17 maj 2024
måndag, 28 september 2020 14:08

KLP: Uppgradering av Fleminggatan Fjorton

Skrivet av 

 

 

 


KLP:s ombyggnationen och uppgraderingen av KLP Fastigheters Fleminggatan Fjorton, före detta lokalerna för Tingsrätten om 24.000 kvm, beräknas vara klart för inflyttning början av 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är ombyggnationen och uppgraderingen av KLP Fastigheters Fleminggatan Fjorton, före detta lokalerna för Tingsrätten, igång. Fasaden öppnas mot gatan med lokaler för till exempel restauranger. De öppna innergårdarna bevaras och byggs in. Och kvarteret kröns av nya glasvåningar med fantastisk utsikt.

Kvarteret omfattar en uthyrbar yta på hela 24.000 kvm som beräknas vara klart för inflyttning början av 2022. En stor arbetsplats, med andra ord, som kommer att bidra till affärs- och folklivet i stadsdelen.

Med sitt läge bara några få minuters promenad från Arlanda Express och Stockholms Central passar lokalerna organisationer spridda långt utanför Stockholm city. Och runt hörnet finns Klara sjö, fina promenadstråk, utegym och ett stort utbud butiker, kaféer och restauranger.

Den blåmärkta före detta Tingsrätten ritades av arkitekten Per Ahrbom,
och det är också han som står för det utvecklade förslag som nu börjat växa fram. Fantastisk interiör och fina material bevaras och samtidigt uppgraderas kvarteret vad gäller arbetsmiljö och optimalt effektiva ytor. Fastigheten kommer också att miljöcertifieras enligt BREEAM. Per Ahrbom säger:

– Hus som är omsorgsfullt ritade från början är också lättare att uppdatera, konstaterar Per Ahrbom. Det finns inget självändamål i att ändra sånt som fortfarande fyller sitt syfte. Men självklart ska en sån här byggnad uppgraderas när behoven ändras så att den uppfyller dem i ännu större utsträckning.

Han fortsätter:

– Tingsrättens enskilda smårum kan bli större, öppna arbetsytor. Innergårdarna med sina terrasser kommer också att öppnas upp, för större tillgänglighet med plats för både arbete, möten och kaffepauser. Det blir en arbetsplats som kryllar av liv och där det hela tiden händer saker. Man ser varandra genom byggnaden, och kan lätt nå varandra för att utbyta idéer. Hela huset lever!


Ägare och värd är KLP Fastigheter som fokuserar på långsiktigt ägande av moderna och centralt belägna kommersiella fastigheter i Stockholm. Visionen är att bidra till en levande stadsmiljö och skapa attraktiva lokaler.

– Att utveckla fastigheter som den här är en viktig del av vår verksamhet, säger Anette von Mentzer, Fastighetsdirektör på KLP Fastigheter. Vi vill möta marknaden med en produkt som ligger i tiden. En mötesplats i ett spännande område, och en arbetsplats där man trivs och vill vara, säger Per Ahrbom.