26 juni 2024
tisdag, 23 juni 2020 17:20

Sean Connerys villa i Nice till salu för 314 Mkr

Skrivet av 

 

 

 


Connerys hem i Nice, som består av två kompletta hus på en tomt om drygt 4.000 kvm, har anlagda terrasser med en slingrande stig till havet, gröna gräsmattor, en saltvattensbassäng i utkanten av klippan med fantastisk utsikt över Nice och Promenade des Anglais.

 

 


James Bond tyckte om drycker, bilar och kvinnor, men även spektakulära hus. Sean Connery bodde i många år i ett hus på kanten av en klippa med fantastisk utsikt över Nice, Promenade des Anglais och den gamla hamnen. Nu är Sean Connerys villa till salu för 33,87 miljoner dollar, cirka 314 Mkr.

Sir Sean Connery, som fyller 90 år i augusti, är den mest populära av de nio skådespelare som har spelat den klassiska spionrollen James Bond som skapades av den brittiska marinofficeren Ian Fleming år 1953.
De mest kända filmerna med Connery som Bond är Goldfinger, Diamonds are Forever, Dr. No och From Russia With Love. Connery vann en Oscar för The Untouchables samt tre Golden Globes i en skådespelarkarriär på över 50 år.

Connery född i Skottland, bodde i Spanien i några år, innan han flyttade till södra Frankrike till en av regionens mest välbelägna villor med utsikt över staden Nice och Medelhavet från en kulle på Cap de Nice. Connerys hem användes i en serie scener i Bond-filmen Never Say Never Again som filmades i Nice.

När Connery flyttade in i villan i Nice hade han redan nått rikedom på hundratals miljoner dollar och han avvisade roller som skulle ha betalat honom som otroliga 450 miljoner dollar för en film.


Connerys hem i Nice, som består av två kompletta hus på en tomt om drygt 4.000 kvm, har anlagda terrasser med en slingrande stig till havet, gröna gräsmattor, en saltvattensbassäng i utkanten av klippan med fantastisk utsikt över Nice, Promenade des Anglais och den gamla hamnen. Ovanför ett  garage finns en personallägenhet. Huset är byggt på 1920-talet och det har fem våningar med hiss och takterrass, med totalt fem sovrum och med badrum på varje våningsplan.

Kungligheter, kända filmstjärnor, författare och konstnärer har ofta kommit till Rivieran för dess skönhet, kultur och dess sandstränder.  Kända invånare på Rivieran har varit och är till exempel Tina Turner, Elton John, Coco Chanel, Pablo Picasso och Grace Kelly.