29 april 2024
tisdag, 22 september 2020 10:26

Sehlhall köper byggrätt i Nyköping

Skrivet av 

 

 

 


Sehlhall Fastigheter köper en byggrätt om 6.000 kvm BTA, intill Ekensbergs vårdcentral i Nyköping.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sehlhall Fastigheter växer genom ett förvärv av en byggrätt i Nyköpings kommun. Byggrätten är fastigheten, Hälsovården 2, som ligger centralt intill Ekensbergs vårdcentral. I närområdet finns grönområde, nybyggda bostäder och förskola.

Nyköping är den sextonde kommunen Sehlhall Fastigheter etablerar sig i. Området som byggrätten är belägen i ligger centralt med goda kommunikationer och har samtidigt närhet till naturområden. Den planerade byggnaden uppgår till cirka 6.000 kvm BTA. Kollektivtrafik går knappt femtio meter från fastighetsgränsen och med buss tar det cirka 20 minuter till centralstationen i Nynäshamn.

– Vi ser stor potential i Nyköping som kommun, bland annat mot bakgrund av den positiva befolkningstillväxten som skapar ett behov av social infrastruktur. Där vill vi självklart bidra, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter.

Fastigheten i Nyköping kommer att utvecklas och förvaltas inom affärsområdet Sehlhall Vårdbostäder.

– Den omfattande byggrätten i kombination med den geografiska placeringen möjliggör för uppförande av omsorgsfastigheter, vilket är Sehlhall Fastigheters centrala affärs- och kompetensområde. Genom vårt gedigna kunnande på området vill vi bidra till kommunens utveckling, säger Anton Bergkvist, affärsområdesansvarig för Sehlhall Fastigheter.