13 maj 2024

Redaktionen

tisdag, 01 december 2020 14:44

CBRE rekryterar Johan Bäckman

 

 

 

 


 

 

 

 




Rekryteringen av Johan Bäckman (bilden) innebär att CBRE Investor Leasing, Industrial & Logistics får en ny medarbetare. Han kommer närmast från branschtidningen Fastighetssverige och Lokalnytt, där han var säljchef.

Glenn Håkansson
, Head of Investor Leasing Gothenburg, kommenterar:
– Trots pandemin så är Logistikmarknaden fortsatt het och jag är väldigt glad att vi nu kan presentera en förstärkning av vårt uthyrningsteam och därmed säkerställa att vara den ledande uthyrningsrådgivaren på den svenska marknaden.

Christoffer Bladh Nord, Head of Advisory & Transaction, Industrial & Logistics, kommenterar:
– Timingen är helt rätt att förstärka vårt team givet hur logistiksegmentet fortsätter växa år efter år. Johan har rätt bakgrund och kompetens som gör att vi kan fortsätta utveckla affärsområdet.

Han tillträder tjänsten som uthyrningsrådgivare den 1 december 2020. Han kommer att utgå från CBREs kontor i Göteborg och arbeta över hela Sverige. Han har mångårig erfarenhet av fastighetsbranschen och framgångsrikt uthyrningsarbete.

Johan Bäckman
säger i kommenterar:
– Det känns otroligt spännande att börja hos CBRE med dess internationella bredd. Det är inspirerande att se hur målinriktat de arbetar samtidigt som det verkar vara ett härligt, framåtdrivande team. Jag ser fram emot att börja den 1 december.

Som tidigare nämnts går alla segment inom CBREs uthyrningsverksamhet bra. De största uthyrningarna har skett i industri- och logistiksegmentet. Bolaget ser ingen antydan till dessa uthyrningar kommer mattas av.

Patrik Kallenvret, vd för CBRE i Sverige välkomnar den nya kollegan:
– Vi har sökt efter rätt person att stärka vårt logistik-team och vi är mycket glada över att nu presentera Johan. Han har en gedigen erfarenhet från både uthyrningsarbete och säljarbete. Vi hälsar Johan varmt välkommen.

tisdag, 01 december 2020 14:18

Eva Bång, ny CFO på Intea

 

 

 

 


 

 

 

 




Rekryteringen av Eva Bång (bilden) som ny CFO för Intea innebär att hon ska leda bolagets finans-, ekonomi- och analysfunktion och fortsätta arbetet med att utveckla bolagets finansiella strategi inom förvärvs- och projektutveckling. Hon kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp.

Eva Bång
har mångårig erfarenhet från fastighets- och finansbranschen och hon kommer närmast från finansbolaget Catella där hon varit verksam som interim-CFO. Dessförinnan arbetade hon på IKEA i Nederländerna, som global CFO för Ingka Centres (2016-2019). Innan var hon CFO och vice vd för Hemsö Fastighets AB under åren 2011 till 2016.

Eva Bång har en magisterexamen i företagsekonomi från Uppsala universitet och tillträder sin tjänst den 1 december 2020.

– Det känns spännande att få jobba tillsammans med Eva vars kunskaper och erfarenheter jag hyser mycket stor respekt för. Vi är övertygade om att hennes breda kompetens och branschkunskap kommer att utgöra en värdefull tillgång i bolagets fortsatta tillväxtresa. säger Christian Haglund, huvudägare och medgrundare av Intea.

Intea grundades 2015 och bolaget är inriktat på långsiktigt aktivt ägande av social infrastruktur. Fastighetsinnehavet uppgick per 30 september 2020 till 10,0 Mdr kr. Portföljen består av projekt och fastigheter med offentliga hyresgäster, såsom rättsväsende, högskolor och sjukvård. Intea Fastigheter AB har anlitat Intea AB som rådgivare för att bistå i dess centrala förvaltning och fastighetsutveckling. Största ägare i Intea är Svenska Handelsbanken Pensionsstiftelse, Intea AB, Saab Pensionsstiftelse och Volvo Pensionsstiftelse.

tisdag, 01 december 2020 14:02

White utvecklar Uppsalas badanläggning

 

 

 


Uppsalas badanläggning Fyrishov rustas badanläggningen upp och får en tillbyggnad i trä med nya bassänger och en ny entré.


