28 april 2024

Redaktionen

torsdag, 15 september 2016 14:15

Catena rekryterar Benny Thögersen

alt

                                                                                                                              
Catena har anställt Benny Thögersen (bilden) som ny vice vd. Han kommer närmast från Knapp AB, ett av de ledande företagen inom automation, där han haft tjänsten som vd i tre år. Thögesen har lång erfarenhet från lager och logistik och efterträder Mikael Halling som vice vd på Catena från och med den 1 december. Halling, som valt att trappa ner, kommer även fortsättningsvis jobba vidare för Catena med bland annat affärsutveckling.
    

– Det ska bli otroligt spännande att stiga ombord på Catenas resa, från ett traditionellt fastighetsbolag till en fullvärdig samarbetspartner för sina logistikhyresgäster, säger Benny Thögersen.
    

– Med sin gedigna erfarenhet och kompetens inom högautomatiserade logistiksystem tillika hans breda arbetslivserfarenhet inom logistiknäringen stärker Benny vår organisation på ett utmärkt sätt. Rekryteringen är ett led i att ännu bättre kunna serva våra kunder med ett helhetstänk i våra logistikfastigheter. Samtidigt är vi på Catena otroligt glada att Mikael Halling fortsätter hos oss i rollen som Senior Advisor så att vi även framöver kan ta vara på hans stora kontaktnät och breda erfarenhet, säger Gustaf Hermelin, vd Catena.

torsdag, 15 september 2016 14:13

Skandrenting i affär med Mycronic i Täby

alt

Mycronics huvudkontor på Nytorpsvägen i Täby.


Skandrenting har köpt elektronikföretaget Mycronics huvudkontor i Täby och i samband med affären tecknat ett långt hyresavtal för fastigheten, som omfattar cirka 22.000 kvm och bland annat innefattar en huvudbyggnad om cirka 15.000 kvm BTA med kontor, R&D, lager och produktion. Fastigheten ligger i området kring Täby galopp som är en av de mest expansiva platserna i Stockholmsregionen.
    

– Vi är glada och stolta att få inleda ett långt samarbete med Mycronic. Vår uppfattning är att Mycronic är en mycket attraktiv samarbetspartner och fastigheten ligger i kanske ett av Stockholms mest intressanta områden, säger Johannes Nyberg, vd för Skandrenting.

 

Mycronic, noterat på Midcap med ett börsvärde om cirka 10 Mdr kr, har haft en väldigt god utveckling och har kommit med flera positiva nyheter under sommaren. Bolaget har bland annat med egen kassa köpt 75 procent av aktierna i det kinesiska företaget Shenzhen Axxon Automation Co., Ltd (Axxon) för cirka 430 Mkr, fått ett större ordrar i Asien samt lanserat en maskritare vid namn FPS6100 för tillverkning av fotomasker inom multi-purpose marknaden.

torsdag, 15 september 2016 14:09

Newsec tecknar nytt avtal för Solna Centrum

alt

Jesper Kronstrand, vd Newsec Technical Services.


Newsec Technical Services har tecknat ett nytt avtal för driften av Unibail-Rodamcos Solna Centrum. Fastigheten har en yta om 48.200 kvm och inhyser 120 butiker och restauranger.
    

– Vi är väldigt stolta över att Unibail-Rodamco åter ger oss förtroendet att sköta driften av Solna Centrum. Uppdraget har och ska präglas av hög kvalitet och kundnöjdhet där proaktivitet samt ett stort ansvar och engagemang från samtlig personal är i fokus, säger Jesper Kronstrand, vd Newsec Technical Services.
    

Newsec har ansvarat för driften av Solna Centrum sedan 2014.

onsdag, 14 september 2016 17:18

NIRAS CRES förstärker i Stockholm

alt

                                                                                                                                                     

NIRAS Corporate Real Estate Services (CRES) förstärker Stockholmsteamet med fyra nya konsulter. Dessa är Hillevi Abrahamsson, Peter Stockenberg (bilden t v), Emma Wasberg (bilden t h) och Filip Lindmark.

 

Hillevi Abrahamsson kommer närmast från Unibail-Rodamco och en tjänst som teknisk förvaltare/driftansvarig för Solna Centrum. Hon har arbetat i fastighetsbranschen i sex år och är utbildad fastighetsekonom vid Karlstad Universitet.

 

Peter Stockenberg, arkitekt SAR/MSA, som närmast kommer från ÅF, har drygt 20 års erfarenhet som arkitekt, projektledare och affärsutvecklare. Hos NIRAS kommer han att bidra till affärsområdets utveckling och kundleveranser genom sin gedigna kompetens, breda erfarenhet samt djupa förståelse för kundens affär.

 

Emma Wasberg, med juristexamen från Stockholms universitet, kommer närmast från Avtal 24 där hon har arbetat med avtalsfrågor och produktutveckling. På NIRAS ska hon arbeta som hyresjurist och projektledare. 

