15 maj 2024
fredag, 11 september 2020 11:05

Aros Bostad i avtal om 650 byggrätter i Vallentuna

Skrivet av 

 

 

 


Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.

 

 

 

 

 

 


Aros Bostadsutveckling har gjort förändringar i byggrättsportföljen genom att addera 650 byggrätter för bostäder i Vallentuna samt avbryta utvecklingen av 125 byggrätter i Bäverbäcken, Tyresö.

Aros Bostad har tecknat två villkorade avtal för 650 byggrätter i Vallentuna. Avtalen omfattar en avsiktsförklaring rörande Vallentuna Bällsta 2:374 (Björkesta) samt ett köpeavtal avseende Vallentuna Bällsta 2:16 (Solgården). Tillträde beräknas ske tidigast första kvartalet 2021.

Ytterligare förändringar i byggrättsportföljen har skett i och med att aktieöverlåtelseavtalen rörande fastigheterna Bävern 4 i Tyresö AB respektive Bävern 5 i Tyresö AB har förfallit. Aros Bostad tecknade avtalen i mars 2016, villkorade av att en detaljplan skulle vinna laga kraft senast den 23 juni 2020. Då detaljplanen ej är antagen har Aros Bostad beslutat att avbryta projektutvecklingen.

Magnus Andersson
, vd för Aros Bostad säger:
– Vi har sedan tidigare en riktigt stark byggrättsportfölj och det är spännande att på sikt kunna addera ytterligare projektmöjligheter i Vallentuna där vi inte har några bostadsprojekt idag. Vad gäller fastigheterna i Tyresö har vi från vårt håll gjort vad vi har kunnat för att komma i mål med en detaljplan för fastigheterna. Osäkerheten i tiden för antagandet av detaljplanen gör dock att vi inte längre ser att vi har förutsättningarna att genomföra ett framgångsrikt projekt i närtid.

 

Aros Bostad driver bostadsutvecklingsprojekt i olika utvecklingsskeden motsvarande cirka 4.280 bostäder. Sedan bolaget grundades 2006 har nio projekt färdigställts. Geografiskt fokus är Mälardalen med särskild inriktning mot Storstockholm.