 

 

Den nya simhallen lägger an på norrsidan som får en egen entré med kafé samt nya tränings- och tävlingsbassänger med läktare


 

 

 

 

 

 

 

 

 


I White Arkitekters vinnande förslag i tävlingen om utvecklingen av Uppsalas badanläggning Fyrishov rustas badanläggningen upp och får en tillbyggnad i trä med nya bassänger och en ny entré. Genom stora glaspartier suddas gränserna mellan ute och inne ut och den nya utomhusbassäng ramas in av en soldränkt amfiteater. Samtidigt föreslår vi en plan för att utveckla badets utemiljö till en ny stadspark i norra Uppsala, full med aktiviteter och öppen för alla stora delar av året.

– För mig som bor och verkar i Uppsala är det är extra roligt att vinna en tävling på hemmaplan. Fyrishov är ett av Sveriges största besöksmål och en byggnad som alla i Uppsala har en relation till. Vi ser fram emot att hjälpa dem att modernisera anläggningen och vara med och skapa en badupplevelse utöver det vanliga och samtidigt ge något tillbaka till alla Uppsalabor, säger Jacob Melin, ansvarig arkitekt på White.

Den nya simhallen lägger an på norrsidan av den befintliga bebyggelsen och får en egen entré med kafé samt nya tränings- och tävlingsbassänger med läktare. Dagens Fyrishov är ett lapptäcke av olika byggnader och uttryck som utvecklats i etapper sedan 1950-talet. De nya delarna får ett eget uttryck med trä både i fasad, stomme och invändigt. Ett starkt formspråk som bygger på arkadens pelargångar knyter ihop helheten och underlättar övergångarna mellan inne och ute, verksamheter och ljus. Genom dessa tillägg får det nya Fyrishov en stark identitet samtidigt som byggnaderna anpassar sig i storlek till både dagens badanläggning och de omgivande husen.

I nästa steg byggs de befintliga delarna av badanläggningen om och får, precis som den nya hallen, stora glaspartier i bottenvåningarna med vackra utblickar mot parken – vilket ger badet unika kvaliteter och en sömlös övergång mellan inne och ute. I parklandskapet anläggs nya utomhusbassänger som ramas in av en öppen soldränkt amfiteater med vattnet i fokus.

Att bygga i trä, det ger de allra bästa förutsättningarna för en effektiv byggprocess och att skapa ett långsiktigt hållbart tillskott till staden. Träets förmåga att lagra kol gör att det är ett effektivt sätt att minska byggnaders klimatpåverkan. Trä ger också förutsättningar för ett gott inomhusklimat och klarar påfrestningarna i en fuktig badhusmiljö.

De stora takytorna är ideala för att placera solceller i kombination med gröna tak som fördröjer regnvatten och är en del av parkens ekosystemtjänster. Tillsammans ger detta goda förutsättningar för att ombyggnaden ska bidra till den biologiska mångfalden samt göra så liten påverkan på klimatet som möjligt.

I Whites vinnande förslag är utomhusbadet en central del av badupplevelsen och Whites vision är en grön oas i norra Uppsala som är öppen för alla och blir en del i ett parkstråk längs Fyrisån. I en tänkt framtida utveckling kommer det öppna parklandskapet att kompletteras med träddungar som rymmer aktivitetsytor som utegym, lekplats, nya utomhuspooler och uteserveringar. Det finns också goda möjligheter att åter skapa en badplats i Fyrisån. Under stora delar av året kan staketet runt parken plockas ner och alla aktivitetsytor blir tillgängliga för alla Uppsalabor.


tisdag, 01 december 2020 13:50

Rikshem köper bostadsprojekt i Västerås

 

 

 


Rikshems projekt i Västerås omfattar sex byggnader om fyra våningar plus vindsvåning och innefattar 252 lägenheter om 1-4 rum och kök samt 100 p-platser. Illustration av E/S-A arkitekter

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Rikshem utökar sitt fastighetsbestånd i Västerås genom förvärv av en projektfastighet innehållande 252 hyresrättslägenheter. Byggstart beräknas till första kvartalet 2021.

