29 april 2024

Redaktionen

 

 

 


Patrizia köper en industrifastighet i Maidstone, cirka 5 mil sydost om London, med cirka 42.000 kvm uthyrningsbar yta  uthyrd till 18 hyresgäster, inom tillverkning, distribution och e-handel.

 

 

 

 

 


Patrizia köper en industrifastighet i närheten av Maidstone, cirka 5 mil sydost om London, på uppdrag i ett nytt mandat med Caisson Investment Management. Förväret om 41 MEUR är Patrizias första av ett antal industrifastigheter som ska köpas i Storbritannien.

Det nya investeringsprogrammet syftar till att strukturera en portfölj med exponering för en sektor som har förblivit motståndskraftig under hela nedstängning på grund COVID -19 och sektorn industrifastigheter fortsätter att understödjas av starka marknadsfundament, främst tillväxten i e-handeln

Det första förvärvet i det nya investeringsprogrammet gäller Quarry Wood Industrial Estate, en industrifastighet med cirka 42.000 kvm uthyrningsbar yta uthyrd till 18 hyresgäster, inom tillverkning, distribution och e-handel. Fastigheten har en tomt om 6 hektar som ligger ligger i Aylesford, Maidstone, ett stort kommersiellt centrum i Kent med utmärkta transportförbindelser till M25, centrala London, Channel Tunnel och Kent.

Jamie Younger, Patrizias chef för transaktioner i Storbritannien och på Irland säger:
– Vi är glada över att arbeta med Caisson som vår kapitalförvaltare för detta vår senaste mandat, med fokus på ett marknadsområde som framgångsrikt har klarat utmaningarna från COVID-19. Industrifastigheter har levererat kraftiga hyreshöjningar under de senaste månaderna och dessa fastigheter understödjs av långsiktig strukturell motståndskraft i samband med tillväxten av e-handel.

Patrizia förvaltar mer än 45 miljarder euro, cirka 464 Mdr kr, i tillgångar och fondförvaltaren sysselsätter över 800 medarbetare på 24 platser över hela världen.

 

 

 


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

 


 

 

 

 


Oscar Properties likviditet är svag, för första halvåret 2020 minskade koncernens likvida medel den 30 juni 2020 till 43,0  Mkr (253,8). Det betyder att bolaget saknar väsentligt kassaflöde från bostadsförsäljning, vilket är anledningen till att bolaget inte redovisar sålda bostäder. I halvårsrapporten sägs: ”Oscar Properties har för detta kvartal valt att inte redovisa bokade och sålda lägenheter, då detta inte ger en rättvisande bild av verksamheten eftersom en större del av bolagets verksamhet idag är generell bostadsutveckling i alla dess former, såväl samhällsfastigheter som bostäder. Vi har istället valt att redovisa de projekt vi i skrivande stund har i projektportföljen för att på så sätt visa den potential som finns i den framtida utvecklingen.”

Visserligen har förlusten i koncernen under första halvåret minskat till –32,0 Mkr (-294,4). Men problemet är koncernens svaga intäkter med en nettoomsättning som minskade stort under halvåret 2020 till 135,5  Mkr (755,7). Intäkterna var inom projektverksamheten samt fakturerade entreprenader till delägda projekt rasade till totalt 127,7 Mkr (740,6).

I balansen är lånen fortsatt stora med skulder till kreditinstitut som var 444,9 Mkr (754,8), obligationslån om 670,6 Mkr (944,5) samt övriga räntebärande skulder om 25,0 Mkr (76,0). Trots att skulderna har minskat är det svårt att betala dem då intäkterna är mycket svaga. Det ledde till att bolaget förlängt ett nödlån om 244 Mkr. Under perioden minskade det egna kapitalet till 855,1 Mkr (907,1) med en soliditet om 30 procent (23). De totala tillgångarna, som kan vara övervärderade, sjönk till 2.855,1 Mkr (3.864,0).

Under perioden sålde Oscar Properties till Slättö Bostad två fastigheter belägna på Väderkvarnsgatan i centrala Uppsala. Fastigheterna utgörs av byggrätter där detaljplanen medger utveckling av hyresbostäder och lokaler om cirka 8.000 kvm BTA fördelat över fem våningar. Köpeskillingen var till 90 Mkr, varav 60 Mkr betalas kontant och 30 Mkr genom revers. Utöver det tillkommer det en tilläggsköpeskilling baserat på projektets vinst när det är klart. Reversen kommer att regleras när tilläggsköpeskillingen regleras.

