med Lunds universitet, planerat för en kommande renovering och utveckling av Universitetshuset i Lund. I slutet av förra veckan skrevs en avsiktsförklaring under och arbetet med en fördjupad förstudie har inletts. Målet är ett välmående och välkomnande universitetshus för personal, studenter och en bredare allmänhet. Ett öppet besökscentrum som utöver studieinformation ska bjuda på utställningar och guidade visningar.Universitetshuset är en symbolbyggnad både för Lunds universitet och för staden. Det är också en av SFV:s finaste och mest välbevarade kulturhistoriska byggnader.

Att en omfattande renovering av Universitetshuset är nödvändig råder det inga tvivel om. Det visade den utredning som Statens fastighetsverk genomförde 2019.
Förutom renovering av fasaden, som redan har inletts, behöver ventilationen förbättras och fuktproblem åtgärdas. Nya tekniska system kommer att krävas och tillgänglighet samt säkerhet förbättras. Allt med utgångspunkten att Universitetshusets unika miljö ska bevaras och komma fler till del. Målsättningen, enligt den avsiktsförklaring som nu undertecknats, är att renoveringen ska vara klar om sex-sju år.

– För att tillvarata Universitetshusets unika värden och samtidigt utveckla det så att det även framgent upplevs som universitetets hjärta, krävs en genomgripande renovering. Vi ser fram emot att nu gå vidare med en fördjupad förstudie och att tillsammans med Lunds universitet söka de lösningar som är genomförbara och som krävs för att ta universitetsbyggnaden in i framtiden, säger Cecilia Brännvall, projektägare vid Statens fastighetsverk.

Förstudiearbetet som bland annat omfattar en rad byggnadstekniska utredningar, antikvariska undersökningar, kostnadsberäkningar och tidsuppskattningar väntas pågå till slutet av 2021. Parallellt med detta arbetar Lunds universitet och Statens fastighetsverk med att ta fram ett lokalprogram för verksamheten, ett arbete som omfattar både visioner och mer konkreta lösningar.

– Exakt hur Universitetshuset ska renoveras och utvecklas får vi återkomma till, det ska förstudiearbetet visa. Vårt mål med omvandlingen är dock att Universitetshuset ska öppnas upp och bli ett än mer levande hus. Ett självklart nav för studenter och för besökare som vill veta mer om Lunds universitet, dess forskning, utbildning men också om dess rika historia, säger vicerektor Bo Ahrén, tillika ordförande i projektets styrgrupp.

Akademiska högtider och andra evenemang kommer även fortsättningsvis att vara en viktig del i byggnaden. Därtill planeras bland annat fina utställningar om vetenskapens och universitetets historia.

Efter att förstudiearbetet är avslutat ska ett inriktningsbeslut fattas. Först därefter kan Statens fastighetsverk skicka en hemställan till regeringen gällande de pengar som krävs för att renoveringen och ombyggnaden ska kunna realiseras.



 

 

 


Sernekes affärsutvecklingschef Stephan Åkerlund blir ny vd för det unga fastighetsbolaget 3E Property, före detta POP House Fastigheter, ägt av Björn Ulvaeus och Conni Jonssons, som bytte namn till 3 E Property i maj i år och med en ny satsning på samhällsfastigheter.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 






Den första mars tillträder Sernekes affärsutvecklingschef Stephan Åkerlund som ny vd för det unga fastighetsbolaget 3E Property. Hans gedigna erfarenhet från Serneke och Skanska blir avgörande när dagens fastighetsbestånd inom kultur utökas med olika typer av samhällsfastigheter med ett förstärkt hållbarhetsfokus.

 

3E Property är ett nybildat fastighetsbolag som idag har ett fastighetsbestånd för verksamheter inom kultur, nöje och besöksnäring. Det var i maj i år som Björn Ulvaeus och Conni Jonssons fastighetsbolag POP House Fastigheter bytte namn till 3 E Property och med en ny satsning på samhällsfastigheter. Samtidigt gick Fredrik Wirdenius, före detta vd för Vasakronan, in i styrelsen som ordförande för 3 E Property.

Nu har bolaget 3 E Property beslutat att växa vidare genom investeringar i fastigheter inom vård, skola och bostäder. Fokus ligger på att förädla och utveckla fastigheter och områden i Stockholm och i nära samarbete med nyttjarna. Verksamheten präglas av långsiktighet och med ett tydligt fokus på hållbarhet.


– Vi är väldigt glada över att kunna hälsa Stephan välkommen till 3E. Stephans gedigna bakgrund i fastighetsbranschen tillsammans med hans personliga egenskaper gör honom till en perfekt matchning för att bygga 3E till ett framgångsrikt fastighetsbolag, säger Fredrik Wirdenius, ordförande för 3E Property.

– Jag ser fram emot att få driva expansionen av detta spännande fastighetsbolag och bredda erbjudandet inom samhällsnyttiga fastigheter. 3E Property har alla förutsättningar att erbjuda ett långsiktigt attraktivt alternativ för såväl kommuner som dess invånare, säger Stephan Åkerlund.