28 april 2024
måndag, 02 april 2012 13:50

Tengbom expanderar i Asien

Skrivet av 
alt
Magnus Meyer, vd för Tengbom. Foto: Tengbom

 

Tengbom ökar sin närvaro på den asiatiska marknaden genom ett samarbetsavtal med The Room Design Studio i Kambodja med sikte på full integration i Tengbom om två år. 


Det svenska arkitektkontoret kan, för övrigt, påvisa flera framgångar i Asien i projekt som Wuxi och Sino City som vann MIPIM Future Project Award 2011 för bästa hållbara stadsbyggnadsprojekt.


– Genom samarbetet skaffar vi oss en bredare plattform i Asien. Vår avsikt är att det ska möjliggöra en fortsatt expansion i Asien. Kombinationen av The Room Design Studios kunskap om marknaden i Vietnam och Kambodja och Tengboms historia, styrka och bredd ger oss ett starkt utgångsläge. Vi är övertygade om att samarbetet kommer att ge oss och våra kunder stora utvecklingsmöjligheter, säger Magnus Meyer, vd för Tengbom.


Han tillägger:

– Tengbom har en option att förvärva The Room Design Studio och vår gemensamma avsikt är att företaget ska integreras fullt ut i Tengbom på några års sikt. Redan nu kommer ett utbyte av personal att ske. Tengbom kommer också att kunna ta tillvara den kompetens och kapacitet som finns på The Room Design Studio för svenska uppdrag.


Tengbom är sedan mer än ett sekel ett av Sveriges ledande arkitektföretag med över 500 medarbetare på ett tiotal kontor runt om i Sverige. Det är ett av få arkitektföretag som kan erbjuda både bred och djup kompetens inom alla arkitekturens delar – arkitektur, stadsbyggnad, inredningsarkitektur, projektledning och landskapsarkitektur.

The Room Design Studio i Kambodjas huvudstad Phnom Penh ägs och drivs av svenska arkitekter. Företaget har omkring 15 anställda och arbetar med såväl arkitektur som inredning.