Efter kvartalets utgång har Oscar Properties stämt Stockholms stad på 169 Mkr för tagna kostnader för projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden och den skada som uppstår i övrigt. Se länk.

I en kommentar
kan sägas att Oscar Properties behöver kassaflöden och framtida betydande försäljningar av lägenheter. Om detta inte sker är risken för bolagets konkurs övervägande. I rapporten sägs: ”Om medel inte kommer in enligt plan och de alternativa finansieringsmöjligheterna misslyckas, kan det innebära risk för bolagets fortsatta verksamhet och fortlevnad.” SF

 

 

 


Trots den svaga hotellkonjunkturen räknar Balder med sina partners Nordic Choice Hotels och Folkets Hus att år 2023 öppna Clarion Hotel Draken på Järntorget i Göteborg. Hotellbygget påbörjades i september 2019 och det 33 våningar höga landmärket ska bli Göteborgs högsta hotellbyggnad och rymma cirka 470 hotellrum.

 

 

 

 


För första halvåret 2020 ökade Balder hyresintäkterna till 4.049 Mkr (3.663). Det innebar att periodens förvaltningsresultat steg till 2.347 Mkr (2.159). I förvaltningsresultatet minskade resultatet från intressebolag till 287 Mkr (401).

Halvårets resultat efter skatt sjönk till 2.195 Mkr (2.966). Resultatet före skatt påverkades av värdeförändringar för förvaltningsfastigheter med 587 Mkr (1.603), värdeförändringar för exploateringsfastigheter med 59 Mkr (-), värdeförändringar för räntederivat med -221 Mkr (-287) samt resultat från andelar i intressebolag med 257 Mkr (462).

I balansen ökade värdet på fastighetstillgångarna till 149.306 Mkr (129.178), varav värdet på förvaltningsfastigheterna steg till 146.181 Mkr (126.770) och värdet på exploateringsfastigheter som ökade till 3.125 Mkr (2.408). Frågan blir om Balders fastighetsvärde kommer att överstiga Vasakronans fastighetsvärde om cirka 157,5 Mdr kr under 2021?


Under halvåret ökade Balder de räntebärande skulderna till 87.572 Mkr (75.003), vilket innebar att det egna kapitalet steg till 60.811 Mkr (50.726). Det medförde att soliditeten steg till 37,4 procent (36,8) med en räntetäckningsgrad som ökade till 5,0 gånger (4,8).

Det har varit en dramatisk tid för två av Balders finansdirektörer som under perioden satt häktade i nära två månader. Se länk. Om detta säger vd Erik Selin:
– Under en del av Q2 har två av mina närmaste medarbetare och riktiga trotjänare varit frihetsberövade. Händelsen påverkar inte Balder utifrån ett krasst ekonomiskt perspektiv men det har för mig personligen och för många andra kollegor varit otroligt jobbigt. Jag tycker själv att detta varit mycket värre än till exempel finanskris och andra svåra saker som jag har upplevt. Självklart är det dock värst för de direkt påverkade med familjer.

Men Erik Selin ser ljust på framtiden, trots covid-19:
– Mitt under pandemin och denna mycket speciella tid har vi också passerat Balders 15-årsdag. Det är med stor glädje och entusiasm jag ser tillbaka på de gångna 15 åren och på allt som vi har gjort tillsammans i Balderfamiljen. Vi är idag över 750 medarbetare och finns på många orter i flera länder. Jag ser med stor nyfikenhet fram emot Balders fortsatta resa och trots svåra tider just nu så försöker vi se över nästa krön och fortsätta utveckla verksamheten. Framtiden är alltid osäker men ljus och fylld av möjligheter.

 

 

 


Fabege köper fastigheten Regulatorn 2, som ligger centralt i området, och utgör en viktig pusselbit i framväxandet av det framtida Flemingsbergsdalen.

 

 

 

 

 


I Flemingsberg pågår just nu Sveriges största stadsutvecklingprojekt. Fabege har förvärvat fastigheten Regulatorn 2, som ligger centralt i området, och utgör en viktig pusselbit i framväxandet av det framtida Flemingsbergsdalen. I samband med förvärvet har även en överenskommelse träffats med WA Fastigheter om att Fabege blir ensam ägare av konsortiet SBD.