Rikshem har cirka 2.000 lägenheter i staden och kompletterar nu sitt befintliga bestånd med moderna bostäder i den expanderande stadsdelen Eriksborg. Projektfastigheten Vedbo 99 om cirka 14.000 kvm BTA förvärvas från projektutvecklaren I am Home. Projektet omfattar sex byggnader om fyra våningar plus vindsvåning och innefattar 252 lägenheter om 1-4 rum och kök samt 100 p-platser.

– Västerås som stad växer och Rikshem i takt med den. Vi har ett stort bestånd i staden och ser hyresrätten som en viktig del i utvecklandet av en dynamisk bostadsmarknad i regionen. Jag ser fram emot ännu ett spännande bostadsprojekt i bra läge som kommer komplettera vårt befintliga bestånd väl, säger Linda Forsell, fastighetschef på Rikshem i Västerås.

Hyresrätterna byggs i Eriksborg, cirka fem kilometer nordväst om centrala Västerås. Här finns såväl handel som populära restauranger och närhet till stora grönområden.

Byggstart beräknas ske första kvartalet 2021 med planerad inflyttning första kvartalet 2023.




tisdag, 01 december 2020 13:26

Wallenstam köper mark av Göteborgs kommun

 

 

 


Vid Carlandersplatsen i centrala Göteborg planerar Wallenstam att bygga två hus med 200 lägenheter och med inslag av kommersiella ytor i gatuplan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wallenstam förvärvar mark av Göteborgs kommun vid Carlandersplatsen i centrala Göteborg, där planen är att bygga cirka 200 lägenheter. Byggstart beräknas ske under 2022.

– Det ska bli väldigt roligt att starta det här projektet och bidra till utvecklingen av Göteborg. Det blir ett bra tillskott med 200 nya hem i ett centralt och fint läge, säger Marina Fritsche, vice vd för Wallenstam.

Wallenstam planerar att uppföra två hus med totalt cirka 200 lägenheter och med inslag av kommersiella ytor i gatuplan mot Carlandersplatsen. Byggnationen utformas för att harmonisera med den kuperade terrängen och befintlig bebyggelse.

Köpet avser Göteborg Lorensberg 21:3 och köpeskillingen uppgår till cirka 60 Mkr. Tillträde sker den 1 december 2020.


 

 

 


DWS, övertar genom sin fastighetsfond Europe II, ägandet av Coops centrallager med en totalyta om 109.000 kvm, som nu byggs i Eskilstuna. Centrallagret ska stå klart under år 2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Under tisdagen den 1 december 2020 ingcik Coop Logistik AB ett avtal med det tyska kapitalförvaltningsbolaget DWS kring Coops nya centrallager som nu byggs i Eskilstuna logistikpark. Uppgörelsen innebär ett långsiktigt partnerskap där DWS övertar ägandet av tomten och fastigheten.

I oktober 2020 presenterade Coop planerna på att bygga en ny, central och helautomatiserat terminal i Eskilstuna om totalt 109.000 kvm. Den nya varuterminalen blir en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel, och blir tillsammans med en ny logistiklösning hjärtat i Coops hela varuförsörjning. Terminalen kommer att förse Coops butiker i hela Sverige med varor inom kategorierna färskvaror, kolonial och nonfood-varor.

Avtalet mellan Coop och kapitalförvaltningsbolag DWS innebär att DWS, genom sin fastighetsfond Europe II, övertar ägandet av tomten och fastigheten. Coop investerar i automationen och logistiklösning.

 

DWS, som ingår i Deutsche Bank, köpte i februari i år av Skanska fastigheten Solna United i Solna, omfattande 34.000 kvm, för cirka 3,3  Mdr. Se länk.

 

DWS köpte även Skanskas huvudkontor i Entré Lindhagen på Kungsholmen av Invesco Real Estate och Scius Partners i december 2018. Se länk.

 

– Med DWS får Coop en långsiktig och stabil ägare till fastigheten och en partner som vi ser fram emot att fortsätta utveckla anläggningen tillsammans med, säger Örjan Grandin, vd för Coop Logistik och vice vd Coop Sverige.   

Coops terminal blir en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel.  Terminalen kommer att leverera varor till samtliga Coops cirka 800 butiker, och kommer att hantera färskvaror, kolonial och nonfood-varor.  Terminalen beräknas vara i full drift under andra halvåret av 2024 med cirka 400 arbetstillfällen vid full drift, samt ytterligare 100 säsongsarbetare.

