15 maj 2024
måndag, 14 september 2020 17:36

AFA Fastigheter hyr ut i Klarabergshuset

Skrivet av 

 

 

 


Klarabergshuset på Blekholmsg 6-8/Klarabergsviadukten, som ägs av AFA Fastigheter, uppfördes 1953 och genomgick en genomgripande renovering år 2007 då även två våningar byggdes på.

 

 

 

 

 

 

 

I Klarabergshuset, precis intill Stockholms Centralstation med bästa kommunikationsläge, med en total uthyrningsbar yta om cirka 22 000 kvm har AFA Fastigheter har tecknat avtal med Avtalat. Under hösten flyttar Avtalat in på plan 10 i Klarabergshuset. Totalytan är cirka 750 kvm. Kontoret har en generös takhöjd och terrass med utsikt över centrala Stockholm. Hyrestiden löper på cirka fem år.

LO, PTK och Svenskt Näringsliv har bildat ett gemensamt ägt bolag, Avtalat, med syfte att öka kunskap om och förtroendet för kollektivavtalade försäkringar och pensioner på den privata arbetsmarknaden. Bolagets uppdrag är att säkra att alla som omfattas förstår vad dessa förmåner innebär och hur de fungerar. Bolaget startar sin verksamhet den 1 januari 2021.

– Lokalerna är anpassade för ett modernt och agilt arbetssätt. Det stämmer väl överens med vårt uppdrag att skapa en digital och effektiv mötesplats för information och vägledning om pension och försäkring via jobbet, säger Niklas Hjert, vd för Avtalat.

– Vi är glada att kunna välkomna Avtalat till Klarabergshuset. Under senaste året har vi utfört en rad åtgärder med syfte att utveckla fastigheten och minska fastighetens klimatavtryck, parallellt har vi arbetat med uthyrningen. Nu är alla bitar på plats och huset är fullt uthyrt, säger Mattias Östman, förvaltare på AFA Fastigheter.

AFA Fastigheter äger, förvaltar och utvecklar kontors-, hotell- och bostadsfastigheter främst i Stockholm och Malmö. I Stockholms innerstad är bolaget en av de större fastighetsägarna vad gäller kommersiella lokaler. Fastighetsbeståndet består av cirka 400.000 kvm till ett värde av cirka 36,5 Mdr kr. AFA Fastigheter är en del av kapitalförvaltningen på AFA Försäkring.