2 juni 2024
måndag, 11 april 2016 12:25

Akademiska Hus satsar på studentbostäder i Lund

Skrivet av 
alt

500 nya studentbostäder planeras mellan A-huset/KDC och Ideon-området i Lund.


Som en del i att förverkliga visionen om att helt få bort studentbostadsbristen i Lund planerar Akademiska Hus att i egen regi bygga cirka 500 nya bostäder vid Röda Stråket (mellan A-huset/IKDC och Ideon på LTH-området). Bostäderna kommer troligtvis att bli singel- samt duolägenheter och utbyggnaden beräknas ske etappvis fram till 2021.
     

Tillsammans med fastighetsägarna Wihlborgs och First Hotel inleder nu Akademiska Hus detaljplanearbetet för Röda Stråket som väntas ta cirka ett år. Byggstart kan tidigast ske hösten 2017.

 

– Campusnära studentbostäder är en konkurrensfaktor för att skapa starka universitetsorter och en avgörande faktor för att fortsätta locka studenter till Lund från både Sverige och övriga världen, säger Tomas Ringdahl, regiondirektör för Akademiska Hus Region Syd.
     

Utvecklingen av Röda Stråket innebär att en attraktiv helhet skapas mellan Ideon och Lunds Tekniska Högskola som idag vänder de sig mot varandra med husens baksidor. Stråket blir också en viktig del i utbyggnaden av spårvägen i Lund, där området får en egen hållplats.