Tomten för terminalen är 276.000 kvm och terminalbyggnaden kommer att ha en grundyta på 77.000 kvm och en totalyta om 109.000 kvm.

 

Coops rådgivare var Cushman & Wakefield som även var rådgivare vid etableringen av centrallagret i Eskilstuna. Newsec var rådgivare till DWS. Setterwalls företrädde Coop och Linklaters företrädde DWS.

 

 

 


Arwidsro har köpt fastigheterna Yxa 1 och Blejen 1 i handelsplatsen Sjöbo Väst, som är ett område i stark utveckling med bland annat 800 nya bostäder som kommer förstärka handelsområdet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Colliers har agerat rådgivare vid försäljningen av tre handelsfastigheter i Skåne med en total uthyrningsbar area om 9.330 kvm. Fastigheterna Yxan 1 och Blejen 1 är belägna i Sjöbo med Dollarstore, Coop och Lloyds apotek som hyresgäster. Arwidsro köper tre fastigheter i Sjöbo Väst och Skurups handelsplats av Melica Invest AB och ytterligare en fastighet i Skurups handelsplats av TAM Retail AB i två separata transaktioner. Förvärvet från Melica Invest AB omfattar 9.330 kvm uthyrningsbar area med ett fastighetsvärde om 125 Mkr och ett hyresvärde om 9,7 Mkr. Fastigheterna är fullt uthyrda med en genomsnittlig hyreslängd om 4,4 år och en ekonomisk beläggningsgrad på 100 procent. Förvärvet skedde genom bolagsöverlåtelse och det totala förvärvspriset uppgick till 125 Mkr.  Tillträde skedde den 23 november 2020. Ansvariga projektledare i transaktionen från Colliers var Henrik Fahlén och Joakim Grunditz.

Fastigheterna Sjöbo Yxan 1, uppförd 2012, och Sjöbo Blejen 1, uppförd 2015, är belägna i handelsplatsen Sjöbo Väst – ett område i stark utveckling med bland annat 800 nya bostäder som kommer förstärka handelsområdet.

– Förvärvet avser moderna byggnader i attraktiva områden i växande kommuner med starka hyresgäster som Coop, Lloyds Apotek och Dollarstore, aktörer som står sig starka även under oroligare tider, säger Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig på Arwidsro.

Fastigheten Skurup Tummetott 1, uppförd 2017, är belägen i Skurups handelsplats – ett växande handelsområde där lokala aktörer får chans att expandera samtidigt som etablerade kedjor tillför kompletterande utbud och service.

– Vi har redan genomfört en förstudie för certifiering enligt Miljöbyggnad iDrift, vilket ingår i vår transaktionsprocess. Vi kommer omgående inleda certifieringsprocessen och samtidigt identifiera hållbarhetsinvesteringar som gör skillnad, säger Maria Björkling, affärsutvecklare & hållbarhetsansvarig på Arwidsro.

Förvärvet från TAM Retail AB avser fastigheten Akka 4 där TAM Retail AB uppför en ny Willys-butik som planeras öppna senare delen av 2021. I byggnaden kommer det finnas ytterligare en butik eller restaurang som kompletterar Willys utbud. Byggnaden uppförs och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Tillträde sker i samband med öppningen. Fastighetsvärdet uppskattas till cirka 75 Mkr och är beroende av det underliggande hyresvärdet som uppskattas till 5,0 Mkr. TAM Retail har sedan 2014 utvecklat Skurups handelsplats intill E65 till cirka 20.000 kvm handelsyta innehållande cirka 25 butiker, restauranger och serviceaktörer.

– TAM har utvecklat en mycket väl fungerande handelsplats där vi nu kommer ha två fastigheter som kompletterar varandra, säger Gustav Lilliehöök.

 

– Vi är mycket nöjda med det professionella samarbetet med Arwidsro i projektet och försäljningsprocessen som med sin breda handelskompetens kommer vara en bra hyresvärd till Willys, säger Robert Strandberg, vice vd på TAM Retail.

Legal rådgivare i transaktionerna för Arwidsro var TM Partners och Kanter för TAM Retail respektive MAQS för Melica Invest med Colliers som  säljrådgivare.



måndag, 30 november 2020 20:13

Sida tecknar hyresavtal med Ursvik Entré

 

 

 


Ursvik Entré om cirka 60.000 kvm, ägs av Nordisk Renting och ligger på Rissneleden 110 i Sundbyberg. Fotograf Per Erik Adamsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ursvik Entré i Rissne, Sundbyberg, tar nästa stora steg i utvecklingen. Hyresavtal har nu tecknats med Sida, Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, avseende funktionella och flexibla ytor om 11.500 kvm för de cirka 650 internationellt inriktade medarbetarna.

