29 april 2024
onsdag, 04 april 2012 20:16

Elof Hansson köper i Göteborg

Skrivet av 
alt
Lennart Hedström, vd Elof Hansson Fastigheter.

 

Sent i höstas rapporterade Fastighetsaktien att handelshuset Elof Hansson ska öka sin satsning på fastigheter är att sprida riskerna och utveckla kapitalanvändningen inom koncernen. Det första förvärvet inom ramen för strategin sker nu, i och med att Elof Hansson Fastigheter AB förvärvar kontorsfastigheten Stampen 6:17 på Odinsgatan i centrala Göteborg från Wallenstam. Fastigheten innehåller 7 500 kvm uthyrbar yta och Ernst & Young är största hyresgäst. Säljarens rådgivare var Jones Lang LaSalle.


– Den här affären passar vår investeringsstrategi mycket bra. Det gäller en välskött kommersiell fastighet med bra hyresgäster och i ett attraktivt läge med tillväxtpotential. Det är dessutom glädjande att kunna få göra vår första fastighetsaffär på vår hemmamarknad i Göteborg. Vi har redan fler affärer på gång och hoppas att före sommaren kunna avsluta nästa affär, säger Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter.


Elof Hansson-koncernen driver global och nationell affärsverksamhet inom tre affärsområden: Handel, Industri och Fastigheter. Omsättningen är drygt 7 Mdr kr. Utlandsorganisationen består av ett 20-tal dotterbolag och ett agentnät som täcker ett hundratal länder. Huvudkontoret ligger i Göteborg och antalet anställda är cirka 500.