10 maj 2024
torsdag, 29 mars 2012 19:05

Ett tryggare Rågsved

Skrivet av 
alt
Robert Jaaniste, vd Ikano Bostad.
alt
Ikano Bostad har just färdigställt 70 brf-lägenheter i Rågsved.

 

Många Rågsvedsbor uppskattar sin stadsdel och är nöjda med sitt boende. Det framkom under Boendedialogen som genomfördes i Rågsved 2010 och 2011. Men det finns även de som upplever stadsdelen som otrygg och nerskräpad.


– För oss fastighetsägare är bildandet av en fastighetsägarförening ett sätt att möta upp synpunkter från boende i Rågsved.  Många trivs i här, men att det finns även utmaningar där vi behöver satsa. Det gäller bland annat trygghet och städning, säger föreningens nyvalda ordförande Magdalena Bosson, vd för Familjebostäder, som varit initiativtagare.


Idén med en fastighetsägarförening är att driva konkreta frågor där fastighetsägare, boende och verksamma i stadsdelen har gemensamma intressen. Med från start är Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stockholmshem, Ikano, Micasa, Sisab och Rågsveds fastighets AB. Men även bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare i Rågsved är intresserade och välkomna att gå med.


– Med det här samarbetet ser vi framför oss en ännu tryggare stadsdel med nöjdare boende. Nöjda boende tillsammans med aktiva fastighetsägare skapar goda förutsättningar för en långsiktigt hållbar stadsdel, säger Christian Mariager, fastighetschef på Ikano Bostad som både har hyresrätter och bygger bostadsrätter i Rågsved.


I en intervju med Robert Jaaniste, vd Ikano Bostad, berättar han att bolaget just färdigställt 70 bostadsrättslägenheter på Bjursätrahöjden i Rågsved.


Ikano Bostad förvaltade under år 2011 cirka 4 600 lägenheter och då bolaget

även hade 650 lägenheter under produktion. Till detta antal kan läggas 11 bostadsfastigheter med 1 200 lägenheter i Hagsätra, Stockholm, som

Ikano köpte av Svenska Bostäder i mars i år.