Den kvalitativa och tidlösa arkitekturen i Ursvik Entré möjliggör att på ett hållbart vis skapa moderna, flexibla och trivsamma arbetsplatser med bred närservice i huset. Sedan tidigare är cirka 35 procent av ytorna i Ursvik Entré uthyrda till långsiktiga och samhällsviktiga kunder och servicefunktioner.

Tillsammans med Sida inleds nu nästa spännande fas i utvecklingen. Med Sida i Ursvik Entré växer ett center för internationell och lokal samverkan fram. En plats som förenar stora institutioner, privata företag samt närområdet med dess entreprenörskap och framåtanda, vilket möjliggör ett meningsfullt sammanhang för ömsesidig utveckling.

– Nu ser jag ser fram emot att kunna skapa en modern arbetsmiljö för våra anställda, där vi både kan nyttja digitaliseringens möjligheter och det fysiska kontoret för att arbeta kreativt och samskapande med alla aktörer för ett bättre bistånd, säger Marie Ottosson, överdirektör på Sida.

– Sidas etablering i Ursvik Entré är ett fantastiskt tillskott. Det pågår en spännande utveckling både i Ursvik Entré och i närområdet just nu, och en stor internationell institution som Sida stärker områdets dragningskraft. Vi hälsar Sida varmt välkomna och ser fram emot fortsatt dialog i denna viktiga utveckling, säger Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

– Vi är mycket glada att inleda ett långsiktigt samarbete med Sida. Deras viktiga roll och inriktning går hand i hand med våra planer för Ursvik Entré. Med denna etablering fortsätter utvecklingen av Ursvik Entré som en socialt och miljömässigt hållbar plats där fler människor, företag och organisationer kan utvecklas och växa, säger Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.

Ursvik Entré

Ursvik Entré invigdes 1992, då för SEB:s verksamhet och känt som Bankhus 90, och består av totalt cirka 60.000 kvm. Ursvik Entré ligger i Rissne, Sundbyberg som är Sveriges just nu starkast växande stad. Intill Ursvik Entré finns den växande stadsdelen Stora Ursvik som omfattar planering av fler än 5.000 bostäder och 5.000 arbetsplatser samt kraftigt utbyggd infrastruktur med bland annat Tvärbanan som komplement till tunnelbana i Rissne och bussar. Med sin närhet till kommunikationer samt byggnadens flexibilitet, storlek och välkända profil är Ursvik Entré en spännande plats med service samt liv och rörelse. Detta i form av Kalaset konferens och event och matcafét Chotto. Till detta kommer träningsmöjligheterna i Sats nya gym på ca 2 000 kvm samt Stayaround co-working. Bland befintliga hyresgäster finns också Storstockholms Lokaltrafik AB (SL), Ambulanssjukvården i Storstockholm AB samt SEB. Efter att hyresavtalet med Sida har undertecknats finns det lediga ytor om cirka 20.000 kvm i Ursvik Entré.



 

 

 


Skanska ska bygga en motorväg E 16 mellan Bærum och Hole kommun i östra Norge. Arbetet innefattar att bygga fyra tunnlar och åtta broar. Vägsträckan är 8,4 kilometer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skanska har tecknat avtal med norska statens vägförvaltning om att bygga en motorväg E 16 mellan Bærum och Hole kommun i östra Norge. Fartgränsen kommer att bli 100 km/tim. Kontraktsvärdet är cirka NOK 3 miljarder, cirka 2,9 Mdr kr, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det fjärde kvartalet 2020.

Målet för projektet är att ersätta dagens slingrande och smala väg med en modern motorväg med fyra körfält, som avsevärt förbättrar säkerheten och tillgängligheten.

Efter dagens undertecknande av avtalet kommer projektet att gå in i en samarbetsfas mellan Skanska, dess partners och beställare innan byggnadsarbetet påbörjas i februari 2021. Arbetet innefattar att bygga fyra tunnlar och åtta broar. Vägsträckan är 8,4 kilometer. Skanska kommer att under bygget flytta totalt 3 miljoner kubikmeter av olika massor i projektet.

