28 april 2024
tisdag, 24 november 2020 11:18

New Property och Resona utvecklar Barkabystaden

Skrivet av 

 

 

 

 


I september 2020 avtalade Järfälla kommun och Resona Utveckling om en markanvisning för kvarter 11, etapp IV i Barkarbystaden, omfattande 27.000 kvm BTA i ett centralt läge mitt emot Barkarbystadens tunnelbanestation.

 

 

 


New Property Retail & Development ska tillsammans med Resona utveckla och hyra ut det nya kvarteret i Barkarbystaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vid tunnelbanan Barkarbystaden uppför fastighetsutvecklaren Resona ett nytt kvarter i strategiskt bra läge om totalt cirka 27.000 kvm, varav cirka 6.000 kvm kommersiella lokaler. New Property Retail & Development har fått i uppdrag att tillsammans med Resona utveckla och hyra ut projektet. Cirka 4.500 kvm blir toppmoderna kontor och cirka 1.500 kvm lokaler i gatuplanet blir för handel, service och mat & dryck.

– Vi är ett fastighetsbolag som främst utvecklar bostäder, vilket gör det väldigt tryggt för oss att ha hittat en samarbetspartner som New Property Retail & Development som kan de kommersiella delarna, säger Sam Giertz, vd för Resona Fastigheter

– Barkarbystaden är ett modernt och trevligt område som nu växer fram i snabb takt. Bra mix av bostäder, kontor, skolor, restauranger och service. Precis vid den nya tunnelbaneuppgången är Resonas kvarter ett ”mixed-use” projekt som är utöver det vanliga, med inspirerande huskroppar och med ett komplett utbud av bostäder, kontor och ett levande gatuplan, säger Sofia Petzelius, vd/partner för New Property Retail & Development.