24 juni 2024
tisdag, 10 november 2015 12:23

Nytt stort Epicenter i Mood-kvarteret

Skrivet av 
alt
Mats Hederos, vd AMF Fastigheter och Patrick Mesterton, vd Epicenter.


Allt sedan lanseringen av det första innovationshuset Epicenter i Urban Escape-kvarteret har AMF Fastigheter märkt en stor efterfrågan på centrala platser som uppmuntrar till innovation, kreativitet och samarbete. När Epicenter växte ur sina lokaler om 5.000 kvm på mindre än 12 månader och företag fortfarande stod på kö togs beslutet att expandera. Under våren 2016 är Epicenters andra innovationshus, om 11.000 kvm, i kvarteret Mood Stockholm klart för inflyttning. Först in i de nya lokalerna är Google for Entrepreneurs, med sin första satsning i Sverige och Norden,  tillsammans med Fishbrain, ett nischat socialt medienätverk inriktat på fiske, och Resolution Games, som utvecklar vitural reality baserade spel.
    

Epicenter har utvecklats av AMF Fastigheter i samarbete med kunskaps- och eventbolaget SIME samt entreprenör- och innovationskonsulterna Result.

 

– Epicenters utveckling har varit bättre än vi hoppats på. Att vi nu öppnar ett andra innovationshus i Mood-kvarteret är ett kvitto på den efterfrågan av nyskapande platser i citylägen som finns bland både digitala tillväxtföretag och innovationsdrivna storföretag, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.
    

Ett Epicenter innehåller lounger, mötesrum, co-working ytor, studios för projektgrupper, innovationslabb, utställningslokaler, eventytor, café/restaurang i kombination med moderna flexibla kontor. Affärsmodellen är medlemskapsbaserad och bland medlemmarna i den första Epicenter-etablieringen kan nämnas Splay, Tic-Tail, Urb-it, StarStable, SEB, TeliaSonera, IBM och Microsoft.
    

– Epicenters idé om att skapa en hub för digital innovation där medlemmar kan utbyta kunskap, inspireras och utvecklas har gett resultat. Både mindre snabbväxande bolag såväl som etablerade storföretag, tillsammans med vår nya partner Google for Entrepreneurs, väljer att bli medlemmar i Epicenter. Det är ett tecken på att vi möter och driver framtidens företagande, säger Patrick Mesterton, vd på Epicenter.