29 april 2024
måndag, 02 april 2012 16:03

Ett lyft för Högdalen

Skrivet av 
alt
Högdalen Centrum.

 

Nu inleds ett utvecklingssamarbete mellan Granen Fastighetsutveckling, Veidekke Bostad, KF Fastigheter och Citycon. Tillsammans ska de via en gemensam PR-satsning lyfta Högdalen och dess potential som attraktiv bostadsort, handelsplats och destination.
 

– Då vi delar ett gemensamt intresse för Högdalen har vi valt att etablera ett samarbete. Tillsammans kommer vi att arbeta över företagsgränserna mot en gemensam vision att stärka varumärket Bo i Högdalen, säger Christer Skagerlind, vd för Svefa Fastighetsutveckling och talesman för projektet.

Citycon äger Högdalen Centrum och sköter förvaltningen i egen regi. Granen bygger 134 nya bostadsrätter i centrum där försäljning pågår. Veidekke bostad planerar, tillsammans med KF Fastigheter, att bygga 300 bostadsrätter med beräknad säljstart under 2013. NAI Svefa är samordnare av detta projekt.


Som ett led i satsningen ska kulturlivet stärkas i Högdalen. Intill centrumet byggs just nu en av Europas största skateparker. Konstnären Roger Andersson bidrar med en konstnärlig utsmyckning av gångstråket mellan skateparken och tunnelbanestationen.

Projektet ingår i satsningen Söderortsvisionen som utformats av Stockholms stad. Initiativet syftar till att förbättra Söderort för boende och verksamma i området genom att öka tryggheten, bredda näringsliv och arbetsmarknad samt förbättra utbildningsmöjligheter, infrastruktur och stadsbyggnad.