23 juni 2024
torsdag, 12 november 2015 13:56

Första spadtaget för Rinkebyterrassen

Skrivet av 
alt

Med ett nytt promenadstråk över Järvafältet kommer Rinkebyterrassen att utgöra en attraktiv länk mellan centrala Rinkeby och Kista.


Fredagen den 13 november tar ALM Equity och Byggvesta det första spadtaget för Rinkebys nya bostadsområde – Rinkebyterrassen. Inviger gör bostadsminister Mehmet Kaplan tillsammans med stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert. Området kommer att placeras kring en överdäckad del av E18 med utsikt över Järvafältet och bestå av cirka 600 lägenheter fördelade på 12 flerbostadshus. Först att färdigställas blir ett 16-våningshus kallat RT 16 – ett framtida landmärke för området.
    

Visionen för Rinkebyterrassen var tydlig redan från början – det skulle bli ett bostadsområde med stort utrymme för nytänkande arkitektur och med starkt lokalt engagemang. Nu är visionen snart på väg att förverkligas: Bostadsrätter och hyresrätter tar plats sida vid sida, lokalt entreprenörskap kommer att främjas och en upplyst gång- och cykelväg över Järvafältet som utförs av Stockholms stad kommer att öka utbytet mellan Rinkeby och Kista.
    

Förutom bostäder kommer Rinkebyterrassen också ha affärslokaler, ett torg och en utsiktsplats. I samband med bygget av Rinkebyterrassen har Stockholms stad också initierat en satsning på offentlig konst i området.
    

Rinkebyterrassen byggs i tre etapper, och i den första ingår 89 hyresrätter och 176 bostadsrätter. Hyresrätterna kommer att ägas av Grön Bostad (ägt av AFA Sjukförsäkringsaktiebolag och ByggVesta) och förvaltas av ByggVesta. Projektering av den andra och den tredje etappen pågår.