Fabege kommer att arbeta vidare med visionsarbetet och utvecklingen av Flemingsbergsdalen tillsammans med Huddinge kommun. Utgångspunkten blir det tidigare arbete som gjorts inom ramen för konsortiet och det planprogram för Flemingsbergsdalen som kommunfullmäktige antog i april 2020. Köpeskillingen uppgår till 760 Mkr och tillträde till Regulatorn 2 sker den 31 augusti 2020.

Fastigheten  Regulatorn 2 har tidigare ägts av Catena som gjorde en första försäljning av halva  fastigheten i februari 2017 och den resterande hälften ett år senare i februari 2018 till WA Fastigheter.

– Flemingsbergsdalen är ett stort stadsutvecklingsprojekt som kommer att pågå under många år och vi ser, precis som i Arenastaden, fördelar att ha stor rådighet över området där vi verkar. Nu när planprogrammet godkänts av kommunfullmäktige och vi går in i nästa fas är det naturligt att Fabege tar en än större roll och driver detaljplanerna, säger Stefan Dahlbo, koncernchef för Fabege.

Idag samlar Flemingsberg cirka 15.000 boende, högre utbildning, världsledande forskning, myndigheter, och företag. Därför är Flemingsberg utpekad som en regional stadskärna och lyfts fram som en självklar knutpunkt för morgondagens infrastruktur. Med de regionala och nationella investeringar som redan är beslutade, tillsammans med de förutsättningar som redan finns på platsen har Flemingsberg unika förutsättningar att växa och skapa en balans i utbudet av framförallt arbetsplatser mellan norra och södra Stockholm. Utvecklingsplanerna för hela Flemingsbergsdalen omfattar totalt över 1 miljon kvadratmeter avsedda för både bostäder och kommersiellt bruk.

- Tillsammans med kommunen kommer vi att skapa en plats där kunskap driver näringslivet, med attraktiva bostäder och där innovationer skapas i samarbete med akademierna. Tack vare vårt goda samarbete med WA Fastigheter under den första fasen av utvecklingsarbetet, har vi kommit en bra bit på väg och gemensamt satt Flemingsbergsdalen på kartan, kommenterar Klaus Hansen Vikström, vd för konsortiet.

I februari offentliggjordes det att Kungliga Operan AB och Kungliga Dramatiska Teatern beslutat att flytta sin verksamhet från Nacka till Flemingsberg. Fabege kommer att skapa teatrarnas ateljéer och verkstäder (innehållande smedja, snickeri, måleri och tapetseri), två repetitionssalar samt kostymförråd i en helt ny byggnad på cirka 12.000 kvm som beräknas stå klar under 2024.

Visionen för år 2050 är att Flemingsberg ska vara ett av Sveriges mest betydelsefulla centrum för utbildning, forskning och attraktivt boende. En inspirerande mötesplats där innovationer skapas och samverkan driver en hållbar samhällsutveckling. Flemingsberg ska bli en självklar etableringsort för ett kunskapsintensivt näringsliv och en eftertraktad livsmiljö.

 

 

 


Henrik Saxborn, verkställande direktör för Castellum AB.

 

 

 

 

 


För första halvåret 2020 ökade Castellum intäkterna till 2.999 Mkr (2.871 Mkr föregående år) Förvaltningsresultatet steg till 1.689 Mkr (1.543), motsvarande 6,18 kr (5,65) per aktie – en ökning med 9 procent.

Värdeförändringar på fastigheter minskade till 418 Mkr (1.882) och på derivat till -209 Mkr (-297). Det fick till följd att periodens resultat efter skatt sjönk till 1.534 Mkr (2.586), motsvarande 5,62 kronor (9,47) per aktie.

Det långsiktiga substansvärdet steg till 199 kr (184) per aktie – en ökning med 8 procent.

Nettoinvesteringarna steg till 1.378 Mkr (-186), varav 292 Mkr  (2 .770) avsåg förvärv, 1.205 Mkr  (1.473) ny-, till- och ombyggnationer och 119 Mkr (4.057) försäljningar.  Nettouthyrningen för perioden uppgick till 200 Mkr (4).

