5 maj 2024
onsdag, 28 mars 2012 18:20

Fastec bygger terminal i Rosersberg

Skrivet av 
alt
Andreas Falkenmark, chef Posten Meddelande.

 

Posten har utsett Fastec Sverige AB till totalentreprenör för den nya brevterminalen som ska byggas i Rosersberg norr om Stock­holm. Etableringen ska omfatta 131 000 kvm markarea med en terminalbyggnad inklusive spårhall om 49 000 kvm, vilken ska stå klar i mitten av 2014 och vara i full drift under 2015.


Terminalen i Rosersberg är en del av Postens satsning på en ny produktionsstruktur som även innefattar en ny brevterminal i Hallsberg samt investeringar i nya sorteringsmaskiner. Satsningen ger ökad flexibilitet i produktionen och möjlighet att möta de kraftiga förändringar i brevvolymer som förutses.


– Tillsammans med den nya terminalen i Hallsberg ger den här terminalen oss möjlighet att möta kommande volymminskningar, samtidigt som vi ökar vår konkurrenskraft och upprätthåller vår service och kvalité, säger Andreas Falkenmark, chef Posten Meddelande.


Brevterminalen ska samla och sprida post till cirka 800 000 hushåll och 77 000 företag i 42 kommuner. Totalt beräknas 200 fordon angöra terminalen per dygn, inklusive tåg.


För Fastec blir terminalbygget i Rosersberg bolagets största upp­drag någonsin. Entreprenaden innefattar även tillhörande lastgård, parkering, anslutningsvägar och markanläggningar.

Byggnaden ska uppfylla kraven för en Green Building och även förses med 2 000 kvm solceller.