För att säkerställa god hållbarhet under hela projektet kommer Skanska att certifiera E16 Bjørum-Skaret enligt CEEQUAL, som är en internationellt erkänd certifieringsstandard för infrastruktur.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 70 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15.200 anställda under 2019.


 

 

 


Den andra etappen i Framtidens Stora Sköndal innefattar totalt 1.000 bostäder och Heba och Åke Sundvall ska bygga 600 av dessa, varav 260 hyresrätter och 340 bostadsrätter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heba Fastighetsutveckling AB och Åke Sundvall i Stockholm AB har via ett gemensamägt bolag tecknat aktieöverlåtelseavtal för att bygga 600 bostäder i Framtidens Stora Sköndal, etapp 2a. Säljare är Sköndal Framtidsutveckling AB som ägs av Stiftelsen Stora Sköndal.

Aktieöverlåtelseavtalet omfattar förvärv av fyra fastighetsägande bolag i Framtidens Stora Sköndal, etapp 2a. Transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om cirka 486 Mkr. Totalt handlar det om en investering på cirka 2 Mdr kr
.

På området Stora Sköndal i södra Stockholm ska en ny stadsdel växa fram, där hållbar livskvalitet är ledstjärna i utförandet. Den nya stadsdelen är inget vanligt bostadsutvecklingsprojekt. Det är en stadsdel som byggs med en idé om social hållbarhet och ett fokus på inkludering, mångfald och variation samt miljövänlighet. Stora Sköndal ska bli en stadsdel där många olika behov och förutsättningar ska kunna rymmas. En stadsdel som erbjuder livskvalitet för alla.

– Vi är både glada och stolta över att Heba tillsammans med Åke Sundvall får förtroendet att vara med och utforma Framtidens Stora Sköndal. Att utformningen styrs av social hållbarhet är särskilt betydelsefullt för oss, eftersom värderingarna passar så väl in med vår egen värdegrund. Vi ser fram emot ett långsiktigt och givande samarbete med stiftelsen, säger Patrik Emanuelsson vd för Heba.

Den andra etappen i Framtidens Stora Sköndal innefattar totalt 1.000 bostäder och Heba och Åke Sundvall ska bygga 600 av dessa, varav 260 hyresrätter och 340 bostadsrätter. Tillsammans med arkitektbyrån Tham & Videgård har bolagen fokuserat på att skapa en stadsdel som bygger på inkludering, variation och hållbarhet, med närhet till grönska och vatten.


– Det här projektet känns otroligt spännande då vi tillsammans med Heba delar värderingarna om hur viktigt det är att skapa stadsdelar med starkt fokus på social hållbarhet. Vi har tidigare blivit uppmärksammade för vårt arbete med detta genom Tensta Torn och vår ambition är att denna stadsdel ska vinna motsvarande positiva uppmärksamhet i framtiden, säger Martin Sundvall, vd för Åke Sundvall Byggnads AB.

Heba och Åke Sundvall kommer att äga och driva projektet i ett gemensamt projektbolag. Parterna äger 50 procent vardera i projektbolaget.

– Det är mycket roligt att två så väletablerade aktörer väljer att utveckla området tillsammans med oss. Jag ser fram emot att se hur Heba och Åke Sundvall kommer att tillföra kraft i arbetet med social och miljömässig hållbarhet likväl som höjd i det arkitektoniska arbetet, säger Tomas Krywult, vd och fastighetschef fär Stora Sköndals Framtidsutveckling.

Åke Sundvall och Heba
är företag sprungna ur en stockholmsk byggmästartradition och de har under årtionden medverkat till att utveckla och förnya Stockholms Stad. Bolagen  är långsiktiga byggare, ägare och förvaltare av bostadsrätter, hyresrätter och samhällsfastigheter med mycket nöjda kunder och hyresgäster.

Stiftelsen Stora Sköndal
är en idéburen och icke vinstutdelande organisation med verksamhet inom stöd, vård, omsorg och utbildning. Idag ryms bland annat äldreomsorg, förskola, neurologisk rehabilitering, högskola och människor med funktionsnedsättning inom verksamheten. Genom bolaget Stora Sköndals Framtidsutveckling driver stiftelsen tillsammans med partners, arbetet med att utveckla den nya stadsdelen.