I balansen steg fastighetsvärdet vid periodens utgång till 97.012 Mkr (91.427) med ett eget kapital som ökade till 43.469 Mkr (40.727). Det innebar en belåningsgrad om 43 procent (44) och en räntetäckningsgrad om 561 procent (504).


I en kommentar till rapporten säger Henrik Saxborn, verkställande direktör för Castellum AB.
– Det är ännu för tidigt att dra några slutsatser kring hur coronapandemin i slutändan kommer att påverka vår bransch. Det vi kan konstatera idag är att Castellum hittills klarat utmaningen på ett bra sätt. Resultatmässigt har vi knappt sett någon negativ påverkan. Tvärtom ökade förvaltningsresultatet med 9 procent för halvåret och vi uppvisar marginella positiva värdejusteringar av total fastighetsportfölj. Efter vårt starka första halvår vågar jag ödmjukt tro att även 2020 kommer att innebära en ökning av förvaltningsresultatet, och därmed även utdelningen, för 23:e året i följd.

 

 

 


Skanskas äldreboende i Alingsås heter Villa Brogården med 80 lägenheter som ska stå färdigt att tas i drift under första kvartalet 2022.

 

 

 

 

 


Skanska har sålt äldreboendet Villa Brogården i Alingsås för cirka 260 Mkr. Köpare är Northern Horizon via sin fastighetsfond Nordiska vårdhem. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det tredje kvartalet 2020. Tillträdet kommer att ske under det första kvartalet 2022.

Villa Brogården kommer med sina 80 lägenheter att bli fem våningar högt med en total yta om drygt 5.300 kvm. Hyresavtal har tecknats med Vardaga som kommer att ansvara för driften av äldreboendet.

Äldreboendet, som utvecklas och byggs av Skanska Sverige, uppförs med högt ställda hållbarhetskrav. Ambitionen är att energianvändningen ska ligga 80 procent under Boverkets riktlinjer. Utöver LEED-certifiering, nivå Guld, som syftar till miljövänlig design, drift, produktion och underhåll, investeras i solceller på taket samt bergvärme.

Byggnadsarbetena är påbörjade och Villa Brogården ska stå färdigt att tas i drift under första kvartalet 2022.

måndag, 13 juli 2020 15:10

Fortsatt beläggningskris för hotell

 

 

 


Fortsatt ökenvandring för hotellen. I Sverige var beläggningen 22 procent, vilket ska jämföras med 69 procent samma månad i fjol. Motsvarande siffror i Stockholms län var 15 procent i juni i år jämfört med 75 procent i fjol.

 

 

 

 

 

 

 

Besöksnäringens ökenvandring fortsatte i juni, med en beläggning på hotell på endast 22 procent trots lägre prissättning, visar helt nya siffror Stockholms Handelskammare.

Det innebär att 76 procent av intäkterna försvann i juni och att det samlade tappet i logiintäkter på hotell under coronakrisen uppgår till 6,3 miljarder kronor.

– Hela våren har varit ett avgrundsdjupt slukhål och vi kan nu se att det ekonomiska läget är fortsatt mycket allvarligt inom besöksnäringen. Det är därför mycket besvärande att regeringens omställningsstöd inte ens täcker perioden där förlusterna är som störst. Det måste åtgärdas om man vill rädda företag och jobb, säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare.

Benchmark Alliance har levererat ny data över hotellens bokningsläge under juni månad. I Sverige var beläggningen på 22 procent, vilket ska jämföras med 69 procent samma månad i fjol. Motsvarande siffror i Stockholms län var 15 procent i juni i år jämfört med 75 procent i fjol.

För landet som helhet har snittpriset per uthyrt rum minskat från 1.115 kronor i juni 2019 till 835 kronor i juni 2020. I Stockholms län är motsvarande siffror 1.326 kronor i fjol jämfört med 790 kronor i år.

– Det är en dramatisk försämring och det som är extra allvarligt är att det inte rör sig om en enskild månad, utan hela våren och försommaren har varit otroligt dålig. Åtgärderna för att motverka smittspridning har slagit stenhårt mot just denna bransch och förstört stora delar av högsäsongen, säger Stefan Westerberg.

Sammantaget innebär det att logiintäkterna i Sverige minskade med 76 procent i juni jämfört med samma månad förra året. Motsvarande siffra för Stockholms län är 88 procent.

