28 april 2024
torsdag, 26 januari 2012 22:30

Saxo Properties och Resolution Properties investerar stort i Köpenhamn

Skrivet av 
det_konglige_danske_ 
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i centrala Köpenhamn.

 

Danska Saxo Properties, ett dotterbolag till Saxo Bank, har tillsammans med Resolution Real Estate Advisers LLP “Resolution Property”, en pan-europeisk fastighetsfond, köpt fastigheter för totalt 850 miljoner dkr, drygt 1 Mdr kr.

Fastigheterna är belägna i Köpenhamns affärsdistrikt samt i stadsdelarna Frederiksberg och Østerbro. Saxo Properties och Resolution Property har för avsikt att förvärva, framförallt nödlidande fastighetstillgångar i Köpenhamn för totalt 1,9 miljarder dkr, cirka 2,25 Mdr kr.

property_group_partnergroup_jesper_damborgEn mycket vacker fastighet som Saxo Properties Resolution Property nu har förvärvat är bland annat Kongelige Danske Musikkonservatorium, belägen vid H.C. Andersens Boulevard i centrala Köpenhamn.

I en kommentar till förvärven säger Jesper Damborg (bilden), vd
för Saxo Properties:

– I vårt joint venture med Resolution Real Estate Advisers LLP har vi inte endast lyckats göra ett förvärv med god avkastning, utan vi har även erhållit flera stora och lärorika erfarenheter. Vi ser redan nu fler investeringar och vi menar att vi ska investera de återstående medlen före sommaren 2012.

Resolution Property, som grundades 1998, ägs av internationella private equity-investerare, samt av stora pensionsfonder för stora amerikanska universitet som Harward och Yale, men även av ett flertal andra pensionsstiftelser som investerat i Frankrike, Polen, Tyskland, Storbritannien och Schweiz.

Totalt förvaltar Resolution Property fastighetstillgångar om 2,6 miljarder euro, cirka 23,1 Mdr kr. SF