29 april 2024
tisdag, 22 september 2020 15:14

Besqab bygger 200 bostäder i Hagastaden

Skrivet av 

 

 

 


I hörnet Norra Stationsgatan/Dalagatan med gångavstånd till Odenplans station och grönområden i Hagaparken bygger nu Besqab 200 bostäder som ägarlägenheter, stadsradhus i ägarform samt bostadsrätter.

 

 

 

 

 

 

 

 


Under tisdagen den 22 september 2020 tog Joakim Larsson, Stockholms stads stadsbyggnadsborgarråd tillsammans med Besqabs vd Carola Lavén, ett första spadtag för ägarlägenheter i Hagastaden, genom att svetsa ett konstverk.

– Hagastaden kommer att bli en dynamisk stadsdel med unik karaktär, där olika bostadsformer ger stockholmare och blivande stockholmare möjligheten att utifrån sina egna behov bo och arbeta i en stad, med goda förbindelser och närhet till uppskattade grönområden, säger Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad.

– Genom den nya stadsdelen Hagastaden svetsas Stockholm och Solna ihop till en ny attraktiv och tät stad. Besqab är med och utvecklar Stockholm och vi är stolta att starta ett projekt som Legera där vi kan erbjuda den nya upplåtelseformen ägarlägenheter som ett nytt tillskott till stadsdelen, säger Carola Lavén, vd för Besqab.


Fakta om bostadsprojektet Legera Hagastaden:
Totalt 200 lägenheter i storlekar om 1–6 rum och kök. Inflyttning: från Q3 2022. Arkitekt: Lindberg Stenberg Arkitekter. Upplåtelseformer: Ägarlägenheter, stadsradhus i ägarform samt bostadsrätter. Läge: Hörnet Norra Stationsgatan/Dalagatan med gångavstånd till Odenplans station och grönområden i Hagaparken