Det innebär att logiintäkterna har minskat med ungefär 6,3 Mdr kr mellan mars och utgången av juni månad, i förhållande till intäkterna under motsvarande tidsperiod i fjol.

–  Hotellbranschen är, tillsammans med exempelvis de nöjesparker som i princip fått ett inofficiellt näringsförbud, extremt hårt drabbade. Deras viktigaste månader har blivit rena mardrömmen och regeringen borde ta ett större ansvar för att rädda dessa verksamheter genom att antingen förlänga omställningsstödet, som nu endast täcker mars och april månad, eller ta fram ett specifikt stöd för de branscher som är specifikt beroende av sommarmånaderna, säger Stefan Westerberg.

 

 

 


Större delen av alla byggnader är redan byggda och de är enorma materialbibliotek fyllda av råvaror som kan återanvändas. Idag slängs stora mängder fullt återvinningsbara material, vilket är slöseri med resurser. Avfallslagstiftningen måste ändras, så att avfall kan ses som en råvara,

 

 

 

 

 

 

I dagarna beslutade regeringen om en nationell strategi för cirkulär ekonomi med målet att skynda på omställningen. Byggbranschen står idag för närmare en femtedel av Sveriges totala utsläpp. För att klara klimatmålen i Agenda 2030 måste branschen gå från linjära till cirkulära affärsmodeller, materialflöden och processer, varpå White Arkitekter välkomnar regeringens beslut.

Redan år 2030 ska byggsektorns utsläpp av växthusgaser ha minskat med hälften och år 2045 ska nettoutsläppen vara noll. Men övergången behöver skyndas på och tillvaratagandet av befintliga resurser är viktigare än någonsin.

– För att lyckas med omställningen krävs en ny typ av process som vi kallar cirkulär arkitektur. Större delen av alla byggnader är redan byggda och de är enorma materialbibliotek fyllda av råvaror som kan återanvändas. Idag slängs stora mängder fullt återvinningsbara material, vilket är slöseri med resurser. Avfallslagstiftningen måste ändras, så att avfall kan ses som en råvara, säger Anna Graaf, hållbarhetschef på White arkitekter.

Det är i tidiga skeden det finns möjligheter att skapa energieffektiva och klimatneutrala byggnader med låg miljöpåverkan, varpå arkitektur har en stor betydelse i den nödvändiga omställningen från en linjär till cirkulär ekonomi.

– Utgångspunkten för alla byggprojekt måste vara att inventera befintliga miljöer och resurser. Vilka material och värden finns redan som vi kan bevara? Hur optimerar vi konstruktionen för att minimera mängden material och hur ser vi till att materialen kan demonteras och återanvändas i nästa led? I en ideal cirkulär ekonomi existerar inte avfall som koncept, säger Anna Graaf.

White arkitekter välkomnar nya initiativ och åtgärder för att ekonomin ska bli cirkulär och för att den totala resursanvändningen ska minska. Bolaget ser fram emot de handlingsplaner där styrmedel och åtgärder presenteras för respektive fokusområde i strategin för omställningen av Sverige.

– Återbruk och underhåll av befintliga byggnader måste premieras. Det kan exempelvis inte fortsatt få vara lönsamt att riva en fullt fungerande byggnad, ersätta den med en ny, utan att återbruka material, och ändå få högsta miljöcertifiering för den nya byggnaden. Rivning och nyproduktion bör ses som delar av en och samma process, avslutar Anna Graaf.

 

 

 


En av de två kontorsfastigheterna som Nyfosa säljer i Mölndal är Snödroppen 2, omfattande cirka 47.600 kvm, på Flöjelbergsgatan 1 C.

 

 

 

 

 

 

Fastighets AB Regio har förvärvat två fastigheter om totalt 80.000 kvm kommersiella lokaler i Mölndal, söder om Göteborg. Fastigheterna, som kallas för Södra Porten, förvärvades från Nyfosa till en köpeskilling om cirka 1 Mdr kr.

Hyresvärdet för fastigheterna uppgår till cirka 106 Mkr och med en genomsnittlig återstående avtalslängd som är 4,7 år. Uthyrningsgraden uppgår till 66 procent. Frånträde sker den 1 september 2020.

– Vi har haft en god utveckling på dessa fastigheter och ser det som ett lämpligt tillfälle att avyttra nu. Nu siktar vi in oss på nya förvärv och fortsatt tillväxt, kommenterar Stina Lindh Hök, operativ chef för Nyfosa.