 

Filip Lindmark har studerat vid KTH och har läst Real Estate & Construction Management. Parallellt med studierna har Filip varit delaktig i två affärsutvecklingsprojekt där han har varit ansvarig för att genomföra grundläggande marknadsanalyser.

 

– Det är mycket inspirerande att hälsa nya medarbetare välkomna nu under augusti och september när vår verksamhet går in i en höst som vi ser an med stor tillförsikt. Vi har under sommaren fått flera nya kunder och uppdrag. Närmast söker vi en Team Manager/projektledare till vårt Göteborgsteam, säger Ingela Johansson, affärsområdeschef för CRES på NIRAS.

onsdag, 14 september 2016 15:56

Brexit: Bostadslånen minskar i Storbritannien

alt

Pauls Smee, General Director på CML, Council of Mortgage Lenders UK.

 

Bostadsutlåningen har sjunkit med 13 procent under juli i år efter resultatet om Brexit i juni, enligt siffror från CML, Council of Mortgage Lenders UK. Men det är alltför svårt att ännu avgöra om nedgången i juli representerar en osäker reaktion som resultatet av folkomröstningen eller om det är ett symptom på en marknad som har kylts ned, menar Pauls Smee, General Director på CML.

 

Bostadsköpare i Storbritannien lånade totalt 10,6 miljarder pund i juli, vilket är en minskning med 13 procent från juni och 12 procent lägre än samma månad år 2015. Totalt togs 58.100 lån i juli, en minskning med 14 procent jämfört med föregående månad och 13 procent lägre jämfört med samma månad föregående år.

 

Särskilt stor var minskning av bostadsutlåningen till förstagångsköpare som minskade med 19 procent jämfört med juli föregående år, till totalt 4,4 miljarder pund.

 

Utlåning enligt konceptet Buy-to-let minskade med 21 procent under juli jämfört med samma månad föregående år, till totalt 3 miljarder pund. En minskning som till stor del orsakades på grund av att stämpelskatten höjdes i april för denna kategori av köpare.

 

I en kommentar kan sägas att om utlåningen till bostäder i Storbritannien fortsätter att sjunka i samma takt som under juli, innebär det sannolikt ett större prisfall på brittiska bostäder. TM

onsdag, 14 september 2016 15:01

Bällstaudde får markanvisning i Vallentuna

alt

Bällstaudde Bostadsutveckling får markanvisning för 100 bostäder i centrala Vallentuna. Illustration: Reierstam arkitektur


Vallentuna kommun tecknar avtal om markanvisning med Bällstaudde Bostadsutveckling för cirka 100 bostäder vid Gärdesvägen i Vallentuna centrum. Lägenheterna utvecklas i ett attraktivt läge strax söder om kommunens nya kulturhus och bibliotek, nära Roslagsbanan. Byggstart planeras till år 2018 och den första inflyttningen beräknas till slutet av 2019. Projektet är en viktig del i kommunens satsning på bostadsbyggande och näringslivsverksamhet.
    

– Vallentuna är unikt med vår närhet till natur och kulturmiljö. Vi växer snabbt och är en mycket attraktiv plats för boende och investeringar. Med en förlängning av Roslagsbanan till city och Arlanda finns alla möjligheter, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna.
    

Bällstaudde Bostadsutveckling har producerat det vinnande förslaget för Gärdesvägen i samarbete med Reierstam Arkitektur. Bällstaudde Bostadsutveckling ägs av Bällstaudde Fastigheter AB och Landsort Care 4 AB, ett bolag som huvudsakligen är inriktat på LSS-, vård- och omsorgsfastigheter samt bostäder.
    

– Gärdesvägen är ett riktigt intressant projekt med bra läge och relativt snabb byggstart. Vårt vinnande förslag blir en västlig entré till stadskärnan och en modern bebyggelse som knyter an till den historiska miljön runt kyrkan och passar Vallentunas småstadskänsla, säger Jörgen Olofsson, projektansvarig på Bällstaudde Bostadsutveckling.

onsdag, 14 september 2016 14:58

Källqvist blir ny vd för Mimer

alt

                                                                                                                              

Mikael Källqvist (bilden), vice vd och förvaltningschef på Svenska Bostäder i Stockholm, blir ny vd för allmännyttiga Bostads AB Mimer i Västerås. Han ersätter Anders Nordstrand, som utsetts till ny vd för Sabo.
    

– Vi sökte en person som sätter hyresgästen i första rummet med starka ledaregenskaper och som har intresse för samhällsfrågor. Allt detta har Mikael. Han är en trygg person med varmt hjärta. Det avspeglar sig i ett starkt engagemang för hyresgästerna och ett starkt intresse att fortsätta utveckla Mimers roll som samhällsbyggare, säger Lars Korkman, styrelseordförande för Mimer.
    

Mikael är född och uppvuxen i Stockholms södra förorter men kommer nu att flytta till Västerås. Från sin tid i Stockholm tar han främst med sig förståelsen för hur viktig bostaden är för människan och han anser att Mimers främsta uppdrag är att hyresgästerna ska trivas och känna sig trygga i sina hem och bostadsområden.
    

