29 april 2024
torsdag, 09 februari 2012 19:52

Ytterligare 400 nya lägenheter i Kvillebäcken

Skrivet av 

kvillebacken-wMitt i bostadskrisen meddelas att Göteborgs nya stadsdel Kvillebäcken i stället för 1 600 nya lägenheter får 2000 lägenheter.

– Det står nu klart att det blir ytterligare 400 lägenheter i Kvillebäcken. Det handlar om både hyres- och bostadsrätter och allt från ettor till femmor. Första inflyttning är beräknad till sommaren 2013, säger Johan Ekman, kommunikationschef på Älvstranden Utveckling.

Kvillebäcken ingår i den första etappen av omvandlingen av Backaplansområdet som nu ska bli en del av Göteborgs city. Under de närmsta tre åren kommer Göteborgs centrum breda ut sig över älven och hela området från Ringön till Vågmästareplatsen förnyas.

– För att skapa en innerstadskaraktär med liv och variation satsar vi på att bygga tätt i Kvillebäcken. Dessutom använder vi oss av olika arkitekter vilket innebär att husen kommer att varierar i både höjd, färg och materialval, tillägger han.

Nya Kvillebäcken byggs av ett konsortium bestående av Derome, HSB Göteborg, Ivar Kjellberg, NCC, Veidekke, Wallenstam, Bostadsbolaget och Älvstranden Utveckling. Första inflyttning planeras till år 2013.