För Snödroppen 2 och Tulpanen 3 i Lackarebäcks företagsområde i Mölndal finns det möjlighet att utveckla ytterligare byggrätter inom fastigheterna. De befintliga lokalerna består till största delen av kontor med IF och Västra Götalandsregionen som största hyresgäster.  

Grandab – som har varit Regios lokala samarbetspartner sedan starten 2015 – kommer att förvalta och vidareutveckla portföljen enligt den så kallade LAMP-modellen.

Eric Bergström, vd för Regio och partner i Brunswick Real Estate, säger:
– Förvärvet av Södra Porten befäster Regios position som en betydande fastighetsägare i Göteborgsregionen. Området har stor potential för spännande stadsutveckling, både vad gäller miljö- och sociala aspekter, vilket passar Regios förvaltningsstrategi perfekt. Tillsammans med vår partner Grandab planerar vi för utveckling av flexibla kontor i en trygg stadsmiljö, kompletterat med ett helt nytt service- och tjänsteutbud.

Tillträde sker 1 september 2020. Efter förvärvet uppgår Regios förvaltningsvolym till totalt cirka 600.000 kvm uthyrningsbar area, varav drygt 140.000 kvm i Göteborgsområdet.

Regio ägs av Tredje AP-fonden och av Brunswick Real Estate.

söndag, 12 juli 2020 13:08

Filmstadens ägare undviker konkurs

 

 

 


Den 24 juni öppnades Filmstaden Scandinavia i Westfield Mall of Scandinavia i Solna åter. Filmstaden Scandinavia som invigdes i november 2015, har femton salonger med totalt 1.860 platser. Salong 1 är en IMAX-biograf med 419 platser och den har Sveriges största filmduk, 21,82 meter bred och 11,34 meter hög.

 

 

 

 





Den amerikanska biografkedjan AMC Entertainment har avtalat om ett omstruktureringsavtal för att avvärja en kortfristig ansökan om konkurs och för att utesluta ett konkurrerande finansieringserbjudande från en senior långivare inklusive Apollo Global Management. Detta avtal ska rädda företaget från konkurs, skriver Wall Street Journal.  AMC Entertainment äger svenska Filmstaden med 255 salonger i 21 städer.

Enligt avtalet ska delägaren Silver Lake Group investera ytterligare 200 miljoner dollar i AMC. Den stora biografägaren är skuldsatt på grund av stora investeringar och den har tappat 2,4 miljarder dollar i intäkter under sedan de amerikanska biograferna stängde den 17 mars på grund av pandemin. Fler än 1000 biografer har stängts globalt.


Filmstaden AB, Sveriges största biografkedja, har varit nära i konkurs, efter att kedjan har stängt sin verksamhet i Sverige den 18 mars. Vid den tidpunkten i mars skickade Filmstaden AB brev till samtliga fastighetsägare för 255 salonger i Sverige på 21 orter med meddelandet att bolaget inte betalar hyran för april. Se länk

Filmstadens första biografer i Sverige som öppnade den 24 juni var Filmstaden Scandinavia i Westfield Mall of Scandinavia i Solna, Filmstaden Storgatan (Malmö), Filmstaden Bergakungen (Göteborg) och Filmstaden Västerås.

Från den 15 juli öppnar Filmstaden biografer i Jönköping, Linköping, Lund, Stockholm (Filmstaden Heron City, Filmstaden Sergel, Filmstaden Sickla, Filmstaden Söder, Filmstaden Täby), Umeå, Uppsala och i Örebro.

Den 22 juli öppnar Filmstaden biografer i Gävle. Helsingborg, Karlstad, Luleå, Norrköping, Växjö

Övriga biografer som öppnar under augusti är
i Göteborg (Biopalatset, Göta, Malmö (Entré, Royal), Stockholm (Filmstaden Kista, Filmstaden Råsunda, Filmstaden Vällingby, Grand Lidingö, Rigoletto, Saga, Skandia, Sture) och Uppsala (Spegeln, Royal).

Under tiden biograferna varit har varit stängda så har de renoverats för återöppningen. Filmstadens biografer har begränsat antal platser för varje föreställning och tar in max 50 gäster i de större salongerna som alltid tomma stolar mellan grupper av gäster.