16 maj 2024
måndag, 20 februari 2012 11:02

KF Fastigheter säljer för 150 Mkr till Handelsbodarna

Skrivet av 

kf_mjolbyfast_w

KF Fastigheter har sålt fastigheten Sigtuna Märsta 1:238 i Märsta, samt den nybyggda butiksfastigheten Jerikodal 16 i Mjölby (bilden) till Handelsbodarna i Sverige Fastighets AB.

Försäljningarna genomfördes som bolagsaffärer där det underliggande fastighetsvärdet uppgick till totalt cirka 150 Mkr. Handelsbodarna tillträdde Märsta den 1 december 2011 och i Mjölby den 1 februari 2012. Den totala uthyrbara ytan för fastigheterna är cirka 8 500 kvm.

Handelsbodarna är KF Fastigheters och SPP:s gemensamma fastighetsbolag som har det uttalade målet att bli Sveriges mest miljövänliga fastighetsbolag för handelsfastigheter. Ambitionen är att inom något år ha ett bestånd av klimatneutrala fastigheter värt två miljarder kronor. I beståndet finns nu 9 handelsfastigheter till ett totalt värde av cirka 600 miljoner kronor.

Ytorna i Mjölby och Märsta hyrs framförallt av Coop. Fastigheterna kommer även fortsättningsvis att förvaltas av KF Fastigheter på Handelsbodarnas uppdrag.

Handelsbodarna i Sverige Fastighets AB, beläget i Solna, äger och förvaltar aktier och andelar i fastighetsförvaltande bolag inom detaljhandelsområdet samt bedriver därmed förenlig verksamhet. Bolagets verksamhet skall också vara att tillhandahålla förvaltningstjänster till dotterbolag.