24 juni 2024
onsdag, 11 november 2015 11:14

Starkt bokningsläge för Oscar Properties

Skrivet av 
alt

Oscar Properties planerar totalt 192 lägenheter i projekt Industriverket på Kungsholmen i Stockholm. Av dessa har 147 lägenheter lanserats, varav 92 är bokade.


Under dagens kapitalmarknadsdag uppdaterade Oscar Properties siffror av bokningsläget i de projekt som bolagen har ute till försäljning. I de fem projekt som säljstartats hittills i år har sammanlagt 447 av totalt 580 lanserade bostäder blivit bokade (avser kombination av bokningsavtal som tecknas mot en bokningsavgift och bindande förhandsavtal).  
    

– Vi upplever ett fortsatt mycket stort intresse för våra projekt och försäljningen har utvecklats väldigt starkt hittills under fjärde kvartalet, säger vd Oscar Engelbert.

 

Oscar Properties har hittills företrädesvis arbetat med att konvertera befintliga fastigheter inom tullarna i Stockholm till unikt formgivna bostadsfastigheter, men gradvis ökar andelen nyproduktion och projekt utanför tull.

 

Bokningsläget ser för närvarande ut som följer: Av Norra Tornens 182 lanserade bostäder är 134 bostäder bokade. Norra Tornen ligger i Hagastaden på Torsplan.

 

Vidare är 44 av 54 lanserade bostäder i Bageriet bokade. Totalt omfattar projektet, som ligger på Kvarnholmen i Nacka kommun, 126 bostäder. Av projektet 79 & Parks på Gärdet har hittills 128 av 168 lägenheter lanserats, varav är 115 bokade. I projektet Lyceum invid Observatorielunden har samtliga 69 bostäder lanserats och av dessa 62 är bokade.
    

Slutligen är 92 av Industriverkets hittills lanserade 147 lägenheter bokade. Industriverkets omfattar 198 lägenheter har 147 lanserats och 92 är bokade. Detta projekt genomförs på Kungsholmen och består av de tre husen Bryggeriet, Cigarrfabriken samt Radiofabriken.