– Vi är i ett läge där det saknas bostäder vilket ställer stora krav på oss. Mimer har startat många spännande byggprojekt som det ska bli oerhört stimulerande att arbeta med. Samtidigt får vi inte glömma grunden, våra hyresgäster och utvecklingen av vårt befintliga bostadsbestånd. Att se till att våra hyresgäster trivs och är trygga är en match vi måste vinna varje dag, säger Mikael Källqvist.

onsdag, 14 september 2016 11:28

Stenvalvet rekryterar projektchef

alt

                                                                                                                                        
Stenvalvet fortsätter att expandera och gör en bred satsning på att utveckla ännu fler projekt i egen regi, såväl inom om- och tillbyggnation som nyproduktion. Därför förstärker bolaget sin organisation med Eva Eriksson (bilden) som projektchef.
    

Eva Eriksson har en lång erfarenhet av projektledning inom samhällsfastigheter och gedigen erfarenhet från både entreprenad-, beställar- och konsultsidan. Hon kommer närmast från en tjänst som projektledare och gruppchef vid Forsen och var dessförinnan projektledare på Micasa som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Eva Erikson kommer att ingå i Stenvalvets ledningsgrupp och börjar sin anställning under hösten.
    

– Eva Eriksson är precis den förstärkning vi behöver för att effektivt kunna driva fler projekt i egen regi och göra det med ett tydligt fokus på långsiktighet och lokal utveckling i våra prioriterade orter, säger Magnus Edlund, vd Stenvalvet.

onsdag, 14 september 2016 11:26

Atrium Ljungberg hyr ut i Liljeholmen

alt

Chris Helin, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg.


I början av nästa år öppnar Boulebar Tryckeriet en medelhavspark med restaurang på en yta av 1.300 kvm i en före detta industrilokal ägd av Atrium Ljungberg i Liljeholmen, strax utanför Stockholms innerstad. 
    

– Vi är glada att Boulebar gör sin största satsning hittills i en av våra fastigheter. Nu skapas en ny mötesplats med liv och själ när det gamla tryckeriet omvandlas till boulebanor och restaurang. Vi vill gärna bidra till att staden fortsätter att utvecklas på det viset, säger Chris Helin, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg.
    

Boulebar Tryckeriet kommer att ligga på Liljeholmsvägen 14, i ett område med byggnader från 1700-talet. Lokalen är i två våningar och kommer att rymma boulebanor, barer, en fransk restaurang med terrass, stora träd och fontäner samt musik från DJ:s.        
    

– I Liljeholmen har vi alla förutsättningar för att skapa vårt absoluta drömställe. Här kan vi tillvarata byggnadens historia och skapa en modern mötesplats. Vi hoppas kunna locka både de som arbetar i närheten och besökare från hela Stockholm, säger Henrik Kruse, som varit med och grundat Boulebar.
    

Liljeholmen har sedan 1700-talet varit en betydande plats för Stockholms industrier. I takt med att innerstaden har vuxit har Liljeholmen utvecklats till en allt mer levande stadsdel med boende, kontor och nöjen. Här har Atrium Ljungberg en fastighet om 40.000 kvm. Atrium Ljungberg vill skapa levande, hållbara stadsmiljöer genom att tillvara platsens historia och skapa en blandning av verksamheter.

onsdag, 14 september 2016 11:23

Castellum hyr ut 2.000 kvm i Blenda

alt

I dagsläget är 80 procent av ytorna i Castellums fastighet Blenda på Lindholmen, Göteborg, uthyrda.


Castellum har tecknat hyresavtal med Benchnode Technology AB avseende en kontorslokal om 2.000 kvm i kontorsfastigheten Blenda som är under uppförande mitt i den dynamiska miljön på Lindholmen i Göteborg.
    

– I och med detta avtal är 80 procent av ytorna uthyrda i Blenda men det finns plats för ytterligare några hyresgäster, säger Cecilia Fasth, vd för Region Väst i Castellum.

 

Benchnode Technology är leverantörer till fordonsindustrin och har idag kontor i Trollhättan. De utökar nu verksamheten med ett nytt kontor i Göteborg.
– Vi är mycket glada att få möjligheten att flytta in i en miljöcertifierad fastighet mitt i fordonsklustret på Lindholmen. Att arbeta med utveckling av testmiljöer för Elfordon i den miljön stämmer precis med vad vi vill förmedla till våra kunder och anställda, säger Mattias Fredriksson, vd för Benchnode Technology.

 

Totalt omfattar Blenda en uthyrningsbar yta om cirka 9.100 kvm som fördelas på sex våningar och är klar för inflyttning i januari 2017. Castellum har sedan tidigare tecknat hyresavtal med Sigma Civil AB, Tata Technologies Europe, Mindmancer AB, Mecenat AB, Pay Solutions Sweden AB, Inceptive AB, Getinge AB, Aliaro AB och Schaeffler Sverige AB.

 

Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM med ambitionen att